|
|
|
Semmiben sem nyilvánul meg
olyan világosan az emberek jelleme,
mint a játékban.
... |
2009-10-25 20:54:18 |
|
|
|
|
|
|
... főtt burgonya
1 fej lilahagyma apróra vágva
1 nagy főtt répa lereszelve
só, vegamix ízlés szerint
víz szükség szerint
1 kis csokor petrezselyem
Turmixoljuk el alaposan a főtt karfiolt, és burgonyát, kevés
víz hozzáadásával majd keverjük hozzá fakanállal a többi hozzávalót és az
ízesítőket.... |
|
2009-10-25 17:46:30 |
|
|
|
|
|
|
... a hegyi líliomok.
Nyílik már a leány, rózsák rózsája, s a szívben
a fiatal vágyak drága virága kihajt.
...Óh ragyogó, zöldfürt... |
2009-10-24 18:56:32 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 szép nagy csirkemell csontozva (pulykából is finom)
25 dkg vegyes gomba (csiperke, erdei csiperke)
1 csokor újhagyma
2 evőkanál liszt
2-3 db kisebb csemege uborka
2 dl tejföl
1 dl tejszín
1 teáskanál mustár
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
Só, őrölt f... |
2009-10-24 15:59:39 |
|
|
|
|
|
|
Füstölt szalonna - 15 dkg
Vöröshagyma - 4 fej
Sárgarépa - 2 szál
Fehérgyökér - 2 szál
Zeller zöld - 1 csokor
Paradicsom - 1 db
Paradicsomlé - 3 l
Fűszerpaprika (csípős) - 1 kk
Halszelet vegyesen - 2 kg
Krunpli - 1 kg
Só - ízlés szerint
Elkészítése:
A szalonnát apró kockákra vágva megpirítjuk és a felszeletelt vö... |
2009-10-24 11:59:09 |
|
|
|
|
|
|
... karfiol
Hozzávalók: kb. 80 dkg karfiol (tisztán mérve),
2 tojás,
2-2 dl tejföl és tej,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
5 dkg vaj vagy margarin,
2 evőkanál liszt,
1 csokor zöldhagyma szárával együtt,
1 csokor petrezselyemzöld,
1-1 teáskanál piros fűszerpaprika és só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi őrölt borókabo... |
2009-10-23 15:49:17 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
egy fej kínai káposzta, 4 alma, egy-egy maréknyi fehér és fekete szőlő, fejenként 5 dkg csirke-/pulykamell, 1 dl olívaolaj, 2 kk. méz, egy csokor citromfű, mentalevél, balzsamecet vagy citromlé, só, bors, pirított dióbél.
A kínai káposztát kb. 1 cm vastag csíkokra vágjuk, elvegyítjük a citromfű- és mentalevelekkel, s elkészítjük az öntetet: az olívaolaj... |
2009-10-23 00:34:01 |
|
|
|
|