Belépés
Szabó Lőrinc : Szeretők
... siratja elveszett
gyermekét az anya, s a hívő
az úrvacsora kenyerében
testileg akar
egyesülni az égiekkel.

Nem én akartam,
hogy így legyen,
nem én csináltam
az életet
s nem én csinálok
belőle bűnt.

Örök munkában él
minden élő s örülni akar:
szabad érzékei
a csillagok üzenetét is
magukba építik,...
2020-02-10 13:49:55
Karácsonyi patkók
... vastagságú, 7-8 cm hosszú hengereket formálunk belőlük. (Persze, rendre kell elkészíteni őket, de a menete mindkettőnek ugyanaz.)
Nekem tegnap nem volt hámozott dióm, így most nem csináltam diós tölteléket, hanem nagyon kemény lekvárt összegyúrtam gyümölcsös müzlivel és azzal töltöttem meg a tésztát.
Így is nagyon finom.
A tésztagombócokat oválisra nyújtjuk (mind...
2020-02-05 16:39:41
A lakatlan szigetA lakatlan sziget


Egyszer történt egy hajótörés, amit csak egy ember élt túl. Őt a víz egy lakatlan sziget partjára vetette. Azon imádkozott nap mint nap, hogy jöjjön és mentse meg valaki. Mindennap kémlelte a horizontot, hátha meglát egy hajót, ami megmentheti, d...
2020-02-05 09:12:18
Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Liu Shaolin nem ért egyet a csapat kizárásával
... ezer méteren" - emlékezett vissza a történtekre Liu Shaoang, aki bátyjával karöltve hibátlan versenyzést mutatott be a távon.
A váltóval kapcsolatban meglátása szerint "mindent jól csináltak", sajnálja, hogy kizárták őket, mert a csapatban szerzett érem mindig különösen fontos és egyben különleges érzés számára.
Kövér Balázs nemzetközi bíró az MTI érdeklődésére úgy fogal...
2020-01-26 19:29:03
Impeachment - A demokrata és a republikánus szenátorok a tárgyalásra beidézendő tanúkról vitáznak
... délelőtt kiadott közleményében a Fehér Ház szóvivője, Stephanie Grisham is reagált a demokraták álláspontjára. "Nem a szenátus dolga, hogy eltakarítsa azt, amit a demokraták a képviselőházban csináltak" - írta közleményében Grisham. Hozzáfűzte: Trump elnök ugyan "szeretne" tanúkat, de (...) "jelenleg megpróbálja megvédeni a leendő elnököket attól, hogy ki legyenek téve a mostaniho...
2020-01-24 19:52:00
A nélkülözhetetlen fűszerek
... honoráriumot csak addig kaptak, amíg az általuk kezelt család tagjai egészségesek voltak.

Ha megbetegedtek, a gyógyításért már nem járt pénz, hiszen nyilván valamit nem jól csináltak, így kötelességük volt a hibát kijavítani.

Nézzünk néhány példát!

A citromlé: önmagában, salátában, langyos vízben hígítva, mártásokban és öntetekben ecet helyett több...
2020-01-21 10:21:10
Férfi kézilabda Eb - Gulyás István: a félénk hozzáállással volt bajunk
...
A pénteki, malmői találkozó első félidejében jelentős különbség volt a két csapat között, a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes skandinávok sokkal gyorsabban és pontosabban játszottak támadásban, sokkal hatékonyabban védekeztek, és a 18. percben már 15-5-re vezettek.
"Az első félidőben látott félénk hozzáállással volt bajunk. Hibázni lehet, mindenki hibázik, de ha ...
2020-01-17 21:06:32
Fidesz: meg kell vizsgálni, mennyibe kerül Janiczak Dávid "privát szórakozása" az ózdiaknak
... fürödjön és a jakuzziban áztassa magát, kiürítették az egész fürdőt és elküldték a többi vendéget" - mondta Zsigmond Barna Pál.
Ráadásul azzal is védekezett a polgármester, hogy azért csinálta ezt, hogy ne kelljen a többi ott lévő emberrel, ózdi lakossal beszélgetnie - tette hozzá a kormánypárti képviselő, aki azt kérdezte: "polgármester úrnak talán megalázó a nép közé vegyül...
2020-01-14 14:30:27
Férfi kézilabda Eb - Gulyás István: mindenki megfelelt a céloknak
... hitüket.
A mezőny legjobbjának megválasztott Mikler Roland úgy vélekedett, meglehetősen hullámzó meccset játszottak, voltak nagyon jó szakaszaik, amikor elléptek négy góllal, aztán butaságokat csináltak és az ellenfél visszajött a meccsbe.
"Talán nem mi voltunk az esélyesek, de korábban is elmondtam, hogy nálunk jobban nem harcolhat senki a győzelemért, és nem akarhatja ...
2020-01-11 20:02:47
Hosszú Katinka nyert az európai sportújságírók szavazásán
... hogy 200 és 400 méter vegyesen is aranyérmet szerzett: a hosszabbik távon aratott sikerével első női úszóként ötödször diadalmaskodott egy számban, a sportág történetében pedig elsőként csinálta meg azt, hogy a 200-400 vegyest sorozatban négyszer nyert a vb-ken.
Hosszú az elmúlt négy évben harmadszor bizonyult a legjobbnak a voksoláson, 2016-ban és 2017-ben is győzött. A most...
2020-01-08 09:51:03
1 2 3 ..........1029 1030 .....1544 1545 .....2058 2059 2060 
Címkék: Szabó Lőrinc, Gulyás István, Janiczak Dávid, Hosszú Katinka, Kövér Balázs, Fehér Ház, Stephanie Grisham, Zsigmond Barna Pál, Mikler Roland, lakatlan sziget, csapat kizárásával, republikánus szenátorok, tárgyalásra beidézendő, nélkülözhetetlen fűszerek, félénk hozzáállással, európai sportújságírók, úrvacsora kenyerében, csillagok üzenetét, menete mindkettőnek, tésztagombócokat oválisra, váltóval kapcsolatban, csapatban szerzett, demokraták álláspontjára, szenátus dolga, képviselőházban csináltak, leendő elnököket, általuk kezelt, hibát kijavítani, első félidőben, jakuzziban áztassa, egész fürdőt, többi vendéget, kormánypárti képviselő, mezőny legjobbjának, ellenfél visszajött, hosszabbik távon, sportág történetében, 200-400 vegyest, elmúlt négy, nélkülözhetetlen, világbajnokságon, tésztagombócokat, képviselőházban, diadalmaskodott, gyorskorcsolya, sportújságírók, álláspontjára, közleményében, hozzáállással, érdeklődésére, megbetegedtek, hatékonyabban, megválasztott, meglehetősen, mindkettőnek,
© 2013 TVN.HU Kft.