Belépés
Langerné: a roma nők anyaként és a munkában is helyt tudnak állni
... sorsok ismerhetők meg, hanem bepillantást nyerhető az egyes emberi életutak mögött meghúzódó társadalmi folyamatokba, változásokba, és láthatóvá válnak a hazai felzárkózáspolitika és családpolitika törekvései, céljai, kapcsolódásai és eredményei. Megbirkózni, megküzdeni, elérni, megteremteni, átadni - ezek jellemzik azokat a sikeres és inspiráló roma nőket, akik a kötetben megoszt...
2020-03-06 15:01:54
Nőnapi konferencia - Tuzson: fontos, hogy legyenek hagyományos női és férfi szerepek
... hiszen leggyakrabban ők az áldozatai a kapcsolati erőszaknak, a testi-lelki bántalmazásnak.
Úgy értékelt: jó látni, hogy Magyarországon megbecsülés övezi a nőket, a kormány családpolitikai intézkedései pedig évről évre egyre szélesebb körben segítik a nők boldogulását.
Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió alapítója arról beszélt, hogy a nő és a család szerepének ...
2020-03-06 12:25:06
Novák Katalin: családpolitikánk konzervatív, de modern, talán haladó is
...
A Közép-európai Hírlevél riportere felvetette, hogy a termékenyégi ráta ugyan nőtt Magyarországon, de a születési arányszám nem.
Mindig vannak bírálók, akit azt állítják, hogy a Fidesz családpolitikájának nincs eredménye - mondta Novák Katalin, majd hozzátette: beszélni kell az ország jövőjéről, és hangsúlyozni kell, hogy a gyerekvállalás a legszemélyesebb döntés.
...
2020-02-27 16:32:06
Novák Katalin: az Egyesült Államok szerint Magyarország tölti be a vezető szerepet a családpolitika területén
... minden kontinensről voltak jelen nagykövetek, akik összességében az országaikban élő 1,7 milliárdnyi embert képviseltek.
A magyar politikus elmondta az MTI-nek: a jó és hatékony családpolitika megvitatása mellett a tanácskozáson résztvevők megállapodtak abban, hogy a nemzetközi politikai élet különböző színterein közösen lépnek fel a családi értékek védelmében. "Hiszen vannak...
2020-01-17 09:41:02
Novák Katalin: egyre nagyobb az érdeklődés Németországban a magyar családpolitika iránt
...
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára vezető német politikusokkal tárgyalt és részt vett A munkavállalás és a család összeegyeztethetősége mint a gazdaság és a politika közös feladata című tanácskozáson, amelyet a német ipari és kereskedelmi kamarák szövetségének (DIHK) közreműködésével szerveztek.
Nyilatkozatában kiemelte: ...
2020-01-13 21:22:10
Novák: a kormányzat továbbra is számít a Népesedési Kerekasztal javaslataira
... körülményei.
Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, korábbi szociálpolitikáért felelős államtitkár azt mondta, hogy az elmúlt két kormányzati ciklus családpolitikai intézkedései mára megszokottá, természetessé váltak, pedig azok mostanra már 9 oldalnyi intézkedéssort tesznek ki.
Arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kopp-Skrabski házasp...
2019-11-25 14:32:30
Hollik: az idős emberek képviselik a józan ész alapján álló társadalmi rendet
... például a szociális, a kulturális vagy a sportpolitika területén.
Azt hangoztatta, az idősügy területét nem szabad elszigetelni, leválasztani, hanem ahogy a kormányzat teszi, a családpolitika részeként kell tekinteni rá, összefüggő rendszerként.
Király Nóra, a Ficsak alapítója, a New York kávéházban megrendezett konferencia házigazdája arra hívta fel a figyelmet, hogy a ...
2019-10-01 16:22:11
Gulyás Gergely: a világban szétszóródva élő magyarság erőforrás az anyaország számára
... ez a lehetőség adott.
Gulyás Gergely kiemelte, hogy az ország gazdasága erősödik, amit az is bizonyít, hogy egyre többen zárkóznak fel a középosztályhoz. Ehhez csatlakozik a családpolitika, amely abban segít, hogy ha valaki gyermeket vállal, az ne a szegénységet jelentse - közölte.
Hozzátette: ha ma Magyarországon valaki három gyermeket vállal, akkor 620 ezer forintig, v...
2019-08-22 20:55:24
Novák: Észtország és Magyarország közös célja az erős nemzetállamok alkotta erős Európa
... családbarát ország legyen - mondta a kormánypárti politikus. Kiemelte: egész Európa, így Észtország is komoly demográfiai kihívásokkal néz szembe, amire a balti országnak az erős családpolitika a válasza, ahogyan Magyarországnak is, így a találkozón kicserélték ezzel kapcsolatos tapasztalataikat.
"Közös célunk", hogy Európa úgy legyen erős, hogy erős nemzetállamok alkotják -...
2019-07-08 12:01:31
Novák Katalin Frankfurtban: sok "magyarbarát" politikus van Németországban
... hogy találkozott mások mellett a tartományi kormány európai és szövetségi ügyekért felelős miniszterével, Lucia Putrichhal, akivel a közös európai kihívások mellett demográfiai és családpolitikai ügyekről is tárgyaltak. Mint mondta, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa "nagyon érdeklődő volt, és számos olyan kérdés felmerült, amelyekkel kapcsolatban kiderült, hogy fon...
2019-06-18 09:41:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 
Címkék: Novák Katalin, Egyesült Államok, Népesedési Kerekasztal, Gulyás Gergely, Novák Katalin Frankfurtban, Batthyány-Schmidt Margit, Magyar Női Unió, Közép-európai Hírlevél, Emberi Erőforrások Minisztériumának, Soltész Miklós, Király Nóra, Lucia Putrichhal, Kereszténydemokrata Unió, vezető szerepet, családpolitika területén, érdeklődés Németországban, magyar családpolitika, kormányzat továbbra, idős emberek, világban szétszóródva, anyaország számára, erős nemzetállamok, egyes emberi, kötetben megoszt, kapcsolati erőszaknak, testi-lelki bántalmazásnak, kormány családpolitikai, család szerepének, termékenyégi ráta, születési arányszám, ország jövőjéről, legszemélyesebb döntés, magyar politikus, tanácskozáson résztvevők, nemzetközi politikai, családi értékek, politika közös, német ipari, kulturális vagy, sportpolitika területén, idősügy területét, kormányzat teszi, családpolitika részeként, lehetőség adott, ország gazdasága, szegénységet jelentse, kormánypárti politikus, balti országnak,
© 2013 TVN.HU Kft.