Belépés
Budapest Bank: csökkent az agrár kkv-k hatékonysága, romlottak a várakozások, de továbbra is erős a beruházási
... forintnyi kamatmentes kölcsön került a szektorba.
A megkérdezett gazdálkodók több mint 90 százaléka szerint a gyors kormányzati intézkedések, például az adminisztrációs terhek csökkentése, a különböző adó-, és közterhek átmeneti elengedése segítségükre volt stabilitásuk megőrzésében, kétharmaduk pedig a munkahelymegtartást támogató, részleges munkabér-átvállalás jelentőségét ...
2020-08-14 14:22:38
Szita Károly: a megyei jogú városok a klímavédelem élharcosai
...
Szita Károly a kormányzat által elsősorban a nagyvárosok számára meghirdetett Zöld Busz Program mintaprojektjének pénteki sajtótájékoztatóján beszélt az MTI-nek arról, hogy a károsanyag-kibocsátásban a tömegközlekedés az egyik meghatározó tényező, ezért is fontos a helyi közlekedés zöldítése.
Áder János köztársasági elnök kezdeményezésére az MJVSZ két éve csatlakozott az...
2020-08-14 14:02:53
Fehérorosz elnökválasztás - Lengyelország és a balti országok államfői a hatósági erőszak beszüntetését sürgeti
...
A lengyel államfői hivatal honlapján közzétett dokumentumban a négy állam nevében nyilatkozó elnök hangsúlyozza: "közeli szomszédokként", a NATO és az Európai Unió (EU) tagállamaiként azt szeretnék, hogy Fehéroroszország "stabil, demokratikus, független és jólétben élő" ország legyen.
A hárompontos felhívás egyebek között a belpolitikai feszültségek csökkentését és az ál...
2020-08-13 18:13:04
Júliusban csökkentek a fogyasztói árak Németországban
... júliusban, szintén az áfacsökkentésnek köszönhetően kisebb mértékben a júniusi 4,4 százalékos növekedésnél. A gyümölcsök ára 7,8 százalékkal, a hústermékeké 5,4 százalékkal nőtt. Az áfa csökkentése alól kivételt képező dohányipari termékek ára 6,6 százalékkal emelkedett.
Energiaárak nélkül 0,8 százalék volt a júliusi infláció, energiaárak és élelmiszerárak nélkül pedig 0,7 s...
2020-08-13 09:31:42
Jelentős árbevétel csökkenés mellett veszteséges volt a Rába
... Ilyenek a gyártási rugalmasság növelése, a kapacitások konszolidálása, a működési hatékonyság és a működőtőke forgási sebességének megőrzése, az adminisztrációs és értékesítési költségek csökkentése.
A Rába szerint a járvány okozta válság viszonylag kedvező helyzetben érte a vállalatot, mivel a stabil pénzügyi helyzet mellett befejeződött a részvényesek által 2016-ban jóváhag...
2020-08-12 19:12:29
Koronavírus - Ludovic Orban: megtettük az óvintézkedéseket a tanévkezdetre és a választásokra
...
A jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormányát vezető miniszterelnököt a baloldali parlamenti többség hívta a törvényhozás elé, hogy beszámoljon a koronavírus-járvány megfékezése, illetve a tanévkezdés és a választások biztonságos megszervezésének érdekében hozott kormányzati intézkedésekről.

Marcel Ciolacu házelnök, az ellenzéki Szociáldemokrata Pár...
2020-08-12 16:22:05
Koronavírus - Munkahelyvédelmi bértámogatást vezettek be Romániában
...
Az úgynevezett "kurzarbeit" romániai változatáról kiadott sürgősségi kormányrendeletet kedden ismertette a Hotnews-ro hírportál.
A jogszabály lehetővé teszi, hogy a rendkívüli állapot, vagy veszélyhelyzet idején azok a cégek, amelyeknek a forgalma legalább 10 százalékkal visszaesett az előző év azonos hónapjához képest, a munkaidő legfeljebb 50 százalékkal történő csökke...
2020-08-12 07:05:08
Lúgosító zöldségek és gyümölcsök
... rostok
- flavonoidok
- ellágsav
- kvercetin

Szervezetre gyakorolt pozitív hatások:
- retina egészségének fenntartása
- LDL-koleszterin csökkentése
- immunrendszer erősítése
- emésztés elősegítése
- kalcium beépülésének segítése
- gyulladások csökkentése
- anti-tumor hatás
- szervezet...
2020-08-03 23:27:11
Tőzsde - Erős kezdés az amerikai tőzsdéken
...
New Yorkban a DJIA-30 index 0,57 százalék, az S&P-500 index 0,53 százalék, a Nasdaq Composite index 0,96 százalék erősödéssel nyitott.
A DJIA index 2,3 százalékos, az S&P index 5,5 százalékos, a Nasdaq Composite pedig 6,8 százalékos nyereséggel zárta az elmúlt hónapot.
A Microsoft részvénye a hétfői nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban közel három százalékkal ...
2020-08-03 15:52:46
Kampány indult az élelmiszerpazarlás csökkentésére
...
Közleményük szerint az idén augusztustól 2021 februárjáig tartó kezdeményezés során törekednek az élelmiszer-pazarlással kapcsolatos szemléletformálásra, hosszútávon pedig az élelmiszerpazarlás csökkentésére.
Magyarországon évente fejenként 68 kilogramm élelmiszert dobnak ki a szemetesbe, az élelmiszerhulladékok több mint a fele a háztartásokból kerül ki. Évente 88 milli...
2020-08-03 15:43:05
1 2 3 ...............760 761 ........1141 1142 ........1520 1521 1522 
Címkék: Budapest Bank, Szita Károly, Ludovic Orban, Zöld Busz Program, Áder János, Európai Unió, Nemzeti Liberális Párt, Marcel Ciolacu, Szociáldemokrata Pár, Nasdaq Composite, agrár kkv-k, megyei jogú, klímavédelem élharcosai, balti országok, hatósági erőszak, fogyasztói árak, amerikai tőzsdéken, megkérdezett gazdálkodók, gyors kormányzati, adminisztrációs terhek, különböző adó-, kormányzat által, nagyvárosok számára, egyik meghatározó, helyi közlekedés, lengyel államfői, négy állam, hárompontos felhívás, belpolitikai feszültségek, áfacsökkentésnek köszönhetően, júliusi infláció, gyártási rugalmasság, kapacitások konszolidálása, működési hatékonyság, működőtőke forgási, járvány okozta, stabil pénzügyi, részvényesek által, jobbközép Nemzeti, baloldali parlamenti, választások biztonságos, ellenzéki Szociáldemokrata, jogszabály lehetővé, rendkívüli állapot, forgalma legalább, munkaidő legfeljebb, elmúlt hónapot, hétfői nyitás, tőzsdén kívüli, idén augusztustól, háztartásokból kerül, fehéroroszország,
© 2013 TVN.HU Kft.