|
|
|
... termelődésüket, ennek köszönhetően a szervezet jobban tud védekezni a fertőzést okozó kórokozókkal szemben.
A legtöbb zöldség és gyümölcs tartalmazza ezt a vitamint, de elsősorban a citrusokban található meg nagyobb mennyiségben, mint például citrom, narancs, grapefruit, mandarin, de a bogyós gyümölcsök, a paprika, a homoktövis és a csipkebogyó is bővelkedik C-vitaminba... |
2020-11-28 22:16:20 |
|
|
|
|
|
|
... szükségelt kb. 10 százalékát, így hozzájárulnak a megfelelő emésztéshez. Ráadásul a citrusféléken található vízben oldódó rostok segítenek szabályozni a koleszterin és vércukor szintet. A citrusokban nemcsak a vitamin és a rost, de a flavonoid is sok, így a szív számára nagyon előnyös a fogyasztásuk. A narancsfélék kálium tartalma is nagyon magas, ami hozzájárul az izmok megfelelő... |
|
2018-01-30 10:43:23 |
|
|
|
|
|
|
... közzétett tanulmányt.
Semmilyen más, bőrrákon kívüli daganatfajta kockázatának növekedése sem mutatott kapcsolatot a citrusfogyasztással.
A szerzők szerint az összefüggés a citrusokban talált furokumarinok számlájára írható. Ezek a vegyületek - korábbi tanulmányok szerint - a bőrt érzékenyebbé teszik a napfény és annak melanómát okozó ultraibolya (UV) sugarai iránt.... |
2015-07-06 20:31:10 |
|
|
|
|
|
|
... a gondolkodása teljesen eltér a tiédtől, és ez most nem zavar. A munkahelyeden ismét terítékre kerül egy korábbi probléma, el kell kerülnöd a kényes témában a vitát. A kiviben és a citrusokban rengeteg a C-vitamin, fogyassz belőlük bátran.
Kedves Rák!
A meglévő kapcsolatokban féltékenységi nagyjelenetek zajlanak, de nincs olyan probléma, melyet ne besz... |
|
2013-03-11 17:20:12 |
|
|
|
|