|
|
|
... bizalmat, egy adag becsületes munkát, két adag jókedvet, ízlés szerint némi humort, hozzáadunk még három púpozott evőkanálnyi optimizmust, egy teáskanál béketűrést, csöpp türelmet és egy csipetnyi tapintatot.
Mindezt leöntjük bőségesen szeretettel.
Így elkészítve, kedves mosoly és barátságos szavak közepette tálaljuk.
Ezt az ételt mindig örömmel fogyass... |
2006-09-21 21:14:21 |
|
|
|
|
|
|
Zsemlemorzsa-gombóc
Hozzávalók: 5 deka vaj, 1 egész tojás, 10 deka zsömlemorzsa, 3 evőkanál víz, csipetnyi só.
5 deka vajat és 1 egész tojást tányérban jól elkeverünk. 10 deka zsömlemorzsát, 3 evőkanál vizet, és egy kis sót hozzákeverünk, majd vizes kézzel kis gombócokat formálunk, és a csendesen forró levesbe főz-zük. Miután a gombóc a leves tetejére jött, még 5 p... |
|
2006-09-19 09:51:08 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma,
só, törött bors, currypor, piros fuszerpaprika ízlés
szerint.
A reszelt rokfortot 5 dkg vajjal, 1 teáskanál tejföllel,
csipetnyi sóval, borssal és 1 gerezd összezúzott
fokhagymával habosra keverjük. A krémsajtot a dióval
összekeverjük. A körözöttet pirospaprikával és a
snidling felével k... |
2006-09-17 21:49:12 |
|
|
|
|
|
|
... ek. kókuszreszelék, 3 ek. tej, a díszítéshez citromfű, a tepsi kikenéséhez margarin
Elkészítés:
1. A meggyet kimagozzuk. 25 dkg puha vajat kikeverünk 20 dkg cukorral, csipetnyi sóval, a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a keményítővel és a sütőporral elvegyített 28 dkg lisztet. Margarinnal kikent 32 x 37 cm... |
|
2006-09-14 19:33:20 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
5 dkg bab (fehér)
25 dkg cukor
9 dl kókuszos tej
4 nagy tojás
csipetnyi jázminaroma
a forma kikenéséhez: vaj
ELKÉSZÍTÉS
A babot 12 órára hideg vízbe áztatjuk, majd váltott vízben többször megmossuk, és ujjainkkal elmorzsoljuk, hogy a zöld héj lejöjjön róla. Fazékba tesszük, annyi vízzel öntjük fel... |
|
2006-09-14 07:33:29 |
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt
25 dkg vaj
2 tojássárgája
30 dkg cukor
csipetnyi só
vaníliadarabka vagy őrölt fahéj
fél dl tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a tojássárgákat, majd a cukrot, a sót és ízlés szerint fűszert. A tejszínt is hozzáadjuk, végül beledolgozzuk a lisztet, és sima, fén... |
2006-09-14 07:29:20 |
|
|
|
|
|
|
... beleöntjük a tésztát, és meleg sütőben megsütjük.
2.
A krémhez a csokoládét és a vajat vízfürdőben felolvasztjuk, simára keverjük, és langyosra hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra keverjük. Keverőtálban a tojássárgáját, a cukrot, a csokis vajat összekeverjük, végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot. A fehér csokoládéból éles késsel forgácsokat vágun... |
2006-09-14 07:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... narancslikőr
ELKÉSZÍTÉS
A déligyümölcsöket meghámozzuk, gerezdekre szedjük, a fehér héjat, a hártyákat és a magokat is eltávolítjuk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd lassanként hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, amíg buborékos lesz. A mandulás piskótát zsemlemorzsa állagúra mixeljük. A gyümölcsöket 2 tortaformába osztjuk, a li... |
2006-09-14 07:19:00 |
|
|
|
|
|
|
... percig szobahőmérsékleten állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük a barackokat, turmixoljuk, áttörjük, majd belekeverjük a citromlevet, a málnaszörpöt, és tálalásig hűtőbe tesszük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a cukrot, és fényes, sima masszává keverjük. A barackokat a tojáshabbal megtöltjük, kivajazott tepsibe rakjuk, és forró sütőben a... |
2006-09-14 07:16:54 |
|
|
|
|
|
|
... kimagozott)
5 dkg dióbél
5 dkg mazsola
12,5 dkg margarin
17 dkg barna cukor
2 tojás
vaníliaaroma
3 dl tej
37,5 dkg liszt
1 tasak élesztő
csipetnyi só
ELKÉSZÍTÉS
A szilvákat kockákra, a diót durvára vágjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül kevés v... |
2006-09-14 07:05:57 |
|
|
|
|