Belépés
Bólék
... töltjük.

Citrombólé

Hozzávalók:
4 citrom
12 dkg kockacukor
7 dl száraz pezsgő
7 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A megtisztított citromokat karikákra vágjuk. Egy üvegtálat a citromkarikák felével kibélelünk és rászórjuk a kockacukrot, majd lefedjük a többi citromkarikával. Letakarva állni hagyjuk, amíg a cukor felszívj...
2009-06-20 16:51:59
Bodzaszörp és lekvár recept
... közepes citrom
10 nagy fej bodzavirág
citromsav

Elkészítési idő: 30 perc + 1 hét érlelési idő

Nehézségi fok: ☺

Előkészítés:

A citromokat alaposan megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A bodzavirágokat csap alatt szintén jól lemossuk, és lecsepegtetjük.

Elkészítés:

Egy nagy edényben a vizet összekeverj...
2009-05-22 18:41:08
Bodzaszörp másképpen!
... egy nagy üvegbe.
A forrásban lévő vízbe öntsük bele a cukrot, és kavarjuk el, hogy teljesen feloldódjon, és hűtsük le.
Ezután adjuk hozzá a citromsavat, és a karikára vágott citromokat, és öntsük a virágokra.
Hűvös helyen hagyjuk 1-2 napig állni és néha keverjük meg.
Sűrű szitán, vagy muszlinon szűrjük le, és tegyük üvegekbe. Egy késhegyi nátrium-benzoe savval ...
2009-05-18 10:28:15
Limoncello-citromlikőr
Limoncello-citromlikőr

Hozzávalók:
10 db citrom
5 dl 40 %-os alkohol
35 dkg kristálycukor
3,5 dl víz
Elkészítés: Alaposan mossuk meg a citromokat, szárítsuk meg, és a burgonyahámozóval szedjük le a héj sárga részét, vigyázva, hogy a kesernyés fehér részt ne vágjuk le. Tegyük a héjat egy üvegedénybe, öntsük rá az alkoholt, majd zárjuk le frisse...
2009-05-03 23:36:16
Bodza szörp
... citrom, 20 nagy bodzavirág.

A cukrot a vízbe rakjuk, majd felforraljuk, és szirupot készítünk belőle. Amikor teljesen kihűl, belekeverjük a borkő savat, a karikára vágott citromokat és a bodzavirágot. Lefedve hűvös helyre (Kamrába, hűtőbe), tesszük és ott 1 hétig tároljuk. Minden reggel átkeverjük az egészet. 1 hét után literenként 1 késhegynyi nátriumbenzonátot keve...
2009-04-26 13:46:46
Házilag készíthető italok
... limonádé
Hozzávalók:
4 db nagy citrom, 1 dl méz, 7 dl víz, 2 dl lédús erdei gyümölcs (fekete áfonya, szamóca,
málna, fekete szeder, eper, stb., ami éppen érik).
Facsarjuk ki a citromokat és szűrjük le a levet. Keverjük el benne jól a méz nagy részét.
Öntsük a keveréket a vízbe. Adjuk hozzá a felhasznált apró gyümölcsöket, bogyókat. A
maradék mézzel íz...
2009-02-27 18:39:23
Házilag készíthető italok
... limonádé
Hozzávalók:
4 db nagy citrom, 1 dl méz, 7 dl víz, 2 dl lédús erdei gyümölcs (fekete áfonya, szamóca,
málna, fekete szeder, eper, stb., ami éppen érik).
Facsarjuk ki a citromokat és szűrjük le a levet. Keverjük el benne jól a méz nagy részét.
Öntsük a keveréket a vízbe. Adjuk hozzá a felhasznált apró gyümölcsöket, bogyókat. A
maradék mézzel íz...
2009-02-18 13:57:09
Citrom
... langyosra hűlt kész ételekhez keverjük, hogy C-vitamin tartalmát megőrizze.

A reszelt citrom héjával szeretjük ízesíteni a süteményeinket, ám ezzel vigyázni kell, mert a citromokat a szállíthatóság és a hosszabb eltarthatóság érdekében vegyszerekkel kezelik. Ezért nagyon alapos áztatás, és mosás után szabad csak a citrom héját felhasználni, nem elég csak leöblíteni, go...
2009-02-03 20:25:09
A citrom
... langyosra hűlt kész ételekhez keverjük, hogy C-vitamin tartalmát megőrizze.

A reszelt citrom héjával szeretjük ízesíteni a süteményeinket, ám ezzel vigyázni kell, mert a citromokat a szállíthatóság és a hosszabb eltarthatóság érdekében vegyszerekkel kezelik. Ezért nagyon alapos áztatás, és mosás után szabad csak a citrom héját felhasználni, nem elég csak leöblíteni, go...
2009-02-01 21:01:19
bólék
... narancsdzsúsz
1 l ásávnyvíz
A befőttet leszűrjük és levét egy tálba tesszük. Ebbe tegyük vissza a felszeletelt őszibarackot, a meghámozott, kimagozott és kockára vágott narancsot. A citromokat megmosva kettévágjuk, s a felezett darabokat héjával együtt szeleteljük. A narancsdzsúszban hűtjük 3 órát, majd hozzáadjuk az ásványvizet.

MÁLNA- SÁ...
2008-12-05 21:28:12
1 2 3 ..12 13 .18 19 .23 24 25 26 
Címkék: MÁLNA- SÁ, megtisztított citromokat, citromkarikák felével, többi citromkarikával, cukor felszívj, citromokat alaposan, bodzavirágokat csap, nagy edényben, vizet összekeverj, nagy üvegbe, forrásban lévő, karikára vágott, késhegyi nátrium-benzoe, burgonyahámozóval szedjük, kesernyés fehér, vízbe rakjuk, borkő savat, felhasznált apró, reszelt citrom, hosszabb eltarthatóság, citrom héját, befőttet leszűrjük, tálba tesszük, felszeletelt őszibarackot, citromokat megmosva, felezett darabokat, narancsdzsúszban hűtjük, narancsdzsúszban, citromkarikával, lecsepegtetjük, süteményeinket, szállíthatóság, bodzavirágokat, narancsdzsúsz, citromkarikák, kristálycukor, eltarthatóság, vegyszerekkel, megtisztított, gyümölcsöket, belekeverjük, őszibarackot, felhasználni, felszeletelt, felforraljuk, bodzavirágot, előkészítés, üvegedénybe, kockacukrot, ásványvizet, szeleteljük, felhasznált, elkészítési, citromsavat, citromlikőr, meghámozott, összekeverj, feloldódjon, literenként, kettévágjuk, bodzaszörp, limoncello, készíthető,
© 2013 TVN.HU Kft.