Belépés
Vacsoracsata-Anita-Desszert
... vajat egy keverő tálban habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, majd a lisztet, a sütőport és a tejet. Finomabb a sütemény, ha egy kis reszelt citromhéjat és citromlevet is keverünk bele.

A tésztát kivajazott és liszttel megszórt közepes méretű tepsibe öntjük és jól elsimítjuk.

A magnélküli szőlőt lisztbe forgatjuk, majd rászórjuk a t...
2008-04-16 16:18:30
Kindli
... cipóba formáljuk, és kb. egy órán keresztül pihentetjük.
Közben a töltelékhez a mazsolát forró vízben megmossuk, szárát leszedjük. A mákot lábosba szórjuk, ráöntjük a bort és a citromlevet, majd kevergetve éppen csak egy pillanatig forraljuk, máris lehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk a mazsolát, a mézet és a citromhéjat, valamint a sárgabaracklekvárt. Az egészet alaposan össze...
2008-04-13 15:44:58
Paradicsomos gombasaláta
... petrezselymet és a bazsalikomot, sózd, borsozd, majd a paradicsomlevet is öntsd hozzá.
3. Amikor a zöldségkeverék kihűlt, add hozzá az olajbogyóka...
2008-04-09 21:29:11
Köretek másképp
... vágott dióbelet zsiradék nélkül pirítsd meg egy serpenyőben. Az öntethez morzsold szét a márványsajtot, és egy kevés olajjal keverd olyan simára, amennyire tudod. Keverd bele a mézet, a citromlevet, a fűszereket. A zöldségeket keverd el, forgasd át az öntetben, majd szórd meg a dióval.

Hamis krumplipüré

Hozzávalók: 1 fej karfiol, 5 dkg vaj, 5 dkg resze...
2008-04-09 20:48:50
Vacsoracsata-Achilles-Desszert
... sütőpapírral kibélelt kerek peremes tortaformába, majd tegyük előmelegített sütőbe, ahol 130-140 fokon süssük 25-30 percen keresztül.

A krémhez keverjük habosra egy tálban a citromlevet, citromhéjat, narancslevet, cukrot, tojást, étkezési keményítőt és a puha vajat. Kevergetve lassú tűzön forraljuk fel és alacsony hőmérsékleten főzzük körülbelül egy percig, míg a krém b...
2008-03-27 08:48:03
Húsvét után
... ezért csak keveset - egy-egy csipetnyit - használjunk belőle. Legjobban az almateához és a meleg puncshoz illik. Utóbbi úgy készül, hogy kétrésznyi almaléhez egyrésznyi bodzalevet, némi citromlevet, mézet és csipetnyi fahéjat keverünk.

A gyömbér rendkívüli mértékben serkenti az emésztést, átmelegíti, szinte felfűti az egész szervezetet. Nem ajánlott mindennapi fogyasztá...
2008-03-25 19:08:40
Mini cheesecake
... formába is jutott, mindet betettem a hűtőbe egy órára.

Elkészítem a tölteléket: a krémsajtot felverem, majd hozzáadom a porcukrot, a tojást, a tejfölt, a vaníliakivonatot, a citromlevet. A krémet a kis formákba töltöm addig, hogy a keksz-szélek teteje még kilátszódjon. 190 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 percig sütöm, amíg a töltelék meg nem szilárdul (a nagyobb ...
2008-03-21 12:10:42
Lazac pongyolában
... deszkán 20 X 30 cm-esre sodorjuk, sütőbe helyezzük, és villával megszurkáljuk. 12-15 percig sütjük, és félretesszük hűlni. Egy tálban összekeverjük a tárkonyt, az olívaolajat és a citromlevet, fekete borssal fűszerezzük. Beletesszük a felszeletelt lazacot, és egyenletesen bevonjuk a páccal. Félretesszük. A vaj felén egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk a hagymát. A gombát l...
2008-03-21 00:46:56
Recept
... még egyet. Fontos, hogy lassan, ne egyszerre, mert különben túl híg lesz. Ha krémes állagú, édesítsd és szórd meg kókuszreszelékkel. Tégy az így elkészült masszába túrót meg egy kis citromlevet. Ha túl sűrűnek találod, tejföllel higíthatod. Reszelj bele némi citromhéjat. Először nagyon nehéz elkeverni, de pár perc kitartó kutyulás után egy kellemesen sűrű masszát kapsz. Tedd be a ...
2008-03-19 10:56:53
Omlós pulykaszelet
... felét, a maradék margarint és a petrezselymet. Alacsony hőfokon a hússzeleteket a pecsenyelével együtt a serpenyőben még egyszer felforrósítjuk. Fűszerezzük, ízlés szerin...
2008-03-18 10:39:42
1 2 3 ...................243 244 ..........364 365 ........468 469 470 .485 486 487 
Címkék: keverő tálban, tésztát kivajazott, magnélküli szőlőt, órán keresztül, mazsolát forró, mákot lábosba, pillanatig forraljuk, egészet alaposan, zöldségkeverék kihűlt, öntethez morzsold, kevés olajjal, zöldségeket keverd, krémhez keverjük, puha vajat, meleg puncshoz, gyömbér rendkívüli, egész szervezetet, krémsajtot felverem, keksz-szélek teteje, tálban összekeverjük, felszeletelt lazacot, serpenyőben aranybarnára, kellemesen sűrű, maradék margarint, pecsenyelével együtt, vaníliakivonatot, paradicsomlevet, felforrósítjuk, zöldségkeverék, hússzeleteket, megszurkáljuk, összekeverjük, márványsajtot, hőmérsékleten, előmelegített, petrezselymet, pecsenyelével, tortaformába, paradicsomos, bazsalikomot, félretesszük, pulykaszelet, aranybarnára, sütőpapírral, vacsoracsata, felszeletelt, narancslevet, kilátszódjon, egyenletesen, zöldségeket, citromlevet, citromhéjat, töltelékhez, szervezetet, gombasaláta, pongyolában, pihentetjük, serpenyőben, olajbogyóka, fűszerezzük, használjunk, beletesszük, olívaolajat, krumplipüré, kellemesen,
© 2013 TVN.HU Kft.