|
 |
|
... csirkemell
25 dkg sajt
3 dl tejszín
4 evőkanál mustár
1 citrom
só
bors
Elkészítés ideje: 45 perc, pácolás: 1 óra
A csirkemellet mosd meg, majd töröld szárazra. A tejszínt keverd össze a mustárral, a reszelt sajttal, a borssal és az apróra vágott rozmaringgal. Forgasd bele a húst, és lefedve rakd a hűtőbe l... |
2018-07-12 13:41:13 |
|
|
|
|
 |
|
... mustár
* 1 kávéskanál méz
* 1 teáskanál frissen facsart citromlé
* 1 csipet só
* 4 - 5 tekerés színes bors
Kezd a hús pácolásával. A csirkemellet mosd meg, kicsit majd csepegtesd le. Ha már nem túl vizes vágd fel. Én egy fél csirkemellet szoktam hosszára kettévágni. Az így kapott szeleteket mindkét oldalukon, kicsit klopfold meg... |
|
2016-03-12 06:04:24 |
|
|
|
|
 |
|
... (vagy 1 tk. szárított)
1 ek. szezámolaj
4 ek. olaj (napraforgó vagy olíva)
Só
Bors
Legelső lépésben készíts elő minden hozzávalót. Vágd 2-3 cm-es kockákra a csirkemellet - sózd és borsozd ízlés szerint -, szedd rózsáira és mosd meg a brokkolit, szeleteld fel kb. fél cm-es szeletekre a gombát, aprítsd fel a hagymát. Az összes többi hozzávalót is tedd ... |
2015-09-11 11:13:11 |
|
|
|
|
 |
|
... rizst
2. Vágd le a póré mindkét végét, hosszában metéld négyfelé,
majd keresztben szeleteld vékonyra és mosd meg forró víz
alatt.
3. Aprítsd fel a gombát és vágd fel a csirkemellet kisujjnyi
csíkokra
4. Forrósítsd fel egy nagy serpenyőben egy löketnyi
olívaolajat, és add hozzá a diónyi vajat
5. Tedd a pórét az edénybe a fehérborral, egy kis ... |
|
2015-06-29 07:42:35 |
|
|
|
|
 |
|
Levélben kaptam , pár jó tanács...
KONYHAI TURPISSÁGOK OTTHONRÓL...
Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, főleg a tyúk vastag, száraz húsát, mindig igyekeztem tőle megszabadulni, holott a legdrágább alkatrésze a szárnyasoknak. Itt tanultam meg, hogy mielőtt pl. kirántanám, éjszakára íróban (savanyú tej) kell áztatni, amitől igen finom zamatos íze lesz. Nem ... |
|
2015-03-27 20:03:53 |
|
|
|
|
 |
|
... olajjal keverd ki, hogy krémes állagot kapj. Ízlésed szerint fűszerezd oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemmel és sóval. Add hozzá a tejszínt, de vigyázz, hogy ne legyen híg. A csirkemellet csíkozd fel, sózd meg, és pici olívaolajon süsd meg. Szedd ki a húsdarabokat, és ugyanebben az olajban dinszteld meg a fokhagymát. Szórd bele a felkockázott kenyeret, és pirítsd meg. A salát... |
2014-10-27 19:58:19 |
|
|
|
|
 |
|
... TURPISSÁGOK
............................Irány a konyha!
Biztos ismerős tippek, de hátha van közte új is.
Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, főleg a tyúk vastag, száraz
húsát, mindig igyekeztem tőle megszabadulni, holott a legdrágább
alkatrésze a szárnyasoknak. Itt tanultam meg, hogy mielőtt pl .
... |
2014-09-29 06:38:03 |
|
|
|
|
 |
|
... akár egy kis házimunka mellett, netán szeretkezés közben vidáman elrotyoghat magában a gázon.
Mit kérj a hentesnél?
- 1 kg marharostélyost
- csontos, bőrös csirkemellet
- 2 db vastagabb pulykanyakat
- karajcsontot
A zöldségespultról:
- fél karalábé
- 1 zeller (akkora legyen, mint a karalábé)
- 2-3 szál zeller zöl... |
2014-06-04 08:10:54 |
|
|
|
|
 |
|
KONYHAI TURPISSÁGOK
Mivel soha nem kedveltem a csirkemellet, főleg a tyúk vastag, száraz húsát, mindig igyekeztem tőle megszabadulni, holott a legd... |
2014-05-16 20:17:44 |
|
|
|
|
 |
|
... olajjal keverd ki, hogy krémes állagot kapj. Ízlésed szerint fűszerezd oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemmel és sóval. Add hozzá a tejszínt, de vigyázz, hogy ne legyen híg. A csirkemellet csíkozd fel, sózd meg, és pici olívaolajon süsd meg. Szedd ki a húsdarabokat, és ugyanebben az olajban dinszteld meg a fokhagymát. Szórd bele a felkockázott kenyeret, és pirítsd meg. A salát... |
2014-03-06 10:35:44 |
|
|
|
|