|
|
|
... kapunk kedvet ahhoz, hogy valamit megkóstoljunk, az illatokhoz pedig a fűszerek adják a legtöbbet. A magyar konyha különleges fűszerei közül találkozni lehet például a lestyánnal, a csomborral, a rozmaringgal, a tárkonnyal és természetesen a fűszerpaprika termelői közül is többet elhívtunk" - mondta a főszervező.
Novotny Antal hangsúlyozta, hogy az érdeklődők a rendezvényen k... |
2018-08-18 12:03:23 |
|
|
|
|
|
|
... rátesszük a ledarált pritamin paprika (vagy paprikakrém) felét. Együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a felvágott savanyú káposztát. Felengedjük 3-4 dl vízzel, és fedő alatt főzzük, kaporral és csomborral ízesítjük.
Közben elkészítjük a gombócokat. A darált húst összekeverjük a maradék paprikával, hozzáadjuk a tojást, megsózzuk, megborsozzuk, és belerakjuk a zabpelyhet. Íz... |
|
2018-05-29 23:15:23 |
|
|
|
|
|
|
... kis mennyiségben hús- és gombaételek elkészítésekor alkalmazzák a levendulában gazdag Provence konyhaművészetében. Íze remekül harmonizál az oregánóval, kaporral, bazsalikommal vagy a csomborral.
Forrás: levendulafarm.hu/
Néhány ötlet a levendula használatáról: ... |
2018-01-30 09:18:48 |
|
|
|
|
|
|
... fel. Többnyire füstölt tarjával, vagy füstölt bordával, vagy lángolt kolbásszal, vagy füstölt szalonna tarajokkal. Ideális esetben mind a néggyel. Ez után bőkezűleg megszórjuk a tetejét csomborral és szárított kaporral. A rétegezés folyamatát addig folytatjuk, míg a töltelékek el nem fogynak, vagy míg a lábasunk kétharmadáig el nem érünk. Erősen javallott nem teljesen feltölteni a... |
|
2017-12-22 15:23:58 |
|
|
|
|
|
|
... karalábékat megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Felaprítjuk a póréhagymát, majd egy nagyobb lábosban a hagymát és a karalábét kicsit megdinszteljük, sóval, borssal, 1 csipetnyi csomborral ízesítjük, közben kavargatjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, valamint beletesszük a paprikát és a paradicsomot.
Ameddig felforr a víz, elkészítjük a húsgombócokat. Egy ed... |
|
2017-07-23 01:05:09 |
|
|
|
|
|
|
... karalábékat megpucoljuk, majd kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. Felaprítjuk a póréhagymát, majd egy nagyobb lábosban a hagymát és a karalábét kicsit megdinszteljük, sóval, borssal, 1 csipetnyi csomborral ízesítjük, közben kavargatjuk, majd felöntjük 1 liter vízzel, valamint beletesszük a paprikát és a paradicsomot.
Ameddig felforr a víz, elkészítjük a húsgombócokat. Egy ed... |
2017-04-27 23:32:12 |
|
|
|
|
|
|
... beáztatott és kicsavart 2 zsemlét, az apróra vágott zöldpetrezselymet, hagymát és tojásokat, a lereszelt sajtot és a maradék 2 nyers tojást, ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal, csomborral.
Mindezeket jól összedolgozzuk, és megtöltjük vele a bordákon lévő üreget, megszurkáljuk egy tűvel, majd vastag cérnával bevarrjuk. Befedjük baconnel, és a vajat rávagdossuk.... |
2017-04-15 23:26:20 |
|
|
|
|
|
|
... együtt főzzük puhára kislángon
a lisztből és tejfölből habarás készítünk, hozzáadunk egy meregetőkanál leves és a kályháról levett leveshez adjuk
... |
2016-10-20 11:14:25 |
|
|
|
|
|
|
... kínáljuk.
Megjegyzés
... |
2016-10-10 21:29:15 |
|
|
|
|
|
|
... kapor, 1 dl ketchup, só, bors, csombor, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, kevés olaj.
Elkészítés: egy tűzálló tál aljába rétegezünk savanyú káposztát, melyet sóval, borssal, csomborral és a finomra vágott kaporral kevertünk össze. Erre teszünk egy pár szelet tenyérnyi nagyságú lapockát, amit előtte az olajban pirított hagymán elősütöttünk. Szintén sózzuk, borsozzuk ... |
2016-08-29 10:17:46 |
|
|
|
|