Belépés
Az Aradi Vértanúkra emlékezünk !
... lovag, ő is a 4. huszárezred tisztje, már őrnagy, amikor az

ezredet Magyarországra vezénylik. Rangidős tisztként felesketi tiszttársait

a magyar alkotmányra, és csatlakozik a magyar függetlenségi mozgalomhoz.

Gyorsan érvényesül, miután kitűnik bátorságával a pákozdi és a schwechati

ütközetben. 1848 október végétől tábornok, hadosztálypar...
2018-10-06 13:03:55
Katalán válság - Külön indulnak a helyi választásokon a legnagyobb katalán függetlenségi pártok
... fel a függetlenségi pártokat.
Az ERC azonban úgy vélte, kizárólag akkor van értelme közös listának, ha az minél szélesebb, ahhoz a függetlenséget támogató mindegyik politikai erő csatlakozik. A Népi Egység (CUP) nevű szélsőbaloldali párt pedig nem kívánt ebben részt venni.
A legfrissebb, múlt hétvégén közzétett közvélemény-kutatások mind az ERC győzelmét jósolták a vála...
2017-11-08 17:56:48
A Taj-tó
... található.


A Taj-tóból számos folyó ered, a legnagyobb a Szucsou-folyó. A tóhoz csatlakozik a híres Nagy-csatorna. Az utóbbi években a tavat komoly környezetvédelmi kockázatok fenyegették a környék gyors ipari fejlődése miatt.

...
2016-11-13 20:29:35
VERS a versről
... vers. Ha nem őszinte, akkor, bármilyen formai bravúrja mellett is, pusztán - hazugság. Egy korban, amikor a hazugság /és az igazság elhallgatása/ általános, nem vagyok hajlandó ehhez csatlakozni, tény viszont, hogy ebben gőgöm is közrejátszik.

A vers az igazat szereti, az "ember", ha az igazság pillanatnyi érdekével /látszólagos érdekével/ ellentétben áll, akkor a hízel...
2016-10-31 20:30:34
Józsa Judit kerámiaművész 2016 szeptemberi programjai
... emlékezve egy szép Szent István-ének (,, Magyar hazánk fénye...") tanulásával zárjuk a klubot.

2016. szeptember 19-én 17 órai kezdettel - a Józsa Judit Galéria csatlakozik az ARS SACRA fesztiválhoz, amelynek keretén belül a galéria emeleti kamara kiállító termében Bíró Aurél történész Szűz Máriás zászlók c. fotókiállítását rendezzük meg.
...
2016-09-01 21:05:27
Botos László : Igazsággal élve, - de mindig kárhozottan?
... zárda, zarándok, zarándoklás.

Görög műszavak: chatedra (szószék), chatedrális (főtemplom), Krisztus (Christos -felkent), kereszt (Krisztusfa), keresztség (Krisztushoz csatlakozás), keresztény (Krisztus-hívő), Biblia (biblos - könyv), zsoltár (psalterion - ének), deák (diakon), parokia (parokia - lakhely), bazilika (királyi épület), liturgia (szer...
2015-12-28 19:19:45
ELIZABETH ADLER: Rejtély (16. rész)
... Odalent a parton két fiú futkosott egy kutyával. Olyan egyszerű örömmel dobálták a kavicsokat a tengerbe, miközben a kutya kergette őket, hogy Mary Mallory kétségbeesetten szeretett volna csatlakozni hozzájuk. Sikoltani szeretett volna: - Itt vagyok, hát nem látjátok? Én is élőlény vagyok, aki olyan akar lenni, mint ti! Szeretnék nevetni, viccelni, barátokat szerezni!
V...
2015-05-05 21:40:51
Petőfi Zoltán
... Pesten mostohaapjánál, Horvát Árpád történésznél nevelkedett. Gyámja 1869-ig Petrovics István volt.
1865-től Szarvason járta felsőbb iskoláit az evangélikus főgimnáziumban. 1867-ben csatlakozni akart a vándorszínészcsapathoz, azonban Csaby Imre igazgató nem vette fel, a dolgot viszont elmondta Tatay István gimnáziumi igazgatónak, aki megleckéztette Zoltánt. Innen a fiú a szom...
2014-11-05 12:39:30
ESEMÉNYAJÁNLÓ 2014. AUGUSZTUSÁNAK UTOLSÓ HÉTVÉGÉJÉRE
... megadott rendszer szerint zajlik.

A program lényege, boldogságfokozó technikák megtanítása, havonta egyszer, 10 hónapon keresztül.Egy találkozás erejéig is be lehet csatlakozni a technika elsajátításába.

A technikák kidolgozója Sonja Lyubomirsky, kutató pszichológus (2012) .

A terjesztést - Magyarországon és más országokban ...
2014-08-29 21:31:19
szeretettel
Kung mester beszélgetései

NYUGALOM, ÖRÖM, BÖLCSESSÉG

A Mester így szólt:

- Tanulni is megnyugtató. Messziről jött barátokkal beszélgetni is öröm. Ha az embert nem méltányolják s mégse duzzog, az is bölcs.


AZ EMBER GYÖKERE

Yu mester így szólt:...
2013-10-09 13:34:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Aradi Vértanúkra, Józsa Judit, Botos László, ELIZABETH ADLER, Petőfi Zoltán, AUGUSZTUSÁNAK UTOLSÓ HÉTVÉGÉJÉRE, Népi Egység, Szent István-ének, Józsa Judit Galéria, Bíró Aurél, Szűz Máriás, Mary Mallory, Horvát Árpád, Petrovics István, Csaby Imre, Tatay István, Sonja Lyubomirsky, EMBER GYÖKERE, helyi választásokon, legnagyobb katalán, magyar alkotmányra, magyar függetlenségi, függetlenségi pártokat, minél szélesebb, függetlenséget támogató, tóhoz csatlakozik, híres Nagy-csatorna, utóbbi években, tavat komoly, környék gyors, igazság elhallgatása, igazat szereti, igazság pillanatnyi, szép Szent, galéria emeleti, kutya kergette, evangélikus főgimnáziumban, dolgot viszont, program lényege, találkozás erejéig, technika elsajátításába, technikák kidolgozója, környezetvédelmi, fotókiállítását, kétségbeesetten, boldogságfokozó, szélsőbaloldali, magyarországon, elsajátításába, magyarországra, függetlenséget, főgimnáziumban, mostohaapjánál, megleckéztette, függetlenségi, kerámiaművész, augusztusának, választásokon,
© 2013 TVN.HU Kft.