|
|
|
... alvást is.
A cseresznyének a szárát is felhasználhatjuk, készíthetünk belőle gyógyteát, amely alkalmas vízhajtásra és a szervezet méregtelenítésére, tisztítására.
Cseresznyelekvár vörösborral
Hozzávalók
3 kg frissen szedett cseresznye - kimagozva, megmosva
10 ek cukor - elhagyható, a gyümölcs édességétől is függ
1 ek citromsav|... |
2017-06-21 14:07:09 |
|
|
|
|
|
|
... tojás
1 db citrom reszelt héja
25 dkg zabpehely
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 tk sütőpor
1 ek rumaroma
5 dkg kókuszreszelék
cseresznyelekvár (cseresznyebefőtt vagy friss cseresznye)
Elkészítés
A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat és a citromhéj... |
|
2016-11-28 09:38:52 |
|
|
|
|
|
|
Dzsemek piros gyümölcsökből, azaz a rubinszín nyár üvegekbe zárva
A nyári befőzés hagyománya lassacskán újraéled, jó dolog üvegbe zárni a friss gyümölcs aromáit, akár fűszerekkel kombinálva. Reggelire, uzsonnára, palacsintába, sütihez jó lesz nagyon!
Milyen rubinszín gyümölcsökkel vár a piac?
Itt-ott még kapható eper, közben megjelent a málna, a... |
2016-07-04 21:34:17 |
|
|
|
|
|
|
... (lassú lángon) majd forrás után főzzük még három percig utánna töltsük befőttes üvegekbe és azonnal zárjuk le, fordítsuk fejre öt percre és már mehet is az éléskamránkba.
Cseresznyelekvár
Hozzávaló: 1 kg cseresznye, 20-30 dkg nádcukor vagy méz (elhagyható)
Elkészítése: A cseresznyét mossuk meg, csöpögtessük le és magozzuk ki. A kimagozott csereszny... |
|
2014-08-25 18:25:24 |
|
|
|
|
|
|
... hatás:
A cseresznyében szabad gyökfogó antioxidáns vegyületek találhatóak (antociánok). Kimutatták, hogy a cseresznyéből készült lekvár két hétig tartó mindennapos fogyasztása (200 g cseresznyelekvár/nap) jelentősen növeli a szervezet antioxidáns védelmét. Ez a meg növekedett védelem napi 10 adagnyi gyümölcs vagy zöldségféle elfogyasztásával egyenértékű. Különösen jelentős e... |
|
2013-07-14 04:52:42 |
|
|
|
|
|
|
... hatás:
A cseresznyében szabad gyökfogó antioxidáns vegyületek találhatóak (antociánok). Kimutatták, hogy a cseresznyéből készült lekvár két hétig tartó mindennapos fogyasztása (200 g cseresznyelekvár/nap) jelentősen növeli a szervezet antioxidáns védelmét. Ez a meg növekedett védelem napi 10 adagnyi gyümölcs vagy zöldségféle elfogyasztásával egyenértékű. Különösen jelentős ez... |
2013-07-01 08:12:01 |
|
|
|
|
|
|
... C-vitamint.
Íme egy nagyon egyszerű, tartósítószer nélküli cseresznyelekvár recept, mely még inkább hozzájárulhat egészséges életmódunkhoz.
Hozzávalók:
2 kg cseresznye
1 kg nádcukor vagy méz (de édesítés nélkül is e... |
2011-06-28 14:37:48 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávaló: 1 kg cseresznye, 80 dkg zselésítő cukor, 1 citrom. Elkészítése: 4 db 5 decis üveghez.
A cseresznyét mossuk meg, csöpögtessük le és magozzuk meg. A kimagozott cseresznyéket vágjuk apró darabokra. Keverjük össze a cukorral, majd adjuk hozzá a citromlevet. Tegyük fel forralni, majd 4 percig főzzük, végül befőttesüvegekbe töltjük. ... |
2011-06-24 16:55:05 |
|
|
|
|
|
|
... foszfort, illetve A-, B- és C-vitamint.
Íme egy nagyon egyszerű, tartósítószer nélküli cseresznyelekvár recept, mely még inkább hozzájárulhat egészséges életmódunkhoz.
Hozzávalók:
2 kg cseresznye
1 kg nádcukor vagy méz (de édesítés nélkül is elkészíthető) ... |
2011-06-21 22:40:11 |
|
|
|
|
|
|
Balzsamos cseresznyelekvár
Hozzávalók:
4 kg cseresznye (magostul)
1,8 kg cukor
8 kanál jó minőségű balzsamecet
1 csomag gelfix super 3:1
1 csomag gelfix extra 2:1
Elkészítés:
A cseresznyét kimagozzuk, botmixerrel félig-meddig megtörjuk (maradjanak egész darabok is), összekeverjuk a pár kanál cukorral elkevert gelfixekkel, majd ... |
2011-06-21 10:44:36 |
|
|
|
|