|
|
|
... (4 személyre):
18 dkg túró, 12 dkg búzadara, 40 dkg tej, 5 dkg vaníliás cukor, 3 dkg cukor, 1 narancs leve, héja, fahéj, barna cukor. A mártáshoz: 20 dkg meggylé, 5 dkg méz, 1 citrom leve, 10 dkg meggysör, 1 dkg keményítő, 30 dkg magozott meggy.
1. A tejet a vaníliás cukorral, cukorral, narancshéjjal és egy csipetnyi fahéjjal felforraljuk. Hozzáadjuk a grízt... |
2006-12-15 00:55:37 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Alma, méz, dióbél, mazsola, rum, citromlé.
Elkészítése:
A mazsolát áztassuk be rumba, a diót pedig vágjuk apró darabokra. Az almát a magháza felett vágjuk ketté, s a magházát vágjuk ki. Az üreget locsoljuk be kevés citromlével, majd tegyünk bele dióval elkevert (lecsurgatott) mazsolát, arra kanalazzunk egy kis mézet, végül illesszük ös... |
|
2006-12-13 17:47:55 |
|
|
|
|
|
|
... póréhagyma
víz
Az öntethez:
1 dl olaj (lehetőleg olíva) - kevesebb olajjal is finom
só, borsikafű
1 evőkanál méz vagy fruktóz
1 evőkanál őrölt mustármag
2-3 evőkanál citromlé
A céklát, krumplit és a répát enyhén sós vízben megfőzzük, majd ha kihűlt,
apró kockákra vágjuk. Beletesszük egy nagy tálba, hozzáadjuk a káposztát, a... |
2006-12-13 15:22:19 |
|
|
|
|
|
|
Olyan világban élünk, amelyben a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, ellenben a bútorápoló szerek valódi citromot. [dt... |
|
2006-12-13 13:11:24 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát a formákba kanalazzuk (kb ¾-ig), megszórjuk sajttal, és 20-25 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni a muffinokat.
Joghurtos-citromos muffin
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
15 dkg cukor
1 citrom reszelt héja... |
|
2006-12-12 21:37:13 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
szárított füge, darált dió, narancslé, citromlé, porcukor, reszelt narancshéj, kristálycukor.
Elkészítése:
A fügét daráljuk le (erre jó a húsdaráló is). Adjunk hozzá negyedannyi darált diót, ízesítésnek porcukrot, citromlét, s kevéske reszelt narancshéjat. A hozzávalókat jól gyúrjuk össze - közben öntsünk hozzá annyi narancslét, ho... |
2006-12-12 01:02:16 |
|
|
|
|
|
|
... fölhevített vajban világosra pirítjuk egy csipet sóval. Tálaláskor köretként vajas-petrezselymes burgonyát adunk. Friss kaporral, petrezselyemzölddel dekoráljuk. Tetszetős, illetve praktikus, ha a citromot negyedelve tüllruhába kötjük egy színes szalaggal, ezáltal megóvjuk vendégünket a szembespricceléstől.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: egri olaszrizling
|... |
2006-12-10 19:03:21 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő, 2,5 - 3 dl tej, 2 db tojás, 6 dkg margarin, csipet só, 1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Mandula aroma, mazsola, ízlés szerint
A töltelékhez: 18 dkg őrölt mák/dió, 1 üveg (2 ml) Dr. Oetker Citrom aroma, 10 dkg finomra őrölt babapiskóta, 1 kiskanál fahéj, 10 dkg kristálycukor, 0,5 dl víz, 3 dkg gyümölcslekvár, 3-5 dkg mazsola, 1 cs. Dr. Oetker Vanillincukor, 0,5 dl étolaj... |
2006-12-10 14:52:39 |
|
|
|
|
|
|
... fölhevített vajban világosra pirítjuk egy csipet sóval. Tálaláskor köretként vajas-petrezselymes burgonyát adunk. Friss kaporral, petrezselyemzölddel dekoráljuk. Tetszetős, illetve praktikus, ha a citromot negyedelve tüllruhába kötjük egy színes szalaggal, ezáltal megóvjuk vendégünket a szembespricceléstől.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: egri olaszrizling
|... |
2006-12-10 14:36:50 |
|
|
|
|
|
|
Levesek
Borleves 1.
Hozzávalók 6 személyre: 1 l fehér asztali bőr, 0,5 l víz, 10 csapott evőkanál cukor, 1 citrom leve és hámozott héja, kis darabka fahéj, 2-3 szegfűszeg, 2 teáskanál liszt, 6-8 tojás sárgája.
A bort a vízzel, a citrom levével, hámozott héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel felforraljuk úgy, hogy az egész felszíne habos legyen, de forra... |
2006-12-10 14:32:12 |
|
|
|
|