Belépés
Időjárás - Több mint 20 ezer cseh háztartás maradt áram nélkül
... hogy a délelőtt folyamán a problémák száma még növekedni fog. A meteorológusok jelentése szerint a széllökések az esti órákban csitulnak el.
A legerősebb, 157 km/órás szelet a cseh-lengyel határon fekvő Óriás-hegységben (Krkonose) mérték. Prágában és környékén a szélsebesség 80-90 kilométer volt óránként.
A Cseh Vasutak közölte, hogy a megrongálódott vezetékek miatt mint...
2019-09-30 10:31:32
Nyolcvan borászat, 45 koncert az idei Debreceni Bor- és Jazznapokon
... jazzfesztivál főszervezője elmondta, hogy minden eddiginél több - 45 - zenekar, és összesen 221 muzsikus lép fel a debreceni jazznapokon. A magyar zenészek mellett német, román, cseh, s...
2019-07-30 17:55:26
Magyar Nemzet - Illegális bevándorlás - Egy centet sem adott a magyar határvédelemre Brüsszel
... szolgáló katonák elhelyezésére négy védelmi bázist alakítottak ki 2017 márciusáig. Ebben osztrák műszaki katonák segítettek, míg a járőrfeladatokban a visegrádi együttműködés keretében lengyel, cseh és szlovák katonák, rendőrök is részt vettek.
A második védelmi vonalat 2017. június 29-én üzemelték be - írta a lap.
A honvédség kisebb létszámban jelen lévő egységei mellet...
2019-07-26 08:41:12
Havazás - Sűrű havazás van Csehországban, sok ezer háztartás maradt áram nélkül
... ország nagyobbik részén csütörtök délelőttig eltart, s helyenként akár újabb 50-60 centiméteres hórétegre is számítani lehet.
A legrosszabb helyzet a hegyvidékeken alakult ki. A cseh-lengyel határon lévő Óriás-hegységben (Krkonose), valamint a cseh-német határon elterülő Érchegységben (Krusné hory) több közúti határátkelő le van zárva, s a forgalmat a síkos, behavazott utakon...
2019-01-09 17:23:22
Kelet-Közép-Európa evangélikus közösségeit mutatja be Fabiny Tamás új könyve
... jóformán eltűnt, tagjai vagy a református közösségben leltek otthonra, vagy Magyarországra költöztek.
A könyvben külön fejezet foglalkozik a Baltikummal, Oroszországgal, valamit a cseh, lengyel és szlovén evangélikusokkal.
A kötet első, Magyarországról szóló fejezete a Lutheránus Világszövetség 1984-es, budapesti nagygyűlését tárgyalja.
Gáncs Péter kiemelte: az ME...
2018-12-12 20:13:07
Levelezik a NER-értelmiség:
... meglévő ingóságokat is értékesítik. Lovas István és K. János, félvén a felelősségrevonástól, elhatározták, hogy az ország területét tiltott módon elhagyják és Csehszlovákián keresztül Lengyelországba szöknek. R. Tibortól elkérték a még nem értékesített, R. Lajos sértettől [Lovas István jó ismerősétől, a víkendház bérbeadójától - K. J.] ellopott ingóságokat...
2018-06-10 09:26:58
Varga Mihály: a V4-országok nem értenek egyet a kiküldetési irányelv kiterjesztésével
... Ondrus, Szlovákia Munkaügyi, Szociális és Családügyi Minisztériuma államtitkára, Marie Bílková, a Cseh Köztársaság munka- és szociális ügyek miniszterének államtitkára és Marcin Zieleniecki, Lengyelország munka-, családügyi és szociálpolitikai miniszterének államtitkára vett részt.
Varga Mihály elmondta: a V4-államok komoly kételyeket fogalmaztak meg azt illetően is, hogy szü...
2018-03-22 16:02:29
Vargha: biztató, hogy az EU felismerte a külső határok védelmének fontosságát
... ráadásul a Közép-európai Védelmi Kezdeményezés soros elnöke is; ez a szervezet zászlóshajója volt a bevándorlás elleni küzdelemnek. Ennek jegyében a déli határon cseh, szlovák, osztrák és lengyel katonák segítették a védekezést az elmúlt években - tette hozzá.
Az államtitkár fontosnak nevezte a külföldi missziókat, amelyekben Magyarország mintegy ezer katonával vesz részt, me...
2018-01-17 14:03:45
Több tízezer háztartás maradt áram nélkül a heves szélvihar következtében Csehországban
... Holingerová, a cseh energetikai művek CEZ szóvivője.Megjegyezte: szélvihar nyugatról keletre vonul, a keleti morvaországi régiókban délután kell számítani a legerősebb széllökésekre.
A cseh-lengyel határon lévő Óriáshegység (Krkonose) csúcsain a széllökések sebessége a kora regeli órákban elérte az óránkénti 180 kilométert is. A nyugat-csehországi mintegy százezer lakosú Ústí...
2017-10-29 10:01:27
Több mint 100 rövidfilm a Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon
... Berlinálén debütált: a stilizált látványvilágú Vulkánsziget egy fiatal tigrislány szimbolikus történtén keresztül a nemi zaklatás témájáról szól. Az elmúlt év egyik nagy közönségkedvence a lengyel Renata Gasiorowska Punci (Pussy) című alkotása, amely egyszerű látványvilággal, de annál több humorral mutatja be egy fiatal lány örömszerzését.
A gyerekfilmek versenyében vetítik t...
2017-10-10 14:34:07
1 2 3 ..10 11 .15 16 .20 21 22 
Címkék: Debreceni Bor-, Magyar Nemzet, Fabiny Tamás, Varga Mihály, Primanima Nemzetközi Elsőfilmes Animációs Fesztiválon, Cseh Vasutak, Lutheránus Világszövetség, Gáncs Péter, Lovas István, Szlovákia Munkaügyi, Családügyi Minisztériuma, Marie Bílková, Cseh Köztársaság, Marcin Zieleniecki, Közép-európai Védelmi Kezdeményezés, Renata Gasiorowska Punci, idei Debreceni, magyar határvédelemre, kiküldetési irányelv, külső határok, heves szélvihar, délelőtt folyamán, problémák száma, meteorológusok jelentése, esti órákban, cseh-lengyel határon, szélsebesség 80-90, megrongálódott vezetékek, debreceni jazznapokon, magyar zenészek, visegrádi együttműködés, második védelmi, honvédség kisebb, legrosszabb helyzet, hegyvidékeken alakult, cseh-német határon, református közösségben, könyvben külön, kötet első, ország területét, víkendház bérbeadójától, szervezet zászlóshajója, bevándorlás elleni, déli határon, elmúlt években, államtitkár fontosnak, külföldi missziókat, cseh energetikai, keleti morvaországi,
© 2013 TVN.HU Kft.