Belépés
Babos lencsegulyás csipetkével
... minden megpuhult, a tésztát a levesbe csipkedem.

10 perc forralás után tálalom. Friss kenyeret kínálok mellé.
...
2016-02-14 20:01:22
x
...


Csukapörkölt
Hozzávalók:
1-1,5 kg csuka,15 dkg füstölt szalonna,3 fej vöröshagyma,2 zöldpaprika,1 paradicsom,fokhagyma
só,fűszerpaprika,cseresznyepaprika,v örösbor,csipetke,tejföl
A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. Alapléhez tegyük fel a filézés...
2014-06-13 17:21:33
szeretettel
KRÚDY GYULA
RÉGI PESTI HISTÓRIÁK
Színes írások

TARTALOM

ASSZONYOM
A HÁROMSZOKNYÁS LÁNYOK
UTAZÁS BÉCSBE
ÉJI ÚT
A BÉCSI SZENNYES
A “NYILAS HÁZ" LÁTOGATÓI
VOZÁRY
BUDAPEST ÚJKORA
EGY ÉJ
ÖREG A-BETŰ
FOGADÓ A RÉGI VI...
2012-04-09 10:04:53
Törtpaszuly és borsos csipetke
... alatt kész.
=A szûrt paszulylevet sóval, darált borssal és kanálnyi paprikás zsírral ízesítjük. Lángra tesszük és felforraljuk Friss, apróra vágott petrezselyem zöldet szórunk rá. Csipetkét vagy reszelt tésztát főzünk bele és már kész is édesanyám fals paszulylevese, a borsos csipetkeleves.
äA levest forrón tálaljuk. A törtpaszulyt is melegen tesszük asztalra. ...
2010-10-28 04:58:16
Francia Bableves
...
szalonnabőrök (angolszalonnáé a legjobb)
babérlevél,
leveskocka,
ételízesítő
pirospaprika,
1 teáskanál cukor,
zsír,
liszt,
csipetke

Elkészítés:

A szalonnát apró kockára vágva kevés
zsíron megpirítjuk, majd a kockára vágott hagymát
megfonnyasztjuk rajta. A füstölt tarját kockára
vá...
2010-05-23 12:56:38
Magyar Recepttár
...
Receptek

Al-dunai halászlé
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke
Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel,...
2009-07-10 17:49:01
Csülkös receptkönyv
... dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evőkanál liszt. Só, bors, majoránna, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, borsikafű.
A csipetkéhez:
1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, ha kemény tésztát gyúrunk.
A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mind...
2009-05-19 18:45:11
Levesek
... borssal, pirospaprikával és - ha szükséges - sóval ízesítjük, majd átforraljuk. A tojást egy csipetnyi sóval és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk, és abból apró csipetkéket szaggatunk a levesbe. Néhány perces főzés után tálalhatjuk. (Aki szereti, tejföllel is gazdagíthatja.)

Baloghegyi bográcsgulyás

Hozzávalók (8 személyre):
1 k...
2008-11-29 17:16:12
1 
Címkék: Francia Bableves, Magyar Recepttár, KRÚDY GYULA, RÉGI PESTI HISTÓRIÁK, HÁROMSZOKNYÁS LÁNYOK, UTAZÁS BÉCSBE, BÉCSI SZENNYES, NYILAS HÁZ&#8221, BUDAPEST ÚJKORA, ÖREG A-BETŰ, FOGADÓ RÉGI VI, levesbe csipkedem, szalonnát apró, kockára vágott, zsírjában üvegesre, borsos csipetkeleves, füstölt tarját, halakat megtisztítom, húst lefejtem, hagymát apróra, tojás felvesz, füstölt csülköt, áztatóvízzel mind, csipetnyi sóval, pirospaprikával, megfonnyasztjuk, angolszalonnáé, fűszerpaprika, gazdagíthatja, bográcsgulyás, paszulylevese, háromszoknyás, csipetkeleves, csukapörkölt, lencsegulyás, tojássárgája, törtpaszulyt, pirospaprika, leveszöldség, paszulylevet, felforraljuk, petrezselyem, áztatóvízzel, megtisztítom, átforraljuk, uszonyaikat, félreteszem, receptkönyv, szeretettel, zöldpaprika, megpirítjuk, törtpaszuly, csipetkével, tálalhatjuk, csipetkéket, vöröshagyma, csipetkéhez, elkészítése, babérlevél, paradicsom, ételízesít, leveskocka, elkészítés, hozzávalók, csontokkal, kávéskanál, bazsalikom, baloghegyi, szaggatunk, beáztatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.