|
|
|
... leszűrt leveshez adjuk hozzá az ét... |
2007-09-05 10:08:43 |
|
|
|
|
|
|
... azt, hogy a saláták valódi ízét az olaj emeli ki, a németek megtanítottak bennünket arra, hogy csak óvatosan használjuk az ecetet, mert elrontja a saláta zamatát (helyette egyébként citromlevet is alkalmazhatunk), az angoloktól pedig azt a bölcsességet kaptuk, hogy a paradicsomsaláta fogyasztása egészséges.
A salátáknál a helyesen elkészített és ízesített öntet a legfontosabb... |
|
2007-08-19 01:24:59 |
|
|
|
|
|
|
... apróra vágjuk. A kaprot leöblítjük, szárazra rázzuk, összevagdaljuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és a kapor felét. Hozzáadjuk a tököt, a citromlevet, a leveskockát, és felöntjük 6 dl vízzel. Felforraljuk, és lassú tűzön, lefedve puhára pároljuk. Ne főzzük túl, mert péppé mállik!
3. A lisztet simára keverjük a tejjel és 3 dl te... |
2007-08-12 19:30:04 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet is, kicsivel később a paradicsompürét. Elkeverjük, majd így pároljuk néhány p... |
|
2007-08-09 13:58:46 |
|
|
|
|
|
|
... vagyunk.
Betegek pedig orvosuktól kérjenek tanácsot!
Finom ü... |
|
2007-08-04 00:39:46 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj, só, bors, kevés citromlé.
Elkészítése:
Az uborkát lereszeljük, lecsepegtetjük. A joghurttal vagy a tejföllel összekeverjük a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a citromlevet, de csak pár cseppet. Ehhez hozzáadjuk az uborkát, a feta-sajtot, az olívaolajat, sóval, borssal ízesítjük. Nyers zöldséggel (sárgarépa, uborka, paradicsom) vagy húsokkal, hallal tá... |
2007-08-03 00:20:23 |
|
|
|
|
|
|
... húsú, valamint görögdinnyére lesz szükségünk. A magok eltávolítása után vájjunk a dinnyékből speciális kanállal gombócokat, majd keverjünk össze 2 evőkanál narancslikőrt, 3 evőkanál citromlevet egy lapos kávéskanál reszelt citromhéjjal és egy evőkanál porcukorral, végül locsoljuk a gyümölcsökre.
Jó tudni: A dinnye értékes belső tulajdonságokkal rendelkezik. Nyári csemeg... |
2007-07-31 11:29:54 |
|
|
|
|
|
|
... cukorral és a vajjal habosra keverem. A túrót krumplinyomón áttöröm, és beleteszem a kikevert tojássárgájába. Rászórom a pudingport, a megmosott mazsolát , a reszelt citromhéjjat, kevés citromlevet öntök hozzá, végül a tojásfehérjékből felvert kemény habot is hozzákeverem.
2.
Vajjal kikent, liszttel meghintett tortaformába öntöm, és középmeleg sütőban kb 50-60 perc... |
2007-07-30 14:30:06 |
|
|
|
|
|
|
... gyönyörködtető, sokszínű ételkavalkádnak egyik kedvelt fogása a rózsaszínben tündöklő, halikrából készült krém, a taramasalata. Az álomszínű masszához pirított morzsát, tejet, tojássárgáját, citromlevet, illatos ecetet, sót és fűszereket, valamint olívaolajat kevernek, aztán az így kapott krémet citrommal koronázzák meg, s általában hidegen szervírozzák.
TORTILLA
Két kül... |
2007-07-24 00:21:25 |
|
|
|
|
|
|
... sodrófára, majd terítsük sütőpapírral letakart sütőlapra.
Az almákat megtisztítjuk, a magházat kivesszük, majd vékony szeletekre vágjuk. Tegyük egy tálba, csorgassuk rá a citromlevet, adjuk hozzá a cukrot, keményítőt, az aszalt gyümölcsöt és a fahéjat. Keverjük össze. A kinyújtott tészta közepére halmozzuk az almás keveréket úgy, hogy a tészta széle körülbelül tíz centi... |
2007-07-18 00:44:13 |
|
|
|
|