Belépés
Csirkehúsleves mandulával
... leszűrt leveshez adjuk hozzá az ét...
2007-09-05 10:08:43
Konyhatitkok 8.0
... azt, hogy a saláták valódi ízét az olaj emeli ki, a németek megtanítottak bennünket arra, hogy csak óvatosan használjuk az ecetet, mert elrontja a saláta zamatát (helyette egyébként citromlevet is alkalmazhatunk), az angoloktól pedig azt a bölcsességet kaptuk, hogy a paradicsomsaláta fogyasztása egészséges.
A salátáknál a helyesen elkészített és ízesített öntet a legfontosabb...
2007-08-19 01:24:59
Tökfőzelék
... apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk.

2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert péppé mállik!

3. A lisztet simára keverjük a tejjel és 3 dl te...
2007-08-12 19:30:04
Horgászhal piros garnélával
... hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet is, kicsivel később a paradicsompürét. Elkeverjük, majd így pároljuk néhány p...
2007-08-09 13:58:46
Hűsítő ötletek forró napokra
... vagyunk.

Betegek pedig orvosuktól kérjenek tanácsot!

Finom ü...
2007-08-04 00:39:46
Tzatziki
... olívaolaj, só, bors, kevés citromlé.

Elkészítése:

Az uborkát lereszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal vagy a tejföllel összekeverjük a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet, de csak pár cseppet. Ehhez hozzáadjuk az uborkát, a feta-sajtot, az olívaolajat, sóval, borssal ízesítjük. Nyers zöldséggel (sárgarépa, uborka, paradicsom) vagy húsokkal, hallal tá...
2007-08-03 00:20:23
Dinnyehéjban tálalt gyümölcs
... húsú, valamint görögdinnyére lesz szükségünk. A magok eltávolítása után vájjunk a dinnyékből speciális kanállal gombócokat, majd keverjünk össze 2 evőkanál narancslikőrt, 3 evőkanál citromlevet egy lapos kávéskanál reszelt citromhéjjal és egy evőkanál porcukorral, végül locsoljuk a gyümölcsökre.

Jó tudni: A dinnye értékes belső tulajdonságokkal rendelkezik. Nyári csemeg...
2007-07-31 11:29:54
Túrótorta
... cukorral és a vajjal habosra keverem. A túrót krumplinyomón áttöröm, és beleteszem a kikevert tojássárgájába. Rászórom a pudingport, a megmosott mazsolát , a reszelt citromhéjjat, kevés citromlevet öntök hozzá, végül a tojásfehérjékből felvert kemény habot is hozzákeverem.

2.
Vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntöm, és középmeleg sütőban kb 50-60 perc...
2007-07-30 14:30:06
HASZNOS TUDNIVALÓK 13
... gyönyörködtető, sokszínű ételkavalkádnak egyik kedvelt fogása a rózsaszínben tündöklő, halikrából készült krém, a taramasalata. Az álomszínű masszához pirított morzsát, tejet, tojássárgáját, citromlevet, illatos ecetet, sót és fűszereket, valamint olívaolajat kevernek, aztán az így kapott krémet citrommal koronázzák meg, s általában hidegen szervírozzák.
TORTILLA
Két kül...
2007-07-24 00:21:25
Áfonyás-almás pite
... sodrófára, majd terítsük sütőpapírral letakart sütőlapra.

Az almákat megtisztítjuk, a magházat kivesszük, majd vékony szeletekre vágjuk. Tegyük egy tálba, csorgassuk rá a citromlevet, adjuk hozzá a cukrot, keményítőt, az aszalt gyümölcsöt és a fahéjat. Keverjük össze. A kinyújtott tészta közepére halmozzuk az almás keveréket úgy, hogy a tészta széle körülbelül tíz centi...
2007-07-18 00:44:13
1 2 3 ...................243 244 ..........364 365 .........477 478 479 .485 486 487 
Címkék: HASZNOS TUDNIVALÓK, saláták valódi, olaj emeli, németek megtanítottak, saláta zamatát, angoloktól pedig, bölcsességet kaptuk, paradicsomsaláta fogyasztása, helyesen elkészített, kaprot leöblítjük, olajat felforrósítjuk, kapor felét, lisztet simára, finomra vágott, uborkát lereszeljük, joghurttal vagy, tejföllel összekeverjük, zúzott fokhagymát, magok eltávolítása, dinnyékből speciális, lapos kávéskanál, evőkanál porcukorral, dinnye értékes, vajjal habosra, túrót krumplinyomón, kikevert tojássárgájába, megmosott mazsolát, reszelt citromhéjjat, tojásfehérjékből felvert, rózsaszínben tündöklő, álomszínű masszához, almákat megtisztítjuk, magházat kivesszük, aszalt gyümölcsöt, kinyújtott tészta, almás keveréket, tészta széle, tulajdonságokkal, tojásfehérjékből, paradicsomsaláta, paradicsompürét, ételkavalkádnak, megfonnyasztjuk, felforrósítjuk, csirkehúsleves, alkalmazhatunk, lecsepegtetjük, összevagdaljuk, tojássárgájába, gyönyörködtető, petrezselymet, narancslikőrt, görögdinnyére, krumplinyomón,
© 2013 TVN.HU Kft.