|
|
|
... minden megpuhult, a tésztát a levesbe csipkedem.
10 perc forralás után tálalom. Friss kenyeret kínálok mellé.
... |
2016-02-14 20:01:22 |
|
|
|
|
|
|
...
Csukapörkölt
Hozzávalók:
1-1,5 kg csuka,15 dkg füstölt szalonna,3 fej vöröshagyma,2 zöldpaprika,1 paradicsom,fokhagyma
só,fűszerpaprika,cseresznyepaprika,v örösbor,csipetke,tejföl
A szalonnát apró kockákra vágjuk és zsírjára sütjük. Kivesszük a töpörtyűt, a kockára vágott hagymát a zsírjában üvegesre sütjük. Alapléhez tegyük fel a filézés... |
|
2014-06-13 17:21:33 |
|
|
|
|
|
|
KRÚDY GYULA
RÉGI PESTI HISTÓRIÁK
Színes írások
TARTALOM
ASSZONYOM
A HÁROMSZOKNYÁS LÁNYOK
UTAZÁS BÉCSBE
ÉJI ÚT
A BÉCSI SZENNYES
A “NYILAS HÁZ" LÁTOGATÓI
VOZÁRY
BUDAPEST ÚJKORA
EGY ÉJ
ÖREG A-BETŰ
FOGADÓ A RÉGI VI... |
2012-04-09 10:04:53 |
|
|
|
|
|
|
... alatt kész.
=A szûrt paszulylevet sóval, darált borssal és kanálnyi paprikás zsírral ízesítjük. Lángra tesszük és felforraljuk Friss, apróra vágott petrezselyem zöldet szórunk rá. Csipetkét vagy reszelt tésztát főzünk bele és már kész is édesanyám fals paszulylevese, a borsos csipetkeleves.
äA levest forrón tálaljuk. A törtpaszulyt is melegen tesszük asztalra. ... |
|
2010-10-28 04:58:16 |
|
|
|
|
|
|
...
szalonnabőrök (angolszalonnáé a legjobb)
babérlevél,
leveskocka,
ételízesítő
pirospaprika,
1 teáskanál cukor,
zsír,
liszt,
csipetke
Elkészítés:
A szalonnát apró kockára vágva kevés
zsíron megpirítjuk, majd a kockára vágott hagymát
megfonnyasztjuk rajta. A füstölt tarját kockára
vá... |
|
2010-05-23 12:56:38 |
|
|
|
|
|
|
...
Receptek
Al-dunai halászlé
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke
Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel,... |
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evőkanál liszt. Só, bors, majoránna, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, borsikafű.
A csipetkéhez:
1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, ha kemény tésztát gyúrunk.
A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána az áztatóvízzel mind... |
2009-05-19 18:45:11 |
|
|
|
|
|
|
... borssal, pirospaprikával és - ha szükséges - sóval ízesítjük, majd átforraljuk. A tojást egy csipetnyi sóval és annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk, és abból apró csipetkéket szaggatunk a levesbe. Néhány perces főzés után tálalhatjuk. (Aki szereti, tejföllel is gazdagíthatja.)
Baloghegyi bográcsgulyás
Hozzávalók (8 személyre):
1 k... |
2008-11-29 17:16:12 |
|
|
|
|