|
|
|
[/kep]
A csicseriborsó kiváló növényi eredetű fehérje forrás, amely segíthet a cukorbetegség kezelésében és segíti a fogyást is. A csicseriborsó bizonyított előnyei között szerepel az emésztés javítása, a szív egészségének javítása, valamint az optimális vérn... |
2024-01-08 23:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... szétzúzott vagy feldarabolt fokhagymát hagyja állni néhány percig, így az allicin teljesen kifejtheti majd a hatását. Ne melegítse fel a fokhagymát vagy adjon hozzá valamilyen savat (például citromlevet vagy ecetet), mivel az azonnal elpusztítja a fokhagymában lévő értékes vegyületeket.
Forrás : https://drtihanyi.com/hazi-praktikak /miert-fogyasszunk-tobb-fokhagymat?f sc=... |
|
2022-05-26 22:34:49 |
|
|
|
|
|
|
... csom minimozzarella
bazsalikomlevél
1 ek olívaolaj
2 ek reszelt
ELKÉSZÍTÉS
A padlizsánt megmossuk, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Egy tálba tesszük, megsózzunk és ráfacsarjuk a citromlevet (így nem barnul meg a padlizsán). Negyed órát állni hagyjuk.
A paradicsomot megmossuk és felkarikázzuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és ráfektet... |
2021-05-01 15:44:22 |
|
|
|
|
|
|
Ne aggódjunk, ha nem áztattuk be előzetesen a sárgaborsót, enélkül sem
kell a főzéshez 1 óránál több. A citromlevet se hagyjuk ki, igazán finom ízt
ad ez a főzeléknek. Adhatunk mellé főtt tojást, zöldségfasírtot vagy csirke
fasírtot.
HOZZÁVALÓK
40 dkg sárgaborsó
1 l víz
1 db leveskocka
150 gr 12%-os tejföl vagy natúr light jo... |
|
2020-09-16 07:18:05 |
|
|
|
|
|
|
... Számtalan előnye van, ha levest eszünk! Kalóriát spórolhatunk vele, és akár nassolnivalónak is jó.
Egy tál meleg leves - ami tele van zöldségekkel, hússal, tésztával vagy bármi mással, amit szeretnénk - megnyugtat egy hosszú nap után, kiadós ebéd lehet, esetleg gyógyír a gyomorbántalmakra, és jól csillapítja az éhséget is.
Elűzi a megfázást. Egy kiadós csi... |
|
2019-08-29 08:29:13 |
|
|
|
|
|
|
... sorrendjében beletesszük a fűszereket. Kevergetve 20 másodpercig pirítjuk és a leveshez öntjük. Már lefedve összeforraljuk, és néhán... |
2019-04-01 22:14:55 |
|
|
|
|
|
|
A valódi levendula a Földközi-tenger mellékén, Dél-Európában őshonos. Dél- és Közép-Olaszországban, Dalmáciában, Görögországban, Dél-Franciaországban, Spanyolországban vadon termő növényként terjedt el. Hazánkban az első levendulást Tihanyban telepítették, jelenleg is... |
2019-02-28 19:49:37 |
|
|
|
|
|
|
... feldarabolom (a paprikáknak természetesen a magházát is eltávolítom). Egy nagyobb keverőtálba halmozom a zöldségeket, hozzáadom már langyosra hűlt paradicsomos keveréket, a kevés frissen facsart citromleve. Botmixerrel pürésítem, ha szükséges, még fűszerezem. Tálra halmozom, lehűtöm.
PADLIZSÁNKRÉM EGYSZERŰEN
3 db közepes padlizsán
3-4 gerezd fokhagyma
1 d... |
2019-01-03 17:47:43 |
|
|
|
|
|
|
... szétzúzott vagy feldarabolt fokhagymát hagyja állni néhány percig, így az allicin teljesen kifejtheti majd a hatását. Ne melegítse fel a fokhagymát vagy adjon hozzá valamilyen savat (például citromlevet vagy ecetet), mivel az azonnal elpusztítja a fokhagymában lévő értékes vegyületeket.. De az egyik legjobb módszer arra, hogy a fokhagyma pozitív hatásait kiélvezzük, az, ha frissen... |
2018-09-21 01:16:08 |
|
|
|
|
|
|
... feléhez keverjük a zselatint, jól összedolgozzuk, hogy ne legyen csomós. A másik felét felmelegítjük és lassan hozzádolgozzuk a zselatinos gyümölcslevet. Mikor már jó meleg, hozzákeverjük a citromlevet és a mézet is, főzni nem szabad, csak melegen tartani, amíg csomómentesre keverjük. Majd ezután szilikonformába, vagy jégkocka tartóba töltjük és hagyjuk kihűlni, ezt követően 1 órá... |
2018-08-31 13:42:03 |
|
|
|
|