|
|
|
... 1 tk só
Az olaj és a citromlé kivételével turmixoljuk össze a hozzávalókat! Azután lassú fordulaton, az olajat vékony sugárba öntve turmixoljuk a masszához! Végül a citromlevet is adjuk hozzá, majd hűtsük le!
Szójamajonéz I.
Hozzávalók:
- 1/2 cs zsíros szójatejpor
- 3/4 tk só
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagym... |
2008-02-26 12:39:23 |
|
|
|
|
|
|
... víz
- késhegynyi fahéj
- 1 csipet só
- 1 ek kukoricakeményítő
- 2 ek zabpehelyliszt
- 1/2 cs natúr vegitejföl (elhagyjuk belőle a hagymákat és az ételízesítőt, és a citromlevet 2 evőkanálra csökkentjük)
A gyümölcsöt a fahéjjal, sóval ízesített vízben megfőzzük. A zabpehelylisztet és a keményítőt összekeverjük a vegi tejföllel, majd 1 bögre... |
|
2008-02-25 17:48:09 |
|
|
|
|
|
|
... Amerikában jégkrémet és tejes italokat készítenek belőle. A felvágott termés húsát gyorsan csúnya, feketésbarna vonalak futják be, de ez nem csökkenti az értékét, és el is kerülhetjük, ha citromlevet csepegtetünk rá. Az avokádó csekély cukortartalma miatt a cukorbetegek számára is értékes, tápláló termés.
Az érett termésekből sok A-, B1-, B2-, C- és E-vitamint tartalmaz... |
2008-02-21 08:28:33 |
|
|
|
|
|
|
... eper
citromlé
Elkészítése... |
|
2008-02-15 16:00:14 |
|
|
|
|
|
|
... BÁJITAL
Szerezzünk be egy jó üveg édes vagy félédes vörösbort. Készítsünk forralt bort a következők szerint: Tegyünk a vörösborba 4 kanál mézet, 2 kanál cukrot, fahéjat, citromlevet, 5 szem szegfüszeget. Tegyünk egy átlátszó üvegbe tiszta (nem vegyszerezett) rózsaszírmokat és a kihűtött "forraltbort" öntsük rá.
"Forró szerelem" KOKTÉL
Egy kiskanál ... |
|
2008-02-11 22:56:47 |
|
|
|
|
|
|
... nagyobb friss articsóka, 0,5 citrom leve, só, 1 l víz.
Ecetes vízben mossuk meg az articsókát, hagyjuk lecsepegni.
Óvatosan tegyük forrásban lévő sós vízbe, öntsük hozzá a citromlevet, főzzük 45 percig.
Az articsóka akkor puha, ha levelei már könnyedén elválnak.
Tálalhatjuk melegen, hidegen, a legkülönbözőbb mártásokkal. Az egyik legjobb az ízesítet... |
2008-02-10 12:57:38 |
|
|
|
|
|
|
... üvegesre párolom. Ha a levét elfőtte, zsírjára sütöm, ezután belekeverem a negyedekbe vágott paradicsomot, és meghintem a megmosott, finomra metélt kaporral. A tűzről lehúzom, rálocsolom a citromlevet, és meghintem csipetnyi cukorral. Az egészet alaposan összekeverem, belekeverem a tésztát is, és hagyom, hogy az egész kihűljön. Befedve teszem a hűtőszekrénybe, és néhány órai érlel... |
2008-02-09 20:46:14 |
|
|
|
|
|
|
... borsot) majd kisültjük. Annyira nem fontos teljesen megsütni, mert később úgyis a sütőben végzi. Miután kész a husi, kb az alma is megfőtt, adunk hozzá ízlés szerint egy icipici cukrot és citromlevet, de nem szabad túl ízesre csinálni, mert mégiscsak húsos ételről van szó. Villával pépesre kell nyomkodni az almát, majd a kisütött húst beletesszük a tepsibe, teszünk rá bőven az alm... |
2008-02-05 11:49:20 |
|
|
|
|
|
|
... dkg gyümölcs
Elkészítés:A mazsolát a rumba áztatjuk, a túrót áttörjük és keverőtálba tesszük. A vajat a tojássárgákkal, vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a citromlevet és a reszelt citromhéjjal ízesitve habos krémmé keverjük. Végül belekeverjük a túrót és a mazsolát. Megnedvesített konyharuhába téve rúd alakúra formázzuk, szorosan felcsavarjuk a ruhával... |
2008-02-04 19:50:54 |
|
|
|
|
|
|
... répát szintén csíkozzuk fel vékonyra. A tésztát egy villával keverjük meg, majd szűrjük le. A szezámmagot pirítsuk meg zsiradék nélkül. Szedjük ki, s hagyjuk kihűln... |
2008-02-04 15:37:14 |
|
|
|
|