Belépés
Heltai Jenő: Szabadság
Heltai Jenő: SZABADSÁG


Tudd meg: szabad csak az, akit
Szó nem butít, fény nem vakít,
Se rang, se kincs ...
2018-12-07 18:00:20
Tőzsde - Kétéves mélypontra zuhantak a főbb nyugat-európai indexek
... szerdán számolt be erről. Sajtóértesülések szerint a kényszerintézkedés az Irán ellen bevezetett amerikai szankciók megsértésével hozható összefüggésbe.
Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök éppen szombaton tárgyalt és állapodott meg abban, hogy 90 napra tűzszünetet kötnek a hónapok óta dúló kereskedelmi háborúban, és ez idő alatt megpróbálnak átfogó megállapod...
2018-12-06 18:19:48
Donald Trump nem zárja ki a kereskedelmi vita felfüggesztésének meghosszabbítását Kínával
... Hozzátette: az amerikai tárgyalópartnereknek biztosaknak kell lenniük, hogy "lehetséges igazi megállapodás Kínával. Ha ez megvan akkor aláírhatjuk a szerződést".
A kínai elnökre, Hszi Csin-pingre utalva Donald Trump hangsúlyozta: "Hszi elnök és én akarjuk ezt a megegyezést, és ez valószínűleg meg is születik".
Az Egyesült Államok és Kína a hét végén jelentette be, hogy...
2018-12-04 19:12:21
Tőzsde - Pluszban álltak az indexek New Yorkban
... százalékos emelkedést jelzett.
Erős kezdést követően pluszban álltak hétfő este a New York-i tőzsde irányadó indexei. A befektetők pozitívan fogadták, hogy Donald Trump amerikai elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök szombaton a G20 országcsoport Buenos Aires-i csúcsértekezletét követően tartott találkozóján megállapodott, hogy az Egyesült Államokban január elsejétől 90 napig ne...
2018-12-03 20:36:36
Donald Trump "érdemleges fegyverzetkorlátozást" szeretne Moszkvával és Pekinggel
...
"Bizonyos vagyok benne, hogy valamikor a jövőben Hszi Csin-pingelnök és én, Vlagyimir Putyinnal Oroszország elnökével együtt tárgyalásokba kezdünk a nagy és ellenőrizhetetlen fegyverkezési verseny érdemleges leállításáról" - fogalmazott mikroblogjában Trump.

Az elnök hozzátette: az Egyesült Államok az idén 716 milliárd dollárt költött védelmi kiadásokra.
Trum...
2018-12-03 17:26:33
Tőzsde - Erőteljes indexemelkedéssel nyitott New York
... után hétfőn a DJIA-30 index 1,50 százalék, az S&P-500 index 1,50 százalék, a Nasdaq Composite 2,13 százalék nyereséget mutatott a kereskedés kezdetén.
Donald Trump amerikai elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök szombaton a G20 országcsoport Buenos Aires-i csúcsértekezletét követően tartott találkozóján megállapodott, hogy az Egyesült Államokban január elsejétől 90 napig nem vez...
2018-12-03 15:34:56
BÉT - Emelkedéssel indulhat a hétfői kereskedés az elemzők szerint
... részvénypiacokon, miután enyhülni látszik az amerikai-kínai kereskedelmi viszály. A vita rendezésének érdekében ugyanis átmeneti tűzszüneti megállapodást kötött Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök a hét végén Buenos Airesben - tette hozzá a szakértő.
Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában úgy fogalmazott, h...
2018-12-03 10:39:19
Enyhén gyorsult a kínai feldolgozóipar növekedési üteme novemberben
... exportmegrendelések: a változást mutató alindex 48,8 pontról 47,7 pontra esett, de az export új erőre kaphat a következő pár hónapban, miután hét végi találkozóján Donald Trump amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök 90 napos "tűzszünetet" kötött a két országot szembeállító vámháború rendezésének reményében.
Miközben a Caixin/Markit felmérése enyhe javulásról tanúskodik, a mú...
2018-12-03 10:38:22
BÉT - Emelkedésre, kivárásra számítanak a szakértők a tőzsdén
... várnak a tőzsdéket az utóbbi időkben megterhelő világkereskedelmi ellentétekre. Az esemény csúcspontja lesz, hogy szombaton várható Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnökének és Hszi Csin-ping kínai elnöknek a találkozója, emiatt visszafogottság jellemzi a nemzetközi piacokat. A tárgyalások kimenetele nem ismert, így inkább kivárás lehet - tette hozzá.
A Budapesti É...
2018-11-30 08:31:04
Spanyolország és Kína a nyitott világgazdaság és a multilaterális kereskedelem mellett foglalt állást
...
Az ázsiai ország vezetője kedden érkezett háromnapos hivatalos látogatásra Spanyolországba, ahol legutóbb 13 évvel ezelőtt Hu Csin-tao, akkori kínai elnök járt.
A két politikus a találkozóját követően közzétett dokumentumban üdvözölte az együttműködés előrehaladását az Európai Unió és Kína között, továbbá kiállt a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) modernizálására irányul...
2018-11-28 17:52:51
1 2 3 ....................66 67 ..........100 101 ..........132 133 134 
Címkék: Heltai Jenő, Donald Trump, Hszi Csin-ping, Hszi Csin-pingre, Egyesült Államok, Buenos Aires-i, Egyesült Államokban, Hszi Csin-pingelnök, Vlagyimir Putyinnal Oroszország, Nasdaq Composite, Buenos Airesben, Varga Zoltán, Equilor Befektetési Zrt, Amerikai Egyesült Államok, Budapesti, Európai Unió, Kereskedelmi Világszervezet, főbb nyugat-európai, kereskedelmi vita, hétfői kereskedés, elemzők szerint, kínai feldolgozóipar, nyitott világgazdaság, multilaterális kereskedelem, kínai elnökre, befektetők pozitívan, jövőben Hszi, elnök hozzátette, kereskedés kezdetén, amerikai-kínai kereskedelmi, vita rendezésének, változást mutató, utóbbi időkben, esemény csúcspontja, nemzetközi piacokat, tárgyalások kimenetele, ázsiai ország, találkozóját követően, együttműködés előrehaladását, sajtóértesülések, részvénypiacokon, visszafogottság, spanyolországba, modernizálására, mikroblogjában, világszervezet, feldolgozóipar, multilaterális, előrehaladását, kommentárjában, dokumentumban, spanyolország, leállításáról,
© 2013 TVN.HU Kft.