Belépés
Fehérorosz elnökválasztás - Lengyelország és a balti országok államfői a hatósági erőszak beszüntetését sürgeti
... szorgalmazza.
A balti országok és Lengyelország társadalmainak történelmi tapasztalatára hivatkozva a négy elnök egy kerekasztal-megbeszélés megrendezését javasolja a fehérorosz kormány és a civil társadalom képviselőinek részvételével. Egyben felajánlják közvetítő szerepüket "a békés megoldás elérésének, Fehéroroszország függetlensége és szuverenitása megerősítésének" érdeké...
2020-08-13 18:13:04
Roma holokauszt - Az áldozatokra emlékezett az Országos Roma Önkormányzat
... és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az eseményen hangsúlyozta: a kormány feladatának tekinti, hogy a roma holokausztról szóló ismereteket erősítse, betemesse a társadalom különböző csoportjai közötti árkokat, és hidakat építsen közöttük.
Felidézte: augusztus 2-át a Cigány Világszövetség 1972-ben nyilvánította a roma holokauszt emléknapjává, arra emléke...
2020-08-02 15:13:12
FTC: július 31. legyen a Gondoskodás Európai Napja!
... figyelmet arra, hogy nem mindenki helyezkedhet el a sportban pályafutása befejeztével, cél azonban, hogy társadalmi beilleszkedésüket segítsék.
"Közös felelősségünk, hogy bajnokaink a társadalom hasznos tagjai maradjanak a visszavonulásukat követő évtizedekben is." - írja a Ferencvárosi Torna Club, amely szerint a probléma összetett és rendszerszinten kezelendő, a megoldás ki...
2020-07-31 08:51:49
Szeptemberben rendezik meg a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivált
... gazdag programkínálat, kalandtúrák, családi programok várják a feltöltődni vágyókat.
A fesztivál kiemelt célja, hogy a természettel kapcsolatos filmalkotásokon keresztül hívja fel a társadalom figyelmét a világ, és ezen belül Európa és a Kárpát-medence természeti értékeire, szépségeire, környezetünk védelmére, valamint a biodiverzitás fenntartásának fontosságára.
Az idén...
2020-07-30 12:31:37
Koronavírus - Állami gyászszertartáson búcsúztatták a koronavírus halálos áldozatait Spanyolországban
... fogalmazott az uralkodó.
A király hangsúlyozta: erkölcsi kötelesség az áldozatok méltóságának elismerése, tisztelete és emlékezete, továbbá polgári kötelesség megőrizni és ösztönözni a társadalom és az együttélés alapjait jelentő értékeket. Szavai szerint közösen, tisztelettel és megértéssel kell szembenézni a jövő megpróbáltatásaival.
Az búcsúztató végén a jelenlévők eg...
2020-07-16 12:32:32
Lelkiismeretem nem engedi meg, hogy hallgassak
... váltják egymást az államelnöki tisztségben. Ferenc pápa az akkori elnökség tagjaihoz intézett beszédében azt kérte, hogy ismerjék el a humanizmus alapvető értékeit az együttműködés, a társadalom építése, a párbeszéd, a megbocsátás, a növekedés érdekében. - Ezeket az értékeket kell a barbárság és a ,,gyűlölet fanatikus üvöltésével" szembeállítani - hangsúlyo...
2020-07-12 07:19:01
Alapjogokért Központ: világtendencia a kormányzati döntéshozatal kiszervezése
... demokrácia.
Molnár Balázs, a kutatás vezetője arról szólt, hogy a globális döntéshozatal képviselői felsőbbrendűnek tekintik a nemzetközi jogot, hitet tesznek a világállam, a nyílt társadalom, a patrióták elleni harc mellett, illetve mindenhatónak tekintik a nemzetközi szervezeteket, illetve az NGO-kat.
Továbbá olyan alapelveket, például a gendertanokat vagy a globális m...
2020-07-10 12:22:12
Koronavírus - Semjén: pótolhatatlan a karitatív szervezetek tevékenysége
... képesek.
A miniszterelnök-helyettes megköszönte a karitatív szervezeteknek azt is, hogy képesek voltak összehangolni a munkájukat.
Kitért arra: a segélyszervezetek munkája a társadalom kohéziója szempontjából is megkerülhetetlen, hiszen személyes hálózatot alakítanak ki a segítő és a segített között. A nehéz helyzetbe került ember pedig nemcsak a kapott adománynak örülhe...
2020-07-09 18:12:39
Újabb gyermek vállalására ösztönző Testvér-füzet jelent meg
... említette erre a családi pótlékot és a családi otthonteremtési kedvezményt. Külön szólt a babaváró támogatásról, amelyet a családvédelmi akcióterv zászlóshajójának nevezett.
A társadalom optimizmusát mutatja a mostani nehéz időszakban az, hogy az elmúlt hónapokban a házasságkötések száma az utóbbi negyven év legjobb statisztikáját mutatja.
Müller Cecília országos tiszt...
2020-07-09 13:31:46
"Gondolkodási szünetre" kényszerül az olaszországi Hering-mozgalom
... előzetesen szólva Mattia Sartori leszögezte, hogy a mozgalom laikus, szolidáris és baloldali tömörülésnek tartja magát, amely zászlajára egyebek között a környezetvédelmet, a bevonó jellegű társadalom megteremtését, a politikai költekezés megfékezését, valamint az adók csökkentését tűzte ki.
A mozgalom alapítója és vezetője, Mattia Sartori közösségi oldalán azt is nyilvánossá...
2020-05-28 11:01:10
1 2 3 ......................145 146 ............218 219 ............290 291 292 
Címkék: Országos Roma Önkormányzat, Gondoskodás Európai Napja, Nemzetközi Természet-, Környezetvédelmi Fesztivált, Alapjogokért Központ, Cigány Világszövetség, Ferencvárosi Torna Club, Molnár Balázs, Müller Cecília, Mattia Sartori, balti országok, hatósági erőszak, áldozatokra emlékezett, koronavírus halálos, kormányzati döntéshozatal, karitatív szervezetek, olaszországi Hering-mozgalom, négy elnök, fehérorosz kormány, civil társadalom, békés megoldás, eseményen hangsúlyozta, kormány feladatának, roma holokausztról, társadalom különböző, roma holokauszt, sportban pályafutása, társadalom hasznos, visszavonulásukat követő, probléma összetett, feltöltődni vágyókat, fesztivál kiemelt, természettel kapcsolatos, társadalom figyelmét, biodiverzitás fenntartásának, király hangsúlyozta, áldozatok méltóságának, együttélés alapjait, búcsúztató végén, államelnöki tisztségben, akkori elnökség, humanizmus alapvető, társadalom építése, növekedés érdekében, értékeket kell, kutatás vezetője, globális döntéshozatal,
© 2013 TVN.HU Kft.