Belépés
V4 - Babis: a V4 és Ausztria közösen többet tudnak elérni, mint külön-külön
...
Andrej Babis szerint a tanácskozáson a kormányfők egyebek között megvitatták, hogyan képzelik el az új Európai Bizottság működését és az Európai Unió klíma- és energiapolitikáját, a kitűzött célok elérhetőségét, valamint a migrációs problémák megoldásának lehetőségeit.
Sebastian Kurz osztrák kancellár szerint nyilvánvaló, hogy bizonyos feszültség alakult ki az EU keleti...
2020-01-16 15:51:56
V4 - Orbán: Ausztria természetes partnere Magyarországnak és a V4-nek
... vezetőjeként vesse fel: ha lesz konferencia Európa jövőjéről, arra az EU-ba igyekvő nyugat-balkáni országokat is hívják meg, mert Európa jövőjének kérdése őket is érinti.
Kérdésre a kormányfő elmondta: abban az ügyben, hogy a klímavédelem érdekében ne a kohéziós forrásokat csökkentsék, közös álláspontot képviselnek a V4-es országok, de meglátják, mi lesz a tárgyalásokon. Ha t...
2020-01-16 14:42:12
Visegrádi kormányfői csúcstalálkozó kezdődött Prágában
... miniszterelnök a tanácskozásnak helyet adó, felújított cseh Nemzeti Múzeumban fogadta vendégeit.
A vendéglátó cseh, Mateusz Morawiecki lengyel, Orbán Viktor magyar és Peter Pellegrini szlovák kormányfő először közösen tárgyalnak, majd csatlakozik hozzájuk Sebastian Kurz osztrák kancellár is.
A cseh kormányhivatal közlése szerint a tárgyalások központi témáját az Európai ...
2020-01-16 10:11:04
Plenkovic: Horvátország reméli, az EU nevében megkezdheti a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Mace
... a csatlakozáshoz szükséges kritériumokat, "európai perspektívájuk nem kérdőjelezhető meg" - tette hozzá.
A 2021-től érvényes hétéves uniós költségvetéssel összefüggésben a horvát kormányfő aláhúzta, annak meg kell felelnie minden tagállam és minden európai elvárásainak és igényeinek.Továbbra is finanszíroznia kell a kohéziót és az agrárpolitikát, miközben az új kihívásokra is...
2020-01-14 14:09:43
John le Carré kapja a százezer euróval járó Olof Palme-díjat
... elterjedésére, a közel-keleti feszültségre és a fasizmus, valamint az idegengyűlölet növekedésére Európában és az Egyesült Államokban".
Az 1986-ban meggyilkolt svéd szociáldemokrata kormányfő emlékére alapított Olof Palme-díjat ritkán kapják meg írók. A másként gondolkodó színdarabíró, későbbi cseh elnök Vacláv Havel 1989-ben vehette át. Carsten Jensen dán regényíró 2009-ben,...
2020-01-10 13:31:38
DK: Orbán maffiafőnökként viselkedik, amikor nem válaszol valódi kérdésekre
...
A DK szóvivője erről azon a sajtótájékoztatón beszélt, amelyet csütörtökön a miniszterelnök évindító sajtótájékoztatóját megelőzően tartott Budapesten, a kormányfő hivatala, a Karmelita kolostor előtt.
Barkóczi Balázs azt mondta, Orbán Viktor újra úgy csinál, mintha kiállna az újságírók elé, miközben tudható, hogy évek óta nem válaszol valódi kérdésekre.
Az ellenzék...
2020-01-09 14:11:33
Újra tízezrek tüntettek Prágában Andrej Babis ellen
...
A Millió pillanat a demokráciáért civil társulás szervezte megmozdulás résztvevői azzal vádolják a multimilliárdos kormányfőt, hogy politikai és gazdasági tevékenysége között összeférhetetlenség van.
Az Európai Bizottság könyvvizsgáló ellenőrei az egyelőre nem nyilvános, de a cseh sajtóba már kiszivárgott jelentése szerint Babis a kormányfői tisztség elfoglalása után a h...
2019-12-17 20:32:37
Két új szállító repülőgépet vett a cseh hadsereg
... szerződést írtak alá a cseh hadsereg által már tíz éve használt négy régebbi CASA szállító repülőgép korszerűsítéséről is. Ezt a vásárlást 2009-ben a polgári demokrata (ODS) Mirek Topolánek kormányfő alatt ütötték nyélbe, és korrupció gyanújával továbbra is vizsgálat folyik Vlasta Parkanová akkori védelmi miniszter ellen.
Az új szállító repülőgépekért a csehek 1,94 milliárd k...
2019-12-16 12:50:24
Brit választások - Különböző hangsúllyal értékelték a külföldi vezetők a brit választások eredményét
... hozzátette: elvárják, hogy a londoni parlament a lehető leghamarabb szavazzon a kilépési megállapodásról.
A német kancellár a szóvivője útján Twitter-üzenetben gratulált Boris Johnson brit kormányfőnek az általa vezetett Konzervatív Párt fölényes választási győzelméhez. Angela Merkel azt írta: "Várom, hogy folytassuk a szoros baráti együttműködést országaink közt".
Emman...
2019-12-13 18:59:44
Deník N: Csehországnak 451 millió koronát kell visszafizetnie az uniós kasszába Babis összeférhetetlensége miat
... ezt prágai kormányzati körök is megerősítették. A dokumentumot azonban nem hozták nyilvánosságra, és hivatalosan sem a tartalma, sem a vizsgálat eredménye nem ismeretes.
A cseh kormányfő továbbra is azt állítja, hogy nincs összeférhetetlenségi helyzetben, és a brüsszeli vizsgálódásokat Csehország elleni politikai támadásnak tartja. Amióta cégeit a vagyonkezelői alapokba hely...
2019-12-03 16:52:03
1 2 3 ...................63 64 ..........95 96 ..........126 127 128 
Címkék: Olof Palme-díjat, Prágában Andrej Babis, Deník, Andrej Babis, Európai Bizottság, Európai Unió, Sebastian Kurz, Nemzeti Múzeumban, Mateusz Morawiecki, Orbán Viktor, Peter Pellegrini, Egyesült Államokban, Vacláv Havel, Carsten Jensen, Barkóczi Balázs, Mirek Topolánek, Vlasta Parkanová, Boris Johnson, Konzervatív Párt, Angela Merkel, csatlakozási tárgyalásokat, százezer euróval, cseh hadsereg, külföldi vezetők, brit választások, uniós kasszába, kormányfők egyebek, kitűzött célok, migrációs problémák, kormányfő elmondta, klímavédelem érdekében, kohéziós forrásokat, tanácskozásnak helyet, vendéglátó cseh, cseh kormányhivatal, tárgyalások központi, csatlakozáshoz szükséges, 2021-től érvényes, horvát kormányfő, közel-keleti feszültségre, idegengyűlölet növekedésére, 1986-ban meggyilkolt, másként gondolkodó, sajtótájékoztatón beszélt, miniszterelnök évindító, kormányfő hivatala, demokráciáért civil, multimilliárdos kormányfőt, cseh sajtóba, kormányfői tisztség, vásárlást 2009-ben, polgári demokrata,
© 2013 TVN.HU Kft.