|
|
|
... valamint a Nyugat-Dunántúlon termesztik nagyobb mennyiségben.
Savanykás ízét többek között különböző gyümölcs- és egyéb savaknak köszönheti. Kimutattak belőle almasavat, citromsavat, borkősavat, borostyánkősavat, ecetsavat, oxálsavat, és még sorolhatnánk.
A népgyógyászat nem véletlenül alkalmazta már korábban is skorbut ellen. B1-, B2-, B6-, valamin és E-vi... |
2024-03-01 21:08:14 |
|
|
|
|
|
|
... emésztést is segítik. Fontos, hogy a keresztesvirágú zöldségeket egészséges zsírokkal kombináljuk a zsírban oldódó vitaminok jobb felszívódása érdekében.
A citrom és a lime citromsavat, káliumot, C-vitamint és bioflavonoidokat tartalmaz. Ezek a tápanyagok javítják az energiaszintet, fokozzák a máj méregtelenítését és csökkentik a gyulladást. A grépfrútban a legnagyobb k... |
|
2024-02-04 19:01:24 |
|
|
|
|
|
|
... az íny is szeretnek.
Az alma és más rostos gyümölcsök fogyasztása szintén segít a fogak megtisztításában, illetve növeli a nyálképződést, ami semlegesíti a szájban maradt citromsavat és almasavat. Az alma rostos textúrájának rágása stimulálja az ínyt, tovább csökkentve a fogszuvasodást okozó baktériumokat.
A diófélék tele vannak kalciummal és foszforral. A ma... |
2024-01-26 21:02:49 |
|
|
|
|
|
|
... emésztést is segítik. Fontos, hogy a keresztesvirágú zöldségeket egészséges zsírokkal kombináljuk a zsírban oldódó vitaminok jobb felszívódása érdekében.
A citrom és a lime citromsavat, káliumot, C-vitamint és bioflavonoidokat tartalmaz. Ezek a tápanyagok javítják az energiaszintet, fokozzák a máj méregtelenítését és csökkentik a gyulladást. A grépfrútban a legnagyobb k... |
|
2023-12-17 21:28:19 |
|
|
|
|
|
|
... cukorbetegség kialakulásának kockázatait is.
A citromos víz rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válik, hogy vesekövek alakuljanak ki a szervezetünkben. Ugyanis a citrom citromsavat tartalmaz, amely megnöveli a szervezetben a citrátszintet, és ez megakadályozza, hogy kalciumkövek rakódjanak le a vesékben.
A citromos víz hatására csökken a puffadás és az ödéma ki... |
|
2023-04-26 06:21:54 |
|
|
|
|
|
|
... cukorbetegség kialakulásának kockázatait is.
A citromos víz rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válik, hogy vesekövek alakuljanak ki a szervezetünkben. Ugyanis a citrom citromsavat tartalmaz, amely megnöveli a szervezetben a citrátszintet, és ez megakadályozza, hogy kalciumkövek rakódjanak le a vesékben.
A citromos víz hatására csökken a puffadás és az ödéma ki... |
2023-04-23 19:55:35 |
|
|
|
|
|
|
... legjobb, ha étkezés előtt iszunk meg egy pohárnyi almaecetes vizet.
A vesekő kialakulása ellen nagyon hasznos lehet a citromlé is. A citromlé nagy mennyiségben tartalmaz citromsavat, amely hatására kevesebb kalcium rakódik le a vesékben. Azoknak a betegeknek, akik gyakran szenvednek vesekő miatt, nagyon alacsony a szervezetében a citrátszint, pedig minél magasabb ez a s... |
2023-03-10 22:17:41 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcs.
1. Citrom:
A citrom antibakteriális, vírusölő és immunerősítő hatású, valamint segíti a fogyást is, mivel serkenti az emésztést és tisztítja a májat. A citrom citromsavat, C-vitamint, kalciumot, magnéziumot, bioflavonoidokat, pektint és limonént tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert.
A legkedveltebb citrusfélék közé tartozik a citrom, a... |
2022-09-22 19:30:16 |
|
|
|
|
|
|
... viszketőpor - veszik körül.
Hatóanyagai: A csipkebogyó tartalmaz fajtól függően 200-1700 mg/100 g C-vitamint, 14 g/100 g cukrot, 3,5 g/100 g pektint, 5 g/100 g alma- és citromsavat, 4 g/100 g fehérjét, karotinoidokat, B1-, B2-, E-vitaminokat és ásványi anyagokat (pl. magnézium).
A gyógyászatban frissítő íze, magas C-vitamin- és más (B1-, B2-, K-, P-) vi... |
2022-06-21 23:11:04 |
|
|
|
|
|
|
... használhatjuk. A citromlé gazdag forrása a citromsavnak, amely remek antioxidáns hatásokkal rendelkezik. Napjainkban nagyon sok olyan arckrémet is megvásárolhatunk, amelyek szintén tartalmaznak citromsavat éppen ezeknek a májfoltoknak a halványítására.
Hogyan használjuk a citromlevet?
Facsarjunk ki egy citromot, majd áztassunk meg benne egy vattapamacsot. Ezzel ó... |
2022-05-19 20:29:18 |
|
|
|
|