Belépés
CSÍPŐS CSIRKEmell
... 2 dl joghurt (vagy kefir, házi aludttej), 3 gerezd fokhagyma, 1 hosszú csöves csípős paprika, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál liszt, ízlés szerint só és törött fehér bors.
A csirkemelleket kicsontozom, bőrüket lehúzom, a húst vékony csíkokra metélem, majd a forró olajon állandó keverés közben fehéredésig pirítom. Azután rászórom a lisztet, hozzáteszem a megmosott, nagyon vékon...
2010-12-02 05:42:16
BORSOS CSIRKEmell
... csapott teáskanál só, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és borsmenta, 1 dl tejföl, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál liszt, zsemlemorzsa a bundázáshoz, 1 dl olaj.
A csirkemelleket lebőrözöm és kicsontozom, majd 4 darabra vágom. A tojásokat habosra verem, megsózom, megborsozom, majd a csirkemellre öntöm. Sütés előtt a melleket lecsöpögtetem és zsemlemorzsába mártom,...
2010-12-02 05:41:55
KAPROS csirkeMELL
...
Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 doboz krémsajt, 2 evőkanál tejföl, 1 nagy csokor friss kapor, ízlés szerint só és törött fehér bors, 2 evőkanál olaj.
A csirkemelleket kicsontozom, és négy darabba vágom. Húsverő kalapáccsal kissé megveregetem, és az olajjal megkenem. Mindkét oldalát előmelegített, forró grillsütőben megsütöm, majd vastagon bekenem a krémsajt, a tejföl és ...
2010-12-01 06:21:08
Borjúvelővel töltött jércemell
... vágott petrezselyem; 20 dkg reszelt vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller), 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál étolaj, 1/2 dl tejszín, bazsalikom, só.
Az elkészítés módja: A csirkemelleket lebőrözzük, a húst egyben lefejtjük a csontról úgy, hogy a mellehúsa ne essen ketté, sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük a velőtölteléket. Ehhez a korábban már leírt módon leforrázott velő...
2010-11-29 05:53:16
Pácolt, grillezett csirkemell
... Worcester-mártás, 2 kávéskanál curry-por, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kávéskanál zúzott koriandermag, só

A pác hozzávalóit összekeverjük. A lebőrözött, kicsontozott csirkemelleket három centis kockákra vágjuk, belekeverjük a páclébe és lefedve fél napig hűtőszekrényben érleljük. A szalonnaszeletekből tekercseket készítünk. A csirkemell kockákat, a szalonnatekercseket ...
2010-11-27 20:51:32
Receptek-Csirkemell szezámal
Csirkemell szezámbundában
Hozzávalók: 2 nagyobb csirkemell, só, bors, 20 dkg szezámmag, 2 tojás, olívaolaj, liszt, margarin
A kicsontozott csirkemelleket félbevágjuk, besózzuk, borsozzuk. A szezámmagot szárazon aranysárgára pirítjuk. A felvert tojásokhoz 2 mk. kanál olívaolajat keverünk. A húst a lisztben, az olajas tojásban és a szezámmagban megforgatjuk, majd grillrács...
2010-11-27 16:34:36
Csirketorta
... sajt
* zabtejszín, de nem muszáj (tejföl helyett)

Egy lapos hőálló edény aljára kiterítjük a baconszalonna szeleteket úgy, hogy azok félig kilógjanak az edényből. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket tojásba mártjuk és lerakjuk a baconszeletekkel kibélelt edénybe. Rétegenként megszórjuk reszelt sajttal, sóval. Az utolsó réteget zabtejszinnel ...
2010-11-26 18:52:55
Sajtos csirke
... 20 cm x 20 cm-es) jénai tálat a vajkrém felével vastagon kikenünk.
2. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Amennyiben vastagabb a hús, a megmosott, szárazra törölt csirkemelleket hosszanti irányba félbevágjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és a felvert tojásba mártjuk. Utána belehempergetjük a reszelt sajtba, a kezünkkel nyomkodjuk kicsit rá a s...
2010-11-25 14:42:12
Csőben sült brokkolis csirke
... tejszínes-fokhagymás csirke Rafinéria
kb. 12 dkg krémsajt
1 dl tejszín
2 dl hideg víz
fehérbors

10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A csirkemelleket megmosom, felkockázom, sózom, borsozom. A tepsi alját olajjal vékonyan megkenem, majd a rózsáira szedett brokkolit a csirkemell kockákkal lerétegzem. A krémsajtot összekeverem a tejsz...
2010-11-22 12:56:34
"Oszkár"
... csirkemell. 4 vastag rozskenyér szelet, 225 g tarisznyarák hús, 12 szál leforrázott spárga, 1 pohár Béarniaise-szósz.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Megpirítjuk a vajon a csirkemelleket, mindegyik oldalán 2 1/2 percet pirítva. A megpirított melleket rátesszük egy-egy kenyérszeletre. Erre tesszük a tarisznyarák húst és a spárgákat. Mindegyik adagra 1/4 pohár szósz...
2010-11-22 06:11:54
1 2 3 .....................68 69 70 71 ..........102 103 ..........136 137 138 
Címkék: CSÍPŐS CSIRKEmell, BORSOS CSIRKEmell, csirkemelleket kicsontozom, húst vékony, forró olajon, csirkemelleket lebőrözöm, tojásokat habosra, csirkemellre öntöm, melleket lecsöpögtetem, olajjal megkenem, elkészítés módja, csirkemelleket lebőrözzük, húst egyben, csirkemell kockákat, kicsontozott csirkemelleket, szezámmagot szárazon, felvert tojásokhoz, olajas tojásban, szezámmagban megforgatjuk, lapos hőálló, baconszalonna szeleteket, csirkemelleket vékony, szeleteket tojásba, baconszeletekkel kibélelt, utolsó réteget, vajkrém felével, sajtot finom, filéket sózzuk, felvert tojásba, reszelt sajtba, kezünkkel nyomkodjuk, csirkemelleket megmosom, tepsi alját, rózsáira szedett, csirkemell kockákkal, krémsajtot összekeverem, nagy serpenyőben, megpirított melleket, tarisznyarák húst, baconszeletekkel, belehempergetjük, petrezselyemzöld, hűtőszekrényben, csirkemelleket, kenyérszeletre, szezámbundában, zsemlemorzsába, velőtölteléket, felolvasztjuk, baconszalonna, zabtejszinnel, lecsöpögtetem, előmelegített,
© 2013 TVN.HU Kft.