|
|
|
... almát puhára pároljuk 2 dl vízben.
A pudinporokat elkeverjük 2,5 dl vízben és az almára öntjük. Sűrűsödésig főzzük.
Megédesítjük ízlés szerinti cukorral, fahéjjal és egy kevés citromlevet adunk hozzá.
Jól elkeverjük és melegen a piskótára öntjük a felét.
Újabb babapiskóta-sor következik ( picit bele is nyomkodhatjuk az almába), majd az alma másik fele.... |
|
2011-03-26 22:19:53 |
|
|
|
|
|
|
... sót és a sütőport. Fakanállal alaposan elkeverem. A vajat beledolgozom a lisztes keverékbe, mikor zsemlemorzsára emlékeztet az állaga, hozzáadom a kissé felvert egész tojást, majd a citromlevet és a citromhéjat. Gyors mozdulatokkal tésztává gyúrom. Laposra formálom és folpackba csomagolva 1 órán át hűtőszekrényben pihentetem.
Közben a diót ledarálom, elkeverem a barna p... |
|
2011-03-26 18:30:28 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez
Elkészítés:
A málnát kivesszük a mélyhűtőből. A vajat serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a zsemlemorzsát, megpirítjuk, és kihűtjük.
A kihűlt zsemlemorzsához adjuk a málna felét, a citromlevet, két csomag vaníliás cukrot és összerázzuk. A mascarponét, a túrót, a tejet, a maradék vaníliás cukrot, a cukrot, a fahéjat sima krémmé keverjük. D... |
|
2011-03-24 11:59:39 |
|
|
|
|
|
|
... felhevített olajon sárgára fonnyasztom a vöröshagymát, majd hozzáadom a padlizsánt. Megsózom, megborsozom. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom. Turmixgép poharába teszem, kevés citromlevet ráöntök, beleszórom a zúzott fokhagymát, és pépesre töröm. Ha már teljesen kihűlt, megkóstolom, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítem. Zárható üvegbe teszem, és hűtősz... |
2011-03-24 10:03:26 |
|
|
|
|
|
|
... rakom bele a tésztaüregbe, hogy teljesen tele legyen. A sárgabaracklekvárt 2-3 evőkanál vízzel és a rummal felhígítom, majd belekeverem az o... |
2011-03-24 07:39:05 |
|
|
|
|
|
|
... törökmogyoró
Vacsora: Nizzai tonhalsaláta (zöldsaláta-keverékre halmozz konzerv tonhaldarabokat, párolt zöldbabot és friss paradicsomot. Szórd meg apróra vágott olívabogyóval, csepegtess rá citromlevet.)
3. nap
Reggeli: Parmezános omlett (liszt nélkül), rukkolasaláta
Tízórai: Zellerszár zöldfűszeres joghurtba mártogatva
Ebéd: Marhasült (sovány húsból... |
2011-03-23 15:29:56 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágom, megfonnyasztom az olajba, hozzáteszem
a csíkokra vágott húst és így megpirítom. Sózom, borsozom, és
kevés vízzel puhára párolom.
A mustárt, mézet, citromlevet és sót összekeverjük, a főtt tojássárgát
hozzáadva simára keverjük. A zöldséget megfőzzük és a hússal és a
főtt tojások fehérjéjével együtt az öntetbe keverjük. Teszünk még hozzá|... |
2011-03-20 15:40:03 |
|
|
|
|
|
|
... felkockázom, a lazacot csíkokra vágom, a sajtot reszelem nagy lyukú reszelőn... |
2011-03-20 11:42:49 |
|
|
|
|