Belépés
Miért fogyasszunk foszforban gazdag élelmiszereket?
... egészségének megőrzéséhez szervezetünk második legfontosabb eleme. Minden étrend nélkülözhetetlen alkotóeleme.

A foszfor egészségügyi előnyei között szerepel az egészséges csontképződés, a jobb emésztés, a szabályozott kiválasztás, a fehérjeképződés és a hormonális egyensúly.

Mi a foszfor?
A foszfor az emberi csontok fontos alkotóeleme, ami azt jelenti,...
2020-10-17 23:51:09
A nap egészségesen tart
... vércukorszintnek
Közismert tény, hogy a D-vitamin és a kalcium szoros kölcsönhatásban állnak egymással. A magas kalciumbevitel elegendő D-vitamin nélkül a szervezetet inkább elmeszesíti, mint hogy a csontképződést támogatná. A vitamin részt vesz a kalcium kémiai átalakulásában, és fontos katalizátor annak a csontba történő beépülésekor. Tekintettel a gyakran megfigyelhető D-v...
2020-07-01 17:28:53
A bór gyógyhatásairól
... hogy a bór a lehető legkisebbre segít csökkenteni más ásványi anyagok elégtelen fogyasztásának mellékhatását.

Egy másik tanulmány arról számolt be, hogy a bór növelheti a csontképződést és segíthet megakadályozni a csontritkulást. A bór elégtelen bevitele csökkentheti a csontok mennyiségét és erősségét, miközben növeli a csontok törésérzékenységét.

A bór erős...
2020-05-19 20:23:21
A pótolhatatlan K-vitamin
... fenntartásában. A K-vitamin szükséges az oszteokalcin, egy fehérjehormon termelődéséhez, amely nagyban elősegíti az új csontsejtek képződését.

Azonban ez a vitamin nemcsak a csontképződést és a csontok egészségét képes biztosítani, hanem a csonttörések kockázata is minimalizálódik ennek a vitaminnak a rendszeres fogyasztásakor.

A legtöbb K-vitamin a zöld leve...
2020-04-14 21:08:46
A kombucha tea
... biztosíthat.
Megakadályozhatja a kopaszodást, elősegítheti az erősebb hajszálak kialakulását, valamint visszaszínezheti az ősz hajszálakat, gyorsabb lehet a haj növekedése.
Elősegítheti a csontképződést, enyhítheti a töréses és zúzódásos fájdalmakat. Mellékhatás: körmök gyorsabb növekedése, erősödése.
Megszüntetheti a másnaposságot, segítségével gyógyítható lehet az...
2020-01-16 22:32:43
Nincs Cím
... élelmiszerek. A D3 vitamin sokkal aktívabb, mint a D2, és ez keletkezik a napsugárzás hatására a bőrben is.

Mihez szükséges?
A kalcium és a foszfor felszívódása
A csontképződés folyamata
A kalcium és foszfor beépülése
A csontok egészséges fejlődéséhez
A csontok gyógyulása például törés után
A csontritkulás megelőzése.

Miben talál...
2019-10-17 22:54:23
Csipkebogyó
... szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. Megelőzésként segíti a csontok erősödését, szilárdságát és a csontképződést.

Gyógytea készítés
Gyógytea: rendszeres napi fogyasztása az őszi-téli időszakban - a cs...
2018-10-30 09:38:09
Tallóztam
... felelős. Ezek a csontvelőt vörös vértestek képzésére stimuláló eritropoetin, valamint a vérnyomás szabályozásában szerepet játszó renin. Az aktív - a kalcium és a foszfor anyagcserére és csontképződésre ható - D-vitamin is többek között a vese közreműködésével alakul ki.


A vesénk felelős a felesleges salakanyag és a felesleges víz eltávolításáért.
A ves...
2018-05-03 07:52:27
A vitalitás vitaminja


A K-vitaminnak kitüntetett szerepe van az egészséges veseműködésben, de a csontok és a kötőszövetek anyagcseréjében is részt vesz, emellett elősegíti a véralvadást, a csontképződést és a sebgyógyulást. Biztosítani tudja az egészséges májfunkciókat is és segít abban, ho...
2018-04-24 22:07:29
A legjobb A-vitamin-források Megosztás
... fertőző betegségekből.
Száraz szem, száraz és repedező bőr alakulhat ki.
Töredezett hajad és csúnya körmöd lehet.
A kisgyermek megfelelő növekedését akadályozhatja, mivel csontképződési zavar léphet fel.

3. Az A-vitamin természetes forrásai
Az A-vitamin állati forrás esetében a halban, a májban, a szívben, a vesében, a tojásban, a tejben és a vajban ...
2018-03-18 12:20:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Nincs Cím, A-vitamin-források Megosztás, pótolhatatlan K-vitamin, vitalitás vitaminja, foszfor egészségügyi, egészséges csontképződés, jobb emésztés, szabályozott kiválasztás, hormonális egyensúly, emberi csontok, kalcium szoros, magas kalciumbevitel, szervezetet inkább, csontképződést támogatná, vitamin részt, kalcium kémiai, csontba történő, gyakran megfigyelhető, lehető legkisebbre, másik tanulmány, csontok mennyiségét, fehérjehormon termelődéséhez, vitamin nemcsak, csontok egészségét, csonttörések kockázata, rendszeres fogyasztásakor, legtöbb K-vitamin, zöld leve, erősebb hajszálak, napsugárzás hatására, foszfor felszívódása, csontképződés folyamata, csontok egészséges, csontok gyógyulása, csontritkulás megelőzése, csontok erősödését, őszi-téli időszakban, csontvelőt vörös, vérnyomás szabályozásában, foszfor anyagcserére, vese közreműködésével, vesénk felelős, felesleges salakanyag, egészséges veseműködésben, kötőszövetek anyagcseréjében, egészséges májfunkciókat, kisgyermek megfelelő,
© 2013 TVN.HU Kft.