|
|
|
Citromos csirke
/Házias konyha/
Hozzávalók:
4 egész csirkecomb (vagy tetszőleges alkatrészek)
1 citrom
só, bors
5 dkg vaj
A csirkecombokat megmossuk, sóval, borssal ízesítjük. Tepsibe fektetjük.
A citromot megmossuk, sárga héját ráreszeljük a húsra, majd kettévágjuk, és a levét ráfacsarjuk. Mellékockázzuk a vajat, parányi... |
2010-07-14 16:55:36 |
|
|
|
|
|
|
... belekeverjük a lisztet, hozzáadjuk a nyersen lereszelt krumplit, a sót, a borsot, a pirospaprikát, majd a zúzott fokhagymát. Palacsintasűrűségű masszát kell ... |
|
2010-07-14 14:10:05 |
|
|
|
|
|
|
Fokhagymás csirkecomb
Kategória: Húsételek
Hozzávalók: 4 csirkecomb,
6-7 gerezd fokhagyma,
só,
fél ek liszt,
kacsazsír.
Elkészítés: A csirkecombokat bedörzsölöm sóval és a zsírban mindkét oldalon aranysárgára sütöm. A kettévágott fokhagymagerezdeket is beledobom az edénybe. Felöntöm 2-3 evőkanálnyi vízzel és lefedve nagyon lassú tűznél puhára páro... |
2010-07-14 08:54:07 |
|
|
|
|
|
|
... libazsír,
só és frissen őrölt bors,
1 púpos evőkanál barna cukor,
3.5 dl víz,
1 dl száraz fehérbor.
A tálaláshoz 1 csokor friss petrezselyem.
Elkészítés: A csirkecombokat megborsozzuk és egy mérőkancsóban összekeverjük a vizet a szójaszósszal. A libazsírt egy 28 cm átmérőjű serpenyőben mérsékelt lángon megolvasztjuk, majd erősítünk a lángon, és ... |
|
2010-07-12 04:57:33 |
|
|
|
|
|
|
... konzervparadicsom (Mutti Polpa)
· 3 ek. libazsír
· 1 ek. étkezési keményítő
· só, bors, őrölt köménymag, fűszerpaprika
Előkészületek:
A csirkecombokat feldarabolom úgy, hogy szétválasztom alsó és felső részre, a felsőcombot kettévágom, az alsócomb végéről pedig lecsapom a porcrészt. Ezután lemosom és megszárítom őket.
A hagy... |
|
2010-07-12 04:53:43 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemgyökér, 1 zöldpaprika, 3 szál újhagyma, 8 deka vaj, 1 csomag friss, finomra vágott petrezselyemzöld, majoránna, kömény, só és bors ízlés szerint.
Elkészítése: a csirkecombokat sózzuk, és beszórjuk a fűszerekkel. A megtisztított zöldségeket felkockázzuk, majd összekeverjük a felszeletelt újhagymával és a felaprított petrezselyemmel. A zöldség felét az előző e... |
2010-07-10 19:04:34 |
|
|
|
|
|
|
... összetörjük, tojással sóval borssal összekeverjük.A mángoldot pici vajon megpároljuk a fokhagymával, majd ezt is a masszához adjuk.A reszelt sajtot belekeverjük. Ezzel megtöltjük a csirkecombokat,vagyis a bőre alá tömködjük a tölteléket.Tepsibe helyezzük és fóliával letakarva megsütjük.45-50 perc alatt megpuhul. A végén kicsit megpirítjuk.
Zöldséges rizs, vagy krumplipürével ... |
2010-07-07 12:48:40 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfű )
elkészítés
1. Egy nagy sütőpapíros tepsibe tesszük a csirkecombokat.
2. Sózzuk, meglocsoljuk olajjal, és kb. fél órát sütjük közepes lángon, lefóliázva.
3. Közben megtisztítjuk a zöldségeket, majd a hús köré szórjuk őket: a répát egyben,a p... |
2010-07-05 15:54:47 |
|
|
|
|
|
|
... csirkecomb
•1 fej fokhagyma
•olívaolaj
•zsálya, kakukkfű
•2-3 citrom
•só, bors
Elkészítése: a sütőt melegítsd elő 180 fokosra. A csirkecombokat sózd, borsozd alaposan, majd helyezd tűzálló tálba. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg a zöldfűszerekkel. A citromokat vágd negyedekre, és dugdosd a combok közé. A fokhagymát sze... |
2010-07-05 14:04:49 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöld
* prézli
* vaj
elkészítés
1. A feldarabolt csirkecombokat besózzuk. A felső combokat a csont mellett jobbról-balról be szoktam vágni, hogy szebben és jobban átsüljenek.
2. Az apróra vágott petruskát összekeverjük a prézlivel. (A... |
2010-07-04 19:23:36 |
|
|
|
|