|
|
|
... hagyma. Ebből a mennyiségből alig egy levesestányérnyi mennyiség jön majd ki.
Ha a hagyma már szép barnás árnyalatú, akkor adjuk hozzá a chilit, sót, mustárt, cukrot és végül a citromlevet. Keverjük jól el, és hagyjuk addig forrni, míg az egész egy picit szószos nem lesz - max. 5-10 perc.
Vigyázat, elég tüzes étel. Leginkább rizshez, natúr szeletekhez ajánlom... |
2010-07-23 19:38:14 |
|
|
|
|
|
|
... a felolvasztott vajjal. Egy
kivajazott tortaforma oldalára nyomkodd le a kekszdarabokat, és fél
órára tedd mélyhűtőbe. A krémsajtot, a tejfölt, a citromlevet, a
cukrot és a tojássárgákat keverd össze. A zselatint oldd fel három
evőkanálnyi vízben, keverd a krémsajtos masszához, és óvatosan
fo... |
|
2010-07-23 17:02:14 |
|
|
|
|
|
|
... legyen és fél órára beteszem a mélyhűtőbe.
A tejszínt habbá verem és közben beleszórom a Zselatin fixet is. Belekeverem a robotgéppel apránként a krémsajtot, a citrushéjakat, a citromlevet és végül a porcukrot is.
A krém 1/3-át kiveszem és félreteszem. A többihez keverek pár csepp zöld ételfestéket és rásimítom a megszilárdult alapra. Visszateszem a mélyhűtőbe 10 percre,... |
2010-07-23 12:15:00 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez.
Elkészítés:
Az aszalt sárgabarackot 15 percre vízbe áztatjuk. A friss gyümölcsöt megmossuk félbevágjuk és kimagozzuk. A margarint a cukorral és csipetnyi sóval eldolgozzuk, majd a tojásokat és a citromlevet is beledolgozzuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A beáztatott aszalt gyümölcsöt leszűrjük, majd botmixerrel pépesítve a tésztához adjuk. A ... |
|
2010-07-22 13:58:16 |
|
|
|
|
|
|
... só
Elkészítés:
A pisztáciát nagyon finomra daráljuk. A tejet a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval habosra
keverjük, majd hozzáadjuk a darált pisztáciát és a citromlevet. További 1 percig keverjük. A tejszínt is
beleöntjük, ezután addig keverjük, amíg az egész egynemű, habos masszává nem válik. (Mivel a
pisztácia igen drága, készíthetjük f... |
|
2010-07-22 12:41:45 |
|
|
|
|
|
|
... só
Elkészítés:
Turmixgép poharába öntjük a tejszínt, a tejet, a cukrot, a sót, a rumot és a reszelt narancshéjat. Az
egészet habosra keverjük, csak ezután csorgatjuk bele a citromlevet, amellyel még néhány másodpercig
keverjük. Máris beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk. Közben a mazsolát
megtisztítjuk, megmossuk, majd annyi v... |
2010-07-22 12:40:10 |
|
|
|
|
|
|
... Főtt tojás, Só, bors, cukor, Citromlé, Kapor
Elkészítés:
Egy keverő tálba beleöntjük a kefirt, és a joghurtot.
Sózzuk, borsózzuk, adunk hozzá egy kis cukrot, és citromlevet, beletesszük a zöldségeket apróra vágva, és a tojást.
Felkarikázzuk a póréhagymát, ezt is hozzá adjuk, és beletesszük a fűszereket, és a kaprot.
Berakjuk a hűtőbe kb. egy órára, m... |
2010-07-22 09:46:14 |
|
|
|
|
|
|
... madársalátát, fejes salátát. Az utóbbit kézzel tépkedjük össze. Tegyünk mindent egy szép nagy salátás tálba, öntsünk rák egy-két evőkanál olíva vagy tökmag-olajat, csavarjunk rá egy kis citromlevet, majd jól keverjük össze. Legyünk türelmesek, ha eddig nem ettünk rendszeresen nyers salátát, akkor apránként szoktassuk hozzá magunkat és a családunkat. Keverhetünk a salátatálba még j... |
2010-07-21 20:54:07 |
|
|
|
|
|
|
... tészta mennyiségétől függ, hogy mennyi citromlé, mondjuk egy citrom leve és egy kávéskanál fahéj. Alaposan elkeverni, de először a porcukrot és fahéjat összevegyíteni s lassan bele a citromlevet és keverni - keverni megállás nélkül, hogy kenhető krémet kapjunk és a tészta tetejére kenjük, ha megszilárdult, akkor lehet szeletelni. Egyszer kipróbálom!
[l... |
2010-07-21 17:30:21 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük, és hűtőben dermesztjük.
Te... |
2010-07-21 09:29:16 |
|
|
|
|