Belépés
Táplálkozási terv 9 lépésben*
... sajt)!
Tejtermékként fogyassz élőflórás joghurtot, valamint kis mennyiségben kecske- és juhsajtot!
Egyél több halat és tojást!
Egyél több hüvelyest (lencse, sz...
2009-01-22 20:05:50
Csírában a téli életerő
... ,,szaladser" elnevezésben a ,,szalad" a kicsírázott gabonát jelentette. A gabonaféléken (árpa, búza, rozs, rizs, zab) kívül kukoricát, kölest, hüvelyeseket (bab, csicseriborsó, lencse, szója) és olajos növényeket (len, napraforgó), valamint lucernát, hajdinát is csíráztathatunk. A megmosott, ép, egészséges magokat beáztatjuk duzzadásig, majd leöblítve elhelye...
2008-12-31 22:44:29
Paradicsomom-csicseriborsó sal
Paradicsomos csicseriborsó saláta

Hozzávalók:
20 dkg csicseriborsó, fél liter paradicsomlé, 2 dl ketchup,
10 dkg vöröshagyma, só, kakukkfu, babérlevél

A csicseriborsót kiválogatjuk, megmossuk és 6-8 órára beáztatjuk.
A megdagadt borsószemeket sós, babérlevéllel fuszerezett vízben
puhára fozzük és leszurjük. A paradicsomlevet és a ketchu...
2008-12-03 22:24:47
Névnapos receptek
... rányomunk.
Ézsau Vöröslencse-szósza
Hozzávalók: 100 g hántolt vörös lencse, 1 evőkanál olívaolaj vagy főzőolaj, 1 fej hagyma felaprítva, 2 összezúzott fokhagymagerezd, 1 maréknyi áztatott csicseriborsó, 1 teáskanálnyi darált fűszer, (koriander, fahéj, kömény), 1 piciny szál sáfrány, 1/2 l víz.
Elkészítés: A hagymát lassan üvegesre dinszteljük, a fokhagymát és a fűs...
2008-12-01 23:37:54
Libanoni ételek
... legalább 1-2 un. "mártogató" ne szerepelne. Ilyen, pl. a szezámmártás, amiből 1-2 evőkanálnyit szednek maguknak, és arab lapos kenyérrel mártogatva fogyasztják. Ha nincs szezámmag, csicseriborsót használnak.
Az arab kenyér nagy előnye, hogy különböző sűrű mártásokkal megtöltve, melegen vagy hidegen, előételnek is adható. Legalább 5-6 féle - kistányérokban lévő - fűszer is sze...
2008-12-01 23:35:25
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
2008-12-01 23:35:02
Bibliai szakácskönyv
... kukoricamálé és bab Amerikában, gabonakása és bab Afrikában, lencse és rizs Indiában, Iránban. Elődeink gabonakását ettek babbal, lencsével.

A Biblia a lencsét, babot, csicseriborsót nevezi meg. A Mediterránum, illetve a Közel-Kelet a származási helyük. A mi kerti babféléink D-Amerikából jöttek.


A LENCSE

Többnyire együtt vetették, és egy...
2008-12-01 23:25:32
A kóser konyha
... a húsokat, meghintjük liszttel, majd beleöntjük a lencsét, a gerslit, a fűszereket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Több órán át főzzük a sütőben.

Sólet csicseriborsóval
Hozzávalók: 30 dkg csicseriborsó, 2 hagyma, 1 csésze gersli, 2 szál sárgarépa, 4-5 közepes burgonya, l kg kockára vágott marhahús, só, bors, 2 gerezd foghagyma, 3 evőkanál olaj....
2008-12-01 23:00:02
Fõételek
...
3 kis paszternák, meghámozva és negyedekre vágva
3 dkg mazsola
4 cukkini, csíkokra vágva
40 dkg sütőtök, meghámozva és 2,5 cm-es darabokra vágva
42 dkg csicseriborsó-konzerv, leöblítve és leszűrve
kuszkusz
2-3 teáskanálnyi harissza

A húst készítsük elő, majd vágjuk 2 cm-es kockákra.
Egy nagy lábasban hevítsünk olajat, és ...
2008-11-29 17:16:59
A csírákról
... Zöldséglevekben, salátákban, szendvicsekben, levesekben, csírapástétomként.

Káposzta
A, C és U vitamin; nyomelemek Salátákban, szendvicsekben, levesekben.

Csicseriborsó
Szénhidrátok, rost, fehérje, ásványi anyagok. Kenyerekben, ragukban, mártásokban, salátákban, krémként, csírapástétomként.

Lóhere
A és C-vitamin; nyomelemek ...
2008-11-21 19:08:38
1 2 3 ..........34 35 .....51 52 ...64 65 66 67 68 69 
Címkék: Ézsau Vöröslencse-szósza, téli életerő, kóser konyha, kicsírázott gabonát, csicseriborsót kiválogatjuk, megdagadt borsószemeket, hagymát lassan, arab kenyér, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, származási helyük, húst készítsük, nagy lábasban, csicseriborsóval, fokhagymagerezd, zöldséglevekben, paradicsomlevet, csíráztathatunk, csicseriborsót, szendvicsekben, arányeltolódás, hozzávetőleges, kistányérokban, nagyságrenddel, tejtermékként, gabonaféléken, csicseriborsó, borsószemeket, babérlevéllel, paradicsomom, paradicsomos, teáskanálnyi, szakácskönyv, megszokásnak, hüvelyeseket, paradicsomlé, evőkanálnyit, kiválogatjuk, kukoricamálé, táplálkozási, elnevezésben, szezámmártás, táplálkozóké, szénhidrátok, mennyiségben, mediterránum, kicsírázott, ínyenceknek, dinszteljük, vöröslencse, fogyasztják, mártásokkal, mártásokban, természetes, gabonakását, kenyerekben, vöröshagyma, fuszerezett, összezúzott, felaprítva,
© 2013 TVN.HU Kft.