Belépés
Románia kiemelt célként kezeli az EU nyugat-balkáni bővítését
... kedden a temesvári egyetemen tartott előadásában beszélt erről. Melescanu szerint a 2019. első fél évi román soros EU-elnökség sikeres lehet, ha felgyorsulnak a Szerbiával folytatott csatlakozási tárgyalások, és történelminek is nevezhető - magyarázta -, amennyiben Macedónia is megkapná a csatlakozási tárgyalások elkezdését jelentő hivatalos meghívólevelet.
"Ez a legfontosab...
2018-10-09 17:22:03
Erdogan: a török hadsereg akkor vonul ki Szíriából, amikor annak népe majd választásokat tart
... az utóbbi másfél évben holtpontra jutott. Az unió 2016 decemberében döntött úgy, hogy a 2016. júliusi törökországi puccskísérletet követő elnyomó intézkedések miatt nem nyit újabb csatlakozási fejezeteket Ankarával. A 35 megvitatandó fejezet közül eddig csak 16 fejezetet sikerült megnyitni, és mindössze egyet tudtak lezárni, a tudományos és kutatási fejezetet.
Stef Blok holla...
2018-10-04 23:38:04
Várhatóan nem lesz sikeres a macedón népszavazás
... alkotmány módosítására is szükség van ahhoz, hogy az athéni képviselőház is becikkelyezze a dokumentumot. Ezt követően az utolsó akadály is elhárul az elől, hogy Macedónia folytathassa a csatlakozási tárgyalásokat a NATO-val és az Európai Unióval.
A macedón-görög megállapodás nem tette kötelezővé népszavazás megtartását az ország nevének megváltoztatásáról, ám Zoran Zaev min...
2018-09-30 19:12:03
Az utóbbi 27 év legfontosabb népszavazására készül Macedónia
... Macedónia európai uniós és NATO-integrációja.
Az EU általános uniós ügyekben illetékes miniszterei június végén hagyták jóvá, hogy Macedóniával 2019 júniusában megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások, és a NATO is júniusban hívta meg tagjai közé Macedóniát.
Zoran Zaev balközép miniszterelnököt az utóbbi hetekben több európai politikus is támogatásáról biztosította, és...
2018-09-25 08:01:42
Mogherini: az EU ajtaja nyitva áll Macedónia előtt
... kell lenni, nincs helye felelőtlenségnek.
Az EU általános uniós ügyekben illetékes miniszterei június végén hagyták jóvá, hogy Macedóniával 2019 júniusában megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyalások, és a NATO is júniusban hívta meg tagjai közé Macedóniát.
A nyugat-balkáni ország azonban csak azt követően válhat az Európai Unió és a NATO tagjává, hogy minden hivatalos i...
2018-09-13 19:12:15
Megkezdődött a szeptember 30-i népszavazás kampánya Macedóniában
...
A népszavazás sikeressége a feltétele annak, hogy a NATO és az Európai Unió megkezdje a csatlakozási tárgyalásokat a nyugat-balkáni országgal.
Szeptember végéig a politikusok felszólalhatnak a népszavazás mellett vagy ellen, illetve kampányrendezvényeket szervezhetnek, és a médiában is üzenhetnek a szavazópolgároknak.
Zoran Zaev miniszterelnök arra szólította fel a...
2018-09-10 14:31:40
Cavusoglu: Törökország számára az elnöki rendszerben is elsődlegesek az EU-csatlakozáshoz szükséges reformok
... nyilatkozatát is, hogy Ausztria EU-s soros elnöksége alatt, tehát július eleje és december vége között Ankara nem számít pozitív fejleményekre a török-uniós kapcsolatokban, különösen a csatlakozási folyamat újabb fejezeteinek esetleges megnyitását illetően.
Abdulhamit Gül, az igazságügyi tárca vezetője, szerdai felszólalásában megfogadta, hogy Ankara nagyobb hangsúlyt helyez ...
2018-08-29 17:33:58
Ankara "mélységesen sajnálja", hogy Macron ellenziTörökország európai uniós csatlakozását
... Brüsszellel. Macron szavai távol állnak a "török valóság megértésétől" - tette hozzá.
Aksoy mindazonáltal leszögezte, hogy mindezek a folyamatok nem alternatívai Törökország uniós csatlakozási tárgyalásainak.
A szóvivő azt hangoztatta, hogy a végrehajtó elnöki rendszerrel Törökország még erősebb, még demokratikusabb lett és határozottan halad előre "a teljes EU-tagság út...
2018-08-29 10:00:43
Merkel: sérthetetlenek a határok a Nyugat-Balkánon
...
A kancellár a montenegrói kormányfővel tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy a Nyugat-Balkán összes országának rendelkeznie kell az EU-csatlakozás lehetőségével.
A csatlakozási folyamat kiinduló pontja "valamennyi ország területi inegritása", előrehaladása pedig nem az államok méretétől vagy az időtényezőtől függ, hanem kizárólag a tagság feltételeinek teljesítésétől - m...
2018-08-18 11:39:35
Szijjártó: Magyarország továbbra is támogatja Szerbia EU-integrációját
... hogy decemberben, amikor ez a kérdés napirendre kerül, az a döntés szülessen, hogy Szerbiával mind a 21, eddig meg nem nyitott tárgyalási fejezetet nyissák meg, így felgyorsítva a csatlakozási folyamatot - magyarázta.
Szijjártó Péter arra is kitért, hogy mind Magyarország, mind pedig Szerbia erőforrásként tekint egymás nemzeti közösségeire. "Szerbia kisebbségi politikája péld...
2018-07-27 15:23:02
1 2 3 4 .............46 47 .......69 70 ......91 92 93 
Címkék: Szerbia EU-integrációját, Stef Blok, Európai Unióval, Zoran Zaev, Európai Unió, Ausztria EU-s, Abdulhamit Gül, Szijjártó Péter, török hadsereg, macedón népszavazás, szeptember 30-i, elnöki rendszerben, temesvári egyetemen, csatlakozási tárgyalások, utóbbi másfél, unió 2016, athéni képviselőház, utolsó akadály, csatlakozási tárgyalásokat, macedón-görög megállapodás, ország nevének, utóbbi hetekben, nyugat-balkáni ország, népszavazás sikeressége, feltétele annak, nyugat-balkáni országgal, politikusok felszólalhatnak, népszavazás mellett, török-uniós kapcsolatokban, csatlakozási folyamat, igazságügyi tárca, végrehajtó elnöki, teljes EU-tagság, montenegrói kormányfővel, államok méretétől, időtényezőtől függ, tagság feltételeinek, kérdés napirendre, csatlakozási folyamatot, miniszterelnököt, felelőtlenségnek, demokratikusabb, megkezdődhetnek, puccskísérletet, felszólalhatnak, felszólalásában, teljesítésétől, sérthetetlenek, tárgyalásainak, tájékoztatóján, kapcsolatokban, népszavazására, csatlakozáshoz,
© 2013 TVN.HU Kft.