Belépés
Húsos rakott burgonya
...
 
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya, félliternyi jó erős, leszűrt húsleves (vagy csontleves), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 25 dkg darált sertéshús, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 5 dkg reszelt trappista sajt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál szárított bazsalikom, 1 mokkáskanál szárított rozmaring, 2 dl tejfö...
2010-11-12 19:07:57
Káposztás recept
...

20 dkg csontból 10 dkg vegyes zöldséggel csontlevest főzünk.
5 dkg szalonnát apró kockákra vágva kisütünk, 5 dkg sertészsírral kiegészítve megpirítunk benne 5 dkg apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a 60 dkg-nyi kockára vágott sertéshúst. Fűszerezzük, kissé lepirítjuk, liszttel meghintjük, kevés csontlével feleresztjük, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzá...
2010-11-10 20:39:17
Borókás nyúlgerinc
...
Hozzávalók: 1,5 dkg vadnyúlgerinc, 2 dkg vaj, só, bors, leveszöldségek, 25 dkg füstölt sonka, 30 dkg füstölt szalonna, 1 hagyma, 2 dl illatos fehérbor, 1 csésze csontleves, 5 dkg borókamag
A lehártyázott nyúlgerincet, szalonnával bedörzsöljük, majd vékony füstölt szalonnaszeletekbe burkolva és azt rákötözve sütőben gyakori öntözéssel megsütjük.
A megsült húst kiv...
2010-11-08 05:31:36
Tejfölös leves
...
Hozzávalók: 1 kávéskanál vaj, 1 ek liszt, 1 kis fej hagyma, csipetnyi köménymag, 7 dl csontleves, 7 dl tejföl, szerecsendió, szegfűbors, só, bors, kenyér
Elkészítése: Vajban főzőkanálnyi lisztet sárgára pirítunk, hozzáadva apróra vágott vöröshagymát, pici köménymagot, késhegynyi borsot. 7 dl tejfölt keverünk közé, s ugyanannyi csontlevest töltünk hozzá. Jól meghabarju...
2010-11-08 05:09:56
Somos csontleves
...
Hozzávalók: 1 kg csont, 60 dkg hús, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zsír, 2 tojásos tészta, 5 dkg vaj, 20 dkg som
Elkészítése: A csontokat leforrázzuk, majd hideg vízben lassú tűzre tesszük főni. A húst egészben, és ha félig megfőtt, a zöldségeket is beletesszük. Ha elkészült, a levest leszűrjük, a csontokat eldobjuk, a húst és a zöldséget félretesszük. A tésztá...
2010-11-08 04:58:02
Gombakrémleves
...
Hozzávalók: 50 dkg erdei gomba, 1 csésze vaj, só, bors, 1 l csirke- vagy csontleves, kis kötés petrezselyemzöldje, 3 tojássárgája, 1 ek liszt, 1 csésze tejfel, 1 kis hagyma
Elkészítése: Tisztítsuk meg jól, s szeleteljük fel a gombát. A reszelt hagymát pároljuk üvegesre a fele vajon, forgassuk meg benne a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a finomra vágott pet...
2010-11-08 04:25:15
Olasz zöldségleves 1. (Minestr
... A megtisztított zöldséget, kelkáposztát, burgonyát, zellert, karalábét metéltre vágjuk, és zsírban megpároljuk. A füstölt szalonnát kockára vágjuk, megpirítjuk a...
2010-11-02 20:19:52
Szarvasgulyás recept
...
1 kg szarvashús (csontos, lábszár)

Elkészítés:

A húst kicsontozzuk, majd 2-2,5 centis kockákra vágjuk. A csontokat kb. 1,5 liter vízben főzni kezdjük, ez a csontleves lesz a gulyás alapja. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és az olajban, közepes lábasban vagy bográcsban kisütjük. Ezalatt a hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, a szalonnához keverve...
2010-11-02 17:48:49
TARHONYÁS libaAPRÓLÉK
...
Hozzávalók: 1 levesben főtt libaaprólék, 25 dkg tarhonya, 2 dl tejföl, 1 húsleveskocka (vagy fél liter húsleves vagy csontleves), 1 teáskanál vegeta, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma.
A főtt, kicsontozott aprólékot nagy lyukú darálón ledarálom vagy nagyon apróra összevágom. Tűzálló tálban megforrósítom az olajat, és a tarhonyát barnára pir...
2010-10-27 06:09:36
kakasLEVES TOJÁSSAL
... szegfűbors, 1 evőkanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, személyenként 1 tojássárga.
A megtisztított kakast kicsontozom, a húst ledarálom. (A csontokból később némi zöldséggel remek csontlevest főzhetünk.) Fazékba teszem a darált húst, hozzáadom a megtisztított, szeletekre vágott vöröshagymát, a sót, a borsot, és ráöntök 2,5 liter vizet. Felforralom, majd fedő alatt, kis ...
2010-10-27 05:36:04
1 2 3 ..12 13 .17 18 19 20 .24 25 26 
Címkék: lehártyázott nyúlgerincet, megsült húst, csontokat leforrázzuk, húst egészben, levest leszűrjük, csontokat eldobjuk, zöldséget félretesszük, reszelt hagymát, fele vajon, finomra vágott, megtisztított zöldséget, füstölt szalonnát, húst kicsontozzuk, csontleves lesz, gulyás alapja, szalonnát apró, hagymát megtisztítjuk, szalonnához keverve, tarhonyát barnára, megtisztított kakast, húst ledarálom, csontokból később, darált húst, paradicsompüré, leveszöldségek, gombakrémleves, fűszerpaprika, szarvasgulyás, megtisztítjuk, húsleveskocka, megtisztított, sertészsírral, vadnyúlgerinc, megforrósítom, személyenként, vöröshagymát, félretesszük, nyúlgerincet, feleresztjük, lehártyázott, bedörzsöljük, szerecsendió, főzőkanálnyi, tojássárgája, kicsontozzuk, kicsontozott, pirospaprika, zöldségleves, kelkáposztát, kiegészítve, felforralom, csontlevest, mokkáskanál, kicsontozom, szalonnával, fűszerezzük, megpirítunk, szalonnához, leforrázzuk, elkészítése, zöldségeket, szeleteljük, köménymagot, libaaprólék, megpirítjuk, megpároljuk,
© 2013 TVN.HU Kft.