|
|
|
... 2 dl joghurt (vagy kefir, házi aludttej), 3 gerezd fokhagyma, 1 hosszú csöves csípős paprika, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál liszt, ízlés szerint só és törött fehér bors.
A csirkemelleket kicsontozom, bőrüket lehúzom, a húst vékony csíkokra metélem, majd a forró olajon állandó keverés közben fehéredésig pirítom. Azután rászórom a lisztet, hozzáteszem a megmosott, nagyon vékon... |
2010-12-02 05:42:16 |
|
|
|
|
|
|
... csapott teáskanál só, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors és borsmenta, 1 dl tejföl, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál liszt, zsemlemorzsa a bundázáshoz, 1 dl olaj.
A csirkemelleket lebőrözöm és kicsontozom, majd 4 darabra vágom. A tojásokat habosra verem, megsózom, megborsozom, majd a csirkemellre öntöm. Sütés előtt a melleket lecsöpögtetem és zsemlemorzsába mártom,... |
|
2010-12-02 05:41:55 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 2 csirkemell, 1 doboz krémsajt, 2 evőkanál tejföl, 1 nagy csokor friss kapor, ízlés szerint só és törött fehér bors, 2 evőkanál olaj.
A csirkemelleket kicsontozom, és négy darabba vágom. Húsverő kalapáccsal kissé megveregetem, és az olajjal megkenem. Mindkét oldalát előmelegített, forró grillsütőben megsütöm, majd vastagon bekenem a krémsajt, a tejföl és ... |
2010-12-01 06:21:08 |
|
|
|
|
|
|
... vágott petrezselyem; 20 dkg reszelt vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa, zeller), 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál étolaj, 1/2 dl tejszín, bazsalikom, só.
Az elkészítés módja: A csirkemelleket lebőrözzük, a húst egyben lefejtjük a csontról úgy, hogy a mellehúsa ne essen ketté, sózzuk, borsozzuk, majd elkészítjük a velőtölteléket. Ehhez a korábban már leírt módon leforrázott velő... |
|
2010-11-29 05:53:16 |
|
|
|
|
|
|
... Worcester-mártás, 2 kávéskanál curry-por, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kávéskanál zúzott koriandermag, só
A pác hozzávalóit összekeverjük. A lebőrözött, kicsontozott csirkemelleket három centis kockákra vágjuk, belekeverjük a páclébe és lefedve fél napig hűtőszekrényben érleljük. A szalonnaszeletekből tekercseket készítünk. A csirkemell kockákat, a szalonnatekercseket ... |
|
2010-11-27 20:51:32 |
|
|
|
|
|
|
Csirkemell szezámbundában
Hozzávalók: 2 nagyobb csirkemell, só, bors, 20 dkg szezámmag, 2 tojás, olívaolaj, liszt, margarin
A kicsontozott csirkemelleket félbevágjuk, besózzuk, borsozzuk. A szezámmagot szárazon aranysárgára pirítjuk. A felvert tojásokhoz 2 mk. kanál olívaolajat keverünk. A húst a lisztben, az olajas tojásban és a szezámmagban megforgatjuk, majd grillrács... |
2010-11-27 16:34:36 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
* zabtejszín, de nem muszáj (tejföl helyett)
Egy lapos hőálló edény aljára kiterítjük a baconszalonna szeleteket úgy, hogy azok félig kilógjanak az edényből. A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk. A szeleteket tojásba mártjuk és lerakjuk a baconszeletekkel kibélelt edénybe. Rétegenként megszórjuk reszelt sajttal, sóval. Az utolsó réteget zabtejszinnel ... |
2010-11-26 18:52:55 |
|
|
|
|
|
|
... 20 cm x 20 cm-es) jénai tálat a vajkrém felével vastagon kikenünk.
2. A sajtot finom lyukú reszelőn lereszeljük. Amennyiben vastagabb a hús, a megmosott, szárazra törölt csirkemelleket hosszanti irányba félbevágjuk. A filéket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és a felvert tojásba mártjuk. Utána belehempergetjük a reszelt sajtba, a kezünkkel nyomkodjuk kicsit rá a s... |
2010-11-25 14:42:12 |
|
|
|
|
|
|
... tejszínes-fokhagymás csirke Rafinéria
kb. 12 dkg krémsajt
1 dl tejszín
2 dl hideg víz
fehérbors
só
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A csirkemelleket megmosom, felkockázom, sózom, borsozom. A tepsi alját olajjal vékonyan megkenem, majd a rózsáira szedett brokkolit a csirkemell kockákkal lerétegzem. A krémsajtot összekeverem a tejsz... |
2010-11-22 12:56:34 |
|
|
|
|
|
|
... csirkemell. 4 vastag rozskenyér szelet, 225 g tarisznyarák hús, 12 szál leforrázott spárga, 1 pohár Béarniaise-szósz.
Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat. Megpirítjuk a vajon a csirkemelleket, mindegyik oldalán 2 1/2 percet pirítva. A megpirított melleket rátesszük egy-egy kenyérszeletre. Erre tesszük a tarisznyarák húst és a spárgákat. Mindegyik adagra 1/4 pohár szósz... |
2010-11-22 06:11:54 |
|
|
|
|