|
|
|
... dkg csontos karaj, 20-20 dkg sárga- és fehérrépa, 10-10 dkg zeller, karalábé és kelkáposzta, 1 kg sertéscsont, 1 fej hagyma, egész bors, só.
A sertéscsontból a zöldségek felével csontalaplét készítünk, amit 1 órán át lassú tűzön főzünk. Amikor elkészült, leszűrjük, ráöntjük a szeletekre vágott csontos karajra és a maradék zöldségre. Lassú tűzön 1 órán át, főzzük. Sós vízben k... |
2010-11-16 20:45:11 |
|
|
|
|
|
|
... gomba
, 8 dkg gépsonka,
8 dkg csemegeuborka,
1 fej vöröshagyma,
4 evőkanál liszt,
0,4 l tejföl,
só,
bors,
1 evőkanál pirospaprika,
csontalaplé.
A szarvascombból 6 dkg-os szeleteket vágunk, kiklopfoljuk és besózzuk. A kockára vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, a zsír egy részét és a tepertőt félretesszük. A zsíron ... |
|
2009-10-24 13:34:53 |
|
|
|
|
|
|
... jégszekrénybe, hogy ízei összeérjenek.
Ajókamártás (2.)
Hozzávalók (4 személyre):
8 dkg ajóka
5 dkg liszt
4 dkg zsír
4 dl (sűrűbbre beforralt) csontalaplé
1,25 dl tejföl
(só)
A lisztből és zsírból készíts zsemleszínű rántást, s azt engedd fel a csontlével. Add hozzá az apróra vágott ajókát és a tejfölt. Jól forra... |
2008-11-30 12:06:36 |
|
|
|
|