Belépés
Szijjártó Péter: Párizs és Berlin számíthat Budapestre a Nyugat-Balkán fegyvermentesítésében
... integrációjának felgyorsítása. Éppen ezért üdvözöljük, hogy Macedónia már nagyon közel van ahhoz, hogy felvegyék a NATO-ba. Ezenkívül sürgetjük az Európai Uniót, hogy már jövő nyáron kezdje el a csatlakozási tárgyalásokat Macedóniával és Albániával. Örömmel értesültünk arról, hogy Bosznia-Hercegovina hamarosan benyújtja első éves nemzeti programját a NATO tagsági akcióterve kereté...
2018-12-11 13:43:23
Újabb fejezeteit nyitották meg a szerb és a montenegrói EU-csatlakozási tárgyalásoknak
... tájékoztatás szerint Szerbiával a gazdasági és pénzügyi jog szóló 17-es, illetve a pénzügyi és statisztikára vonatkozó 30-as fejezetet nyitották meg.
A 2014 januárjában kezdődött szerb csatlakozási tárgyalások során eddig 16 fejezetet nyitottak meg, és kettőt sikerült ideiglenesen lezárni.
Montenegróval ezúttal csak egy újabb fejezet nyílt meg: a környezetvédelemről és k...
2018-12-10 18:02:03
Újabb fejezeteit nyitották meg a szerb EU-csatlakozási tárgyalásoknak
...
A tájékoztatás szerint a gazdasági és pénzügyi jog szóló 17-es, illetve a pénzügyi és statisztikára vonatkozó 30-as fejezetet nyitották meg.
A 2014 januárjában kezdődött szerb csatlakozási tárgyalások során eddig 16 fejezetet nyitottak meg, és kettőt sikerült ideiglenesen lezárni.
Az EU-hoz csatlakozni szándékozó országoknak összesen 35 tárgyalási fejezetet kell át...
2018-12-10 17:32:04
Illegális bevándorlás - Szijjártó: Brüsszel és az ENSZ akarata ugyanaz, az illegális bevándorlás legalizálása
... Mint elmondta, Magyarország együttműködési megállapodást írt alá Szerbiával arról, hogy egy magyar uniós szakértő továbbra is a szerb kormány mellett fog dolgozni és segíteni fogja a csatlakozási tárgyalások minél eredményesebb és gyorsabb lebonyolítását. Annak érdekében, hogy Magyarország biztonsági és gazdasági érdekének megfelelően a Nyugat-Balkán európai integrációja felgyorsu...
2018-12-10 17:02:13
Az Európai Parlament a jogállamisági reformok folytatására szólította fel a Nyugat-Balkán országait
...
A brüsszeli plenáris ülésen Szerbiáról elfogadott jelentésben üdvözölték a szomszédos Koszovóval fennálló helyzet normalizálását célzó törekvéseket, valamint az ország elkötelezettségét az integráció mellett, és ezen "stratégiai döntés aktív népszerűsítését" kérték a szerb nyilvánosság körében.
A képviselők a Szerbia és Koszovó közötti esetleges területcserék kapcsán les...
2018-11-29 23:06:40
Ellehetetlenítésre hivatkozva felhagy törökországi tevékenységével a Nyílt Társadalom Alapítvány
... nyújtott.
Hozzátették: a Nyílt Társadalom Alapítvány vezetésével jött létre a "Független Törökország Bizottság" is, amely fontos szerepet vállalt Törökországnak a tényleges európai uniós csatlakozási tárgyalások elindításában.
Recep Tayyip Erdogan török elnök múlt szerdán azt mondta: "az az ember, aki a Gezi parki tüntetések terroristáit finanszírozta, (Osman Kavala) jel...
2018-11-26 23:35:43
Mogherini bízik Demirtas szabadon bocsátásában
... tagállamot Törökország schengeni vízummentességével és a vámunió fejlesztésével kapcsolatban. Ugyanakkor felhívta a figyelmet: ezeknek is megvannak azonban feltételei. Az pedig, hogy a csatlakozási tárgyalásokat illetően újabb fejezeteket nyissunk meg, jelenleg nem jön szóba - nyomatékosította.
Cavusoglu erre vonatkozóan hangoztatta: Ankara célja továbbra is a teljes jogú uni...
2018-11-22 12:59:50
Gruevszki menekültstátusza - A kormányszóvivő Macedóniáról szóló elmarasztaló uniós dokumentumokra emlékeztet
...
A kormányszóvivő emellett felhívta az unió Európai Szomszédságpolitika és a Csatlakozási Tárgyalások Főigazgatóságának biztosának figyelmét az Európa Tanács kínzás elleni ügyekkel foglalkozó bizottságának 2017. októberi jelentésére is. Ebben az áll, hogy az idrizovói börtönben az egészségügyi ellátás továbbra is teljes mértékben elégtelen, mely a fogvatartottak életét veszély...
2018-11-21 21:46:58
Németh Zsolt: a macedón házelnök örömmel nyugtázta a magyar álláspontot Nikola Gruevszki ügyében
... hangsúlyozta a plenáris ülésen elmondott beszédében a többi között Németh Zsolt.
Az albán nemzetiségű macedóniai házelnök országa tervezett NATO-csatlakozásáról számolt be, vázolva a csatlakozási tárgyalások történetét.Beszédében - mint arról Németh Zsolt tájékoztatott - egyáltalán nem érintette a Magyarországon menedékkérelmet benyújtott Nikola Gruevszki ügyét.
A kelet...
2018-11-19 22:05:59
Megszavazta a macedón parlament az ország nevéről szóló alkotmánymódosítást
... nyugat-balkáni ország euroatlanti integrációját.
Az EU általános uniós ügyekben illetékes miniszterei június végén hagyták jóvá, hogy Macedóniával 2019 júniusában megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások, és a NATO is júniusban hívta meg tagjai közé Macedóniát.
A névvita 1991 óta folyt Macedónia és Görögország között, azóta, hogy Macedónia függetlenné vált Jugoszlávi...
2018-10-20 15:47:24
1 2 3 ..............46 47 .......69 70 ......91 92 93 
Címkék: Szijjártó Péter, Európai Parlament, Nyílt Társadalom Alapítvány, Németh Zsolt, Nikola Gruevszki, Európai Uniót, Független Törökország Bizottság, Recep Tayyip Erdogan, Osman Kavala, Európai Szomszédságpolitika, Csatlakozási Tárgyalások Főigazgatóságának, Európa Tanács, montenegrói EU-csatlakozási, szerb EU-csatlakozási, illegális bevándorlás, jogállamisági reformok, kormányszóvivő Macedóniáról, macedón házelnök, magyar álláspontot, macedón parlament, ország nevéről, csatlakozási tárgyalásokat, 2014 januárjában, újabb fejezet, tájékoztatás szerint, magyar uniós, szerb kormány, csatlakozási tárgyalások, brüsszeli plenáris, szomszédos Koszovóval, ország elkötelezettségét, integráció mellett, szerb nyilvánosság, tényleges európai, vámunió fejlesztésével, teljes jogú, kormányszóvivő emellett, unió Európai, idrizovói börtönben, egészségügyi ellátás, fogvatartottak életét, plenáris ülésen, többi között, albán nemzetiségű, névvita 1991, menekültstátusza, nyomatékosította, népszerűsítését,
© 2013 TVN.HU Kft.