|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg vaj
1 csokor bazsalikom levél
2 dl tejszín
60 dkg gnocchi
80 dkg lazac (filé bőrmentes)
0.5 db citrom leve
1 dl tejszín
1 ek keményítő
1 csipet só
1 csipet bors
Elkészítés:
A halat nagyobb szeletekre vágjuk, enyhén megsózzuk és félrerakjuk. A gnocchit kifőzzük sós vízben. 5 ... |
2011-04-04 14:20:21 |
|
|
|
|
|
|
Töltött padlizsán márványsajtos görögsalátával
Több szakácskönyvben is utánanéztem, és bár sok dologban különböztek a receptek, abban megegyezett mindegyik, hogy a padlizsánt meg kell sütni, mielőtt megtöltjük. Ezért mielőtt nekiálltam volna a darált húsos tö... |
|
2011-04-04 13:18:18 |
|
|
|
|
|
|
...
... |
2011-04-04 11:35:08 |
|
|
|
|
|
|
...hatarvadasz
A virágnyelv, csak a Magyarban Világnyelv!
Mi értünk ahhoz, hogy úgy alázzuk meg a másikat, hogy szép csokorba kötve adjuk át!
Viszont ehhez is kell képzelő erő, ismeret, és kellő pofátlanság, hogy megalázzuk a másik embert!
Hiába az ember már csak ilyen!... |
|
2011-04-04 10:47:56 |
|
|
|
|
|
|
Kelbimbóleves
Hozzávalók: 25 dkg kelbimbó, 2 dl kefir, 3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál vegeta, 1 púpozott teáskanál liszt, 1 késhegynyi törött bors, a galuskához 1 tojás, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 evőkan... |
|
2011-04-04 06:30:28 |
|
|
|
|
|
|
... (esetleg füstölt csülök)
- 50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé, kelkáposztacikk, gomba, lilakáposzta)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 dl tejföl
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál natúr reszelt torma
- 1 púpozott teáskanál liszt
Elkészítés:
... |
2011-04-03 21:16:36 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* 50 dkg savanyú káposzta
* 1 fej fehér káposzta
* 25 dkg rizs
* 4 kemény tojás
* 1 fej vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 1 csokor kapor vagy petrezselyem
* 1 alma vagy birsalma
* 2 dl tejföl
* 1 kiskanál pirospaprika
* 2 kiskanál levesízesítő por
* 1 kiska... |
2011-04-03 19:31:52 |
|
|
|
|
|
|
Fokhagyma-krémleves
Hozzávalók: 2 fej fokhagyma, 1 liter húsleves (kockából is lehet), 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 4 dl tej, 2 evőkanál liszt, olaj, só, őrölt bors, egy kiskanál mustár
Elkészítése:
A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk apróra,pároljuk meg olajon. Kis olajat hozzáöntve, a két evőkanál liszttel készítsünk rántást, majd dobjuk bele a... |
2011-04-03 19:17:46 |
|
|
|
|
|
|
... joghurt
1 pohár tejföl
só
ételízesítő
fokhagyma
Elkészítés... |
2011-04-03 18:24:25 |
|
|
|
|
|
|
Petrezselymes krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
1 -1.5 kg burgonya
1 nagy csokor petrezselyem zöld
1 kisebb fej vöröshagyma
kevés zsír vagy étolaj
só , bors ízlés szerint
Elkészítés:
Apóra vágott vöröshagymát kevés zsíron vagy étolajon
kevés sóval üvegesre fonnyasztjuk beletesszük az
apróra vágott petrezselyem ... |
2011-04-03 17:53:35 |
|
|
|
|