|
 |
|
... és az izomfájdalmat. Meleg vízbe kell szórni és így szükséges pihentetni a fájdalmas végtagot.
A hús- és csontleves szintén csillapítja a fájdalmat, hiszen ebben benne van a csontból kifőtt csontvelő és a porc, amely sok-sok ásványi anyagot tartalmaz, mint például kalcium, magnézium, foszfor, szilícium és kén. Található ezekben a levesekben még kondroitin-szulfát és glü... |
2020-06-06 19:07:27 |
|
|
|
|
 |
|
...
20 dkg csontból 10 dkg vegyes zöldséggel csontlevest főzünk.
5 dkg szalonnát apró kockákra vágva kisütünk, 5 dkg sertészsírral kiegészítve megpirítunk benne 5 dkg apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a 60 dkg-nyi kockára vágott sertéshúst. Fűszerezzük, kissé lepirítjuk, liszttel meghintjük, kevés csontlével feleresztjük, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzá... |
|
2010-11-10 20:39:17 |
|
|
|
|
 |
|
KUTHY LAJOS
HAZAI REJTELMEK
MÁSODIK KÖTET
TARTALOM
XXIII.
(Lőbl Simon.)
XXIV.
(Folytatás.)
XXV.
(Intéző tervek.)
XXVI.
(Vallomások.)
XXVII.
(Mariska esete.)
XXVIII.
(A besztereczi lápvidék.)
XXIX.
(Örsy Zalánka... |
2010-11-04 10:06:06 |
|
|
|
|
 |
|
Káposztás
20 dkg csontból 10 dkg vegyes zöldséggel csontlevest főzünk. 5 dkg szalonnát apró kockákra vágva kisütünk, 5 dkg sertészsírral kiegészítve megpirítunk benne 5 dkg apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a 60 dkg-nyi kockára vágott sertéshúst. Fűszerezzük, kissé lepirítjuk, liszttel meghintjük, kevés csontlével feleresztjük, fedő alatt puhára pároljuk. ... |
|
2010-10-02 10:38:11 |
|
|
|
|
 |
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
 |
|
... Törteliné Ilike
Hozzávalók: 60-80 dkg kicsontozott sertéskaraj (a csontból főzz finom levest!), só, őrölt bors, 4 vékony szelet angolszalonna, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg reszelt márványsajt, 5 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejszín, 2 dl ketchup, kicsi cukor.
... |
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
 |
|
... vöröshagyma
8 dkg zsír
1-2 gerezd fokhagyma
só
bors
8 dkg paradicsompüré
25 dkg rizs
A húst csontozd ki, s vágd 1x1 cm-es kockákra.
A csontból főzz alaplevet, s azt használva párold meg a rizst.
A zsíron pirítsd aranysárgára az apróra vágott vöröshagymát. Add hozzá a húst, sózd, borsozd, s fedő alatt párold puhára. A párol... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|