|
|
|
... szilvalekvár
porcukor
Elkészítés:
A lisztben elvegyítjük a sütőport és egy keverőtálba szitáljuk. Hozzá- adjuk a maradék hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) jól összedolgozzuk. A tésztát fóliába csavarjuk és kb. 30 percre hideg helyre tesszük.
A tésztát egy enyhén belisztezett munkalapon 3 mm vékonyra nyújtjuk és hullámos tésztavágóval kb.... |
2007-05-19 11:17:04 |
|
|
|
|
|
|
... bőrre azonnal egy vékony réteg sót teszünk s így kötjük be.
Túlságosan sózott húst a következő eljárással lehet sótalanítani: mártsunk hideg vízbe egy nagy, tiszta törlőt, jól csavarjuk ki és két-háromszorosan tegyük és fedjük be fedővel. Körülbelül félóra múlva levehetjük a kendőt, és a fölösleges sót, ott látjuk apró kristályokban lerakódva a törlőn. Elsózott levest ú... |
2007-05-15 00:48:46 |
|
|
|
|
|
|
... a sütés előtt jól besózunk, fokhagymával, húsos szalonnával megtűzdeljük.
Vegetával és egy kis köménymaggal bedörzsöljük, állni hagyjuk.
Meglocsoljuk sörrel és alufóliába csavarjuk.
Tűzálló tálba helyezzük, mellé vöröshagymát teszünk.
Kb. 1,5 órát sütjük, ha megpuhul, levesszük a fóliát és időnként sörbe mártott, sós szalonnával megkenjük, vagy a szaftjával... |
2007-05-04 13:23:21 |
|
|
|
|
|
|
... gyorsan és könnyen szakad. A valódi selyem nedves állapotban sem szakad könnyebben, mint szárazon.
Selyempapír
Selyempapír nagyon jó szer lábfázás ellen. Reggel csavarjuk be lábunkat fehér selyempapírba és húzzuk fel erre a harisnyát. Lábunk egész nap kellemes meleg lesz. Vigyázzunk arra, hogy sem a selyempapír, sem a harisnya ne legyen ráncos.
Sel... |
2007-04-26 01:03:15 |
|
|
|
|
|
|
... hűtőborogatással vonjuk el a bőrben raktározott hőt. Hűteni csak az I. és II. fokú égést szabad, ahol a hólyagok nem szakadtak fel. Nagy testfelületű III. fokú égésnél a beteget hűtés nélkül csavarjuk lepedőbe és azonnal hívjunk mentőt.
Ha orvosi segítség 15-20 percen belül nem érhető el, akkor nagy fájdalom esetén felnőtt sérültnek egyszerre maximum 3-4 darab fájdalomc... |
2007-04-12 17:27:50 |
|
|
|
|
|
|
... citrustisztítóval szinte bármi lejön.
A takarítás leghatékonyabb módja, ha két vödörrel, lavórral dolgozunk. Az egyikben a mosószeres víz legyen, a másik pedig legyen üres, és mindig ebbe csavarjuk ki a bepiszkolódott szivacsot. ĺgy nem hordjuk vissza a piszkot a felületre.
A végén puha, száraz ronggyal töröljük át.
A függönyöket, terítőket, takaró... |
2007-04-03 00:33:43 |
|
|
|
|
|
|
Ha a száraz kolbász héját nehéz lehúzni...
... negyed órára vizes ruhába csavarjuk, vagy néhány másodpercig hideg vizet csorgatunk rá.
Annyiféle fűszer kapható, hogy az ember nem tudja, melyik ételbe mit tegyen...
A húsételek fűszerezésénél van egy aranyszabály: háromnál kevesebbet ne, de kilencnél többet se használjunk egyszerre! Némi eligazítá... |
2007-03-17 00:40:05 |
|
|
|
|
|
|
... követően a sóval, a borssal, a gyömbérrel, és a mézzel a pulykamell csíkokat kevés olajon előpirítjuk. A narancs egyik felét megpucoljuk és feldaraboljuk, a másik felének, pedig a levét csavarjuk ki. A már előre megfőzött szójababokat és a naracs levét, illetve a szójaszószt hozzáadjuk a már beízesített pulykamell csíkokhoz, majd ebben pároljuk tovább, köretként hosszúszemű rizst ... |
2007-03-04 17:04:57 |
|
|
|
|
|
|
... alapfestékre, lágy, felhőszerű hatást kelthetünk. A szivaccsal márványos hatást érünk el, mivel a nedves festéket egyenetlenül szívja fel.
Ha rongyhengerrel dolgozunk, a rongyot laza hurkába csavarjuk, és végiggörgetjük a nedves mázon vagy festéken. A különböző textúrájú rongyok más-más nyomot hagynak.
Ha a rongyot kötegbe fogjuk, és különböző irányokban rányomjuk a falo... |
2007-03-04 01:08:46 |
|
|
|
|
|
|
...
Meleg helyen pihentessük, amíg a kétszeresére nem nő.
Kelesztés után nyújtsuk ki a tésztát 3-4 mm vastagra és vágjunk belőle 1,5 cm széles csíkokat. A tésztacsíkokba csavarjuk bele egyenként a virsli hasábokat.
A tekercseket tegyük kizsírozott tepsibe, tetejüket szórjuk meg reszelt sajttal és 200°C-on süssük azokat szép aranybarnára.
Tanács... |
2007-02-26 12:56:49 |
|
|
|
|