|
|
|
A fagylaltot valószínűleg először a kínaiak ismerték, mintegy ötezer évvel ezelőtt már hóból, tejből és gyümölcsökből kevert jeges édességet fogyasztottak a tehetősebbek. Valószínűleg egyiptomi közvetítéssel került a földközi-tengeri országokba. A történelem sok híres alakja volt fagylaltkedvelő, így például Nagy Sándor a katonáinak szolgáltatta fel a jeges édességet élénkítő hatás... |
2015-06-25 07:00:57 |
|
|
|
|
|
|
... 1700,
csipkebogyó - 1250,
fekete ribizli - 177,
friss piros paprika - 140,
brokkoli - 114,
friss kelbimbó - 114,
friss eper - 64,
citromlé - 53,
frissen facsart narancslé - 51,
narancs - 50,
nektarin - 35,
mézdinnye - 30,
friss málna - 25,
áfonya... |
|
2013-11-17 18:24:12 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
20 dkg gomba
10 dkg reszelhető sajt
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej lilahagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál kimagozott olajbogyó
1 evőkanál citromlé
1 csokor borsmenta összevágva
só, cukor, törött feketebors
1 evőkanál mustár
450 gramm tejföl
Paradicsom, saláta levél a díszítéshez.
E... |
2011-11-16 19:05:39 |
|
|
|
|
|
|
... ételek
Citromfű
mártások, főzelékek, töltelékek,
gyümölcslevesek, -saláták,
gomba-, szárnyas- és vadételek
Citromhéj
húsos töltelékek, roston sült húsok és halak
Citromlé
saláták, mártások, öntetek, gyümölcslevesek
Édeskömény
saláták, főzelékek, főtt zöldségek, halételek, sütemények
Fahéj
süt... |
|
2011-11-15 11:53:00 |
|
|
|
|