|
|
|
... vaj
170 g porcukor
1 citrom leve
elkészitése:
a vajat és a cukrot habosra kikeverem,egyesével adom hozzá a tojásokat, majd a lisztet,sűtőport, tejet s a citromlevet.A formákban elosztom a tésztát,200 fokon 12-18 percig sütöm.
Mig sül a tészta elkészitem a mázat.A hozzávalókat elkeverem / sárga szinezőt /.
A kihült muffinokat a mázzal megenem é... |
2011-03-04 16:42:57 |
|
|
|
|
|
|
... ek citromlé
1 pohár 20%-os tejföl
Elkészítés:
Elkészítem a majonézt, egy pyrex keverőtálban. Hozzákeverem a tejfölt, még plusz mustárt, sót, cukrot és citromlevet. A tésztát kifőzöm, leszűröm, majd hagyom hűlni. A kukoricát kevés olajon megpárolom, egy pyrex párolóedényben és hagyom kihűlni. A tésztához keverem a kukoricát, beleforgatom a krémbe, majd... |
|
2011-03-04 10:56:58 |
|
|
|
|
|
|
... keverem. Egy tálban összekeverem a száraz hozzávalókat.
A masszához kikavarom a cukrot, a vajat és a tojásokat, bele a pudingport, beletöröm a túrót, hozzáadom a sót, vaníliát, citromlevet.
A sütőt bemelegítem.
Ezután összekeverem a tészta kétféle hozzávalóit és evőkanálnyi halmokat teszek belőle szabályos rendben a tepsibe, majd óvatosan a halmok közé kanalazom, ön... |
2011-03-03 19:00:20 |
|
|
|
|
|
|
... a gép oldalán lecsapódott gőzt a szennyeződésekkel együtt letörölni. Természetes tisztítószerként sokan inkább az ecet erejében bíznak, annak szagát azonban csak nehezen bírják, ha citromlevet csepegtetünk hozzá, elviselhetőbbé válik a szagélmény.
A lefolyóból érkező kellemetlen szagok ellen szintén segíthet a citromlé, forró vízzel keverve leoldja a szennyeződéseket és... |
|
2011-03-03 11:54:39 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
120 g méz, 1/2kg alma, víz, 2 szegfüszeg, fahéj, 1/2citrom leve
Elkészítés:
Az almát négybe vágjuk, magházától megtisztítjuk. A vizet a füszerekkel felfözzük, majd beletesszük az almát s megpuhítjuk. Miután kicsit lehült hozzáadjuk a mézet és a citromlevet. 2-3 órát hülni hagyjuk. ... |
|
2011-03-02 18:19:49 |
|
|
|
|
|
|
... Egy nagy tálba dobjuk bele a rukkolát, a szeletelt pulykasonkát, a paprika csíkokat és a koriandert.
2. Egy kis tálba tegyük bele a narancsot, az olajat, narancslét, mézet, citromlevet, mustárt, köményt, sót és borsot. Fedjük le és alaposan rázzuk össze. A salátára szitáljuk ezt az öntetet.
3. Tálaljuk a salátát és díszítsük a narancs szeletekkel. Maximum 2 ... |
2011-03-01 09:49:34 |
|
|
|
|
|
|
... tej
Elkészítés:
A mazsolát 1 dl rumban legalább fél órát áztatjuk. A lisztet deszkára borítjuk, közepébe lyukat készítünk, ahová a tejfölt, a tojássárgáját, 2 evőkanál rumot, a citromlevet, a cukrot és a bort öntjük, majd a marcipánt is belereszeljük. Belülről kifelé, körkörös mozdulattal hozzákeverjük a lisztet, majd jól összedolgozzuk a tésztát, és kinyújtjuk.... |
2011-02-28 23:58:35 |
|
|
|
|
|
|
... tölteléket.
Egy mély tálba halmozom a sajtkrémet, hozzáadjuk a nyers, felaprózott spenótleveleket, melyek itt zöld fűszerként és természetes színezőként funkcionálnak, majd a tormát, citromlevet. Végül megsózzuk, borsozzuk. Az egészet pürésítjük, a legegyszerűbb ezt botmixerrel végezni. Ha szükséges, a fűszerezésen a végén még lehet igazítani.
A krémet egy jókora f... |
2011-02-28 23:55:45 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük. Tálra helyezzük a spárgákat és leöntjük a forró mártással... |
2011-02-28 12:37:22 |
|
|
|
|
|
|
... helyiségeit, a szekrényeket, a különféle tárolóhelyeket.
Az illemhely szagtalanítására használj virágszirom-keveréket (potpourrit), vagy egy kis tálba cseppents néhány csepp citromlevet.
Télen a fűtő testre, radiátorra helyezett cseréptálba, cserépedénybe tegyél vizet, majd cseppents bele egy cseppnyi illóolajat.
Ha kellemetlen szagú a ruhásszekrén... |
2011-02-27 19:20:11 |
|
|
|
|