|
|
|
... be a sütőbe tíz percre. Friss salátával tálaljuk, amelynek egyik legegyszerűbb verziója, ha jégsalátát,... |
2010-07-02 05:11:34 |
|
|
|
|
|
|
... )
* 7,5 dkg vaj
elkészítés
1. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és felnegyedeljük.
2. Rászórjuk a fahéjat, 10 dkg-t a cukorból, és a kanál citromlevet is ráfacsarjuk.
3. Alaposan összedolgozzuk, hogy a cukor mindenhol bevonja a barackokat, majd egy enyhén kivajazott tepsibe vagy tortaformába szórjuk, és jól lenyomkodjuk.
... |
|
2010-07-01 21:29:26 |
|
|
|
|
|
|
... Felforrósítjuk az olajat egy serpenyőben. A csirkedarabokat néhány percig pirítjuk benne. Megsózzuk, borsozzuk, és hozzáöntjük a fehérbort, amitől enyhén megpárolódik. Bel... |
2010-07-01 21:19:04 |
|
|
|
|
|
|
... citromlé
... |
|
2010-07-01 15:40:56 |
|
|
|
|
|
|
... citromlé
... |
|
2010-07-01 15:28:28 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 1 pohárhoz:
* 5 cl Metaxa
* 2 evőkanál Creme de Cassis (ribizli likőr)
* 2 cl citromlé
* Tört jég
Elkészítés:
A Metaxát, a likőrt és a citromlevet összekeverjük. A tört jeget pohárba szedjük, ráöntjük az italt, ízlés szerint citromkarikával díszítjük. ... |
2010-07-01 15:15:24 |
|
|
|
|
|
|
... szerint
1 tk. citromlé
1 zacskó vaníliás cukor
1 tk. gyömbérpor
csipetnyi só
Elkészítés:
A tojássárgákat a mézzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, a gyömbérport, a vaníliás
cukrot és a sót. Még 1 percig tovább keverjük. Ezután apránként belekeverjük a tejet. A tejszínből
nagyon kemény habot verünk, amit lazán átfo... |
2010-07-01 10:42:13 |
|
|
|
|
|
|
... leve
* 1 cs piskótatallér
* cukor (ízlés szerint, akár el is hagyható)
* cukordísz
elkészítés
1. Felverjük a tejszínt
2. Hozzáadjuk a tejfölt és a citromlevet, ezzel is verjük még egy kicsit.
3. Ha kész, egy tortadíszítőt megtöltünk a krémmel ,ezzel díszítjük majd a süti tetejét.
4. Egy 30 x 17 cm-es tálba elkezdjük rétegezni: kr... |
2010-06-30 21:54:57 |
|
|
|
|
|
|
... alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.... |
2010-06-30 17:48:24 |
|
|
|
|