|
|
|
Cseresznyés-kekszes sütemény
Hozzávalók
1 csomag vajas keksz (édes)
70 dkg cseresznye (kimagozott)
2 dl habtejszín
1 tk vaníliaaroma
33 dkg tejföl
20 dkg porcukor
1 dkg zselatin
A tetejére:
1 csomag piskótatallér (12 dkg)
50 dkg cseresznye (kimagozott)
6 ek cuko... |
2018-07-17 18:50:25 |
|
|
|
|
|
|
... citromlével.
Mandulakrém: Harminc deka vajkrémet elkeverünk öt deka hámozott, darált mandulával, amelyhez hét-nyolc szem keserű mandulát (szilvamagot) is keverhetünk.
Cseresznyekrém: Harminc deka alapvajkrémbe belekeverünk öt deka kimagozott, szitán áttört cseresznyét és egy kávéskanál citromlevet.
Meggykrém: Harminc deka vajkrémet összekeverünk öt... |
|
2016-02-02 21:55:00 |
|
|
|
|
|
|
... A PUTNOKI PAJKOS
1877
A török nemzet nagyszerű küzdelmei alkalmából, midőn látja a világ, hogy mily meseszerű hősiességgel vívta meg a török hadsereg az óriási harcokat, s mint alázta meg a porig a gőgös, a zsarnok Muszkaországot: öröm és hála foglalja el a magyar nemzet szívét is, lelkesedünk a török győzel... |
2013-02-26 14:29:46 |
|
|
|
|
|
|
A PUTNOKI PAJKOS
1877
A török nemzet nagyszerű küzdelmei alkalmából, midőn látja a világ, hogy mily meseszerű hősiességgel vívta meg a török hadsereg az óriási harcokat, s mint alázta meg a porig a gőgös, a zsarnok Muszkaországot: öröm és hála foglalja el a magyar nemzet szívét is, lelkesedünk ... |
|
2012-06-06 14:13:16 |
|
|
|
|
|
|
Czigány Zoltán
Pieta profana
(elbeszélés)
Felhők jártak Róma felett, az eső is eleredt néha, dél körül azonban jött egy tenyérnyi napfolt (már amennyiben tenyérnyinek tekinthető, mondjuk, az Angyalvár tetején álló, Szent Mihály arkangyal szemszögéből egy egyszerre legfeljebb két utc... |
|
2012-04-30 16:38:43 |
|
|
|
|
|
|
Bonbonmánia
(bonbonreceptek innen-onnan)
Adventi bonbon (http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.ph p?forumid=129474&step=0&bw=1)
Egy tábla 75%-os csokit, egy tábla narancsos csokoládét és úgy öt dkg kandírozott narancshéjat táblán összeaprítottam, közepesen durvára, hogy azért érezhető darabok maradjanak. Ezt a keveréket egy kanál erde... |
2009-12-20 10:20:06 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
75 dkg cseresznye, 5 dkg vaj, 10 dkg cukor, fél üveg jó vörösbor, 1 rúd fahéj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál cseresznyepálinka.
Elkészítése:
Megmossuk, lecsepegtetjük a cseresznyét, levesszük a szárakat, kimagozzuk. Megolvasztjuk a vajat egy serpenyőben. Amikor meleg, beletesszük a cseresznyét. Kétszer-háromszor megrázzuk a s... |
2008-05-30 00:27:39 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1,5 dl tejszín
1,25 dl tej
50 dkg cseresznye
10 dkg porcukor
1 tasak vaníliáscukor
fél citrom (leve)
ELKÉSZÍTÉS
A tejet és a tejszínt jól lehűtjük A kimagozott cseresznyét a porcukorral, a vaníliáscukorral és a citromlével pürésítjük. A tejet és a tejszínt összekeverjük, elektromos habverővel krém... |
2006-09-14 07:34:19 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
2,5 dkg kukoricapehely (corn-flakes)
30 dkg cseresznye
3 dl joghurt
1 kávéskanál őrölt fahéj
2 tojássárgája
fél kávéskanál vaníliaaroma
1 evőkanál akácméz
A díszítéshez:
cseresznye
ELKÉSZÍTÉS
A kimagozott cseresznyét a kivajazott kis formákba töltjük, és a fahéj felével megszó... |
2006-09-12 15:21:18 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 kg cseresznye
3 szegfűszeg
3 dl borecet
1 kávéskanál só
1 csokor tárkony
12 szem fekete bors
ELKÉSZÍTÉS
A cseresznyét megmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól kimosott, kiforrázott, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejükre tesszük a megmosott, leszárított tárkonyt, a szegfűszeget és a borsot. A bor... |
2006-09-08 06:54:03 |
|
|
|
|