|
|
|
... töltjük.
Citrombólé
Hozzávalók:
4 citrom
12 dkg kockacukor
7 dl száraz pezsgő
7 dl száraz fehérbor
Elkészítés:
A megtisztított citromokat karikákra vágjuk. Egy üvegtálat a citromkarikák felével kibélelünk és rászórjuk a kockacukrot, majd lefedjük a többi citromkarikával. Letakarva állni hagyjuk, amíg a cukor felszívj... |
2009-06-20 16:51:59 |
|
|
|
|
|
|
... közepes citrom
10 nagy fej bodzavirág
citromsav
Elkészítési idő: 30 perc + 1 hét érlelési idő
Nehézségi fok: ☺
Előkészítés:
A citromokat alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A bodzavirágokat csap alatt szintén jól lemossuk, és lecsepegtetjük.
Elkészítés:
Egy nagy edényben a vizet összekeverj... |
|
2009-05-22 18:41:08 |
|
|
|
|
|
|
... egy nagy üvegbe.
A forrásban lévő vízbe öntsük bele a cukrot, és kavarjuk el, hogy teljesen feloldódjon, és hűtsük le.
Ezután adjuk hozzá a citromsavat, és a karikára vágott citromokat, és öntsük a virágokra.
Hűvös helyen hagyjuk 1-2 napig állni és néha keverjük meg.
Sűrű szitán, vagy muszlinon szűrjük le, és tegyük üvegekbe. Egy késhegyi nátrium-benzoe savval ... |
2009-05-18 10:28:15 |
|
|
|
|
|
|
Limoncello-citromlikőr
Hozzávalók:
10 db citrom
5 dl 40 %-os alkohol
35 dkg kristálycukor
3,5 dl víz
Elkészítés: Alaposan mossuk meg a citromokat, szárítsuk meg, és a burgonyahámozóval szedjük le a héj sárga részét, vigyázva, hogy a kesernyés fehér részt ne vágjuk le. Tegyük a héjat egy üvegedénybe, öntsük rá az alkoholt, majd zárjuk le frisse... |
|
2009-05-03 23:36:16 |
|
|
|
|
|
|
... citrom, 20 nagy bodzavirág.
A cukrot a vízbe rakjuk, majd felforraljuk, és szirupot készítünk belőle. Amikor teljesen kihűl, belekeverjük a borkő savat, a karikára vágott citromokat és a bodzavirágot. Lefedve hűvös helyre (Kamrába, hűtőbe), tesszük és ott 1 hétig tároljuk. Minden reggel átkeverjük az egészet. 1 hét után literenként 1 késhegynyi nátriumbenzonátot keve... |
|
2009-04-26 13:46:46 |
|
|
|
|
|
|
... limonádé
Hozzávalók:
4 db nagy citrom, 1 dl méz, 7 dl víz, 2 dl lédús erdei gyümölcs (fekete áfonya, szamóca,
málna, fekete szeder, eper, stb., ami éppen érik).
Facsarjuk ki a citromokat és szűrjük le a levet. Keverjük el benne jól a méz nagy részét.
Öntsük a keveréket a vízbe. Adjuk hozzá a felhasznált apró gyümölcsöket, bogyókat. A
maradék mézzel íz... |
2009-02-27 18:39:23 |
|
|
|
|
|
|
... limonádé
Hozzávalók:
4 db nagy citrom, 1 dl méz, 7 dl víz, 2 dl lédús erdei gyümölcs (fekete áfonya, szamóca,
málna, fekete szeder, eper, stb., ami éppen érik).
Facsarjuk ki a citromokat és szűrjük le a levet. Keverjük el benne jól a méz nagy részét.
Öntsük a keveréket a vízbe. Adjuk hozzá a felhasznált apró gyümölcsöket, bogyókat. A
maradék mézzel íz... |
2009-02-18 13:57:09 |
|
|
|
|
|
|
... langyosra hűlt kész ételekhez keverjük, hogy C-vitamin tartalmát megőrizze.
A reszelt citrom héjával szeretjük ízesíteni a süteményeinket, ám ezzel vigyázni kell, mert a citromokat a szállíthatóság és a hosszabb eltarthatóság érdekében vegyszerekkel kezelik. Ezért nagyon alapos áztatás, és mosás után szabad csak a citrom héját felhasználni, nem elég csak leöblíteni, go... |
2009-02-03 20:25:09 |
|
|
|
|
|
|
... langyosra hűlt kész ételekhez keverjük, hogy C-vitamin tartalmát megőrizze.
A reszelt citrom héjával szeretjük ízesíteni a süteményeinket, ám ezzel vigyázni kell, mert a citromokat a szállíthatóság és a hosszabb eltarthatóság érdekében vegyszerekkel kezelik. Ezért nagyon alapos áztatás, és mosás után szabad csak a citrom héját felhasználni, nem elég csak leöblíteni, go... |
2009-02-01 21:01:19 |
|
|
|
|
|
|
... narancsdzsúsz
1 l ásávnyvíz
A befőttet leszűrjük és levét egy tálba tesszük. Ebbe tegyük vissza a felszeletelt őszibarackot, a meghámozott, kimagozott és kockára vágott narancsot. A citromokat megmosva kettévágjuk, s a felezett darabokat héjával együtt szeleteljük. A narancsdzsúszban hűtjük 3 órát, majd hozzáadjuk az ásványvizet.
MÁLNA- SÁ... |
2008-12-05 21:28:12 |
|
|
|
|