|
|
|
... vöröshagyma, 2 evőkanál paradicsompüré, 10 dkg gomba, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, kakukkfű, 1 evőkanál zöldpetrezselyem, 4 dl vörösbor, 1 kiskanálnyi mustár, 6 tojás, 2 dkg zsír, 2 dl csontleves.
Elkészítése: A húst vékony hosszúkás metéltre vágjuk. Serpenyőben, egy kevés zsíron megpirítjuk a finomra vágott hagymát, rátesszük a fokhagymát, a húst, majd hirtelen lepirítjuk,... |
2010-10-23 16:57:09 |
|
|
|
|
|
|
... zöldpetrezselyem, köménymag, 1 babérlevél, 5 dl vörösbor, 1 -1 sárgarépa, zeller, fehérrépa, 10 dkg kolozsvári szalonna, 1 kg burgonya, 10 dkg zöldborsó, dl olaj, 5 dkg vaj, 2 dl csontleves.
Elkészítése: A marhahúst 3 cm kockákra vágva kevés olajon hirtelen megsütjük. Rátesszük a négyfelé vágott hagymákat, egy kevés liszttel megszórjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompüré... |
|
2010-10-23 16:51:35 |
|
|
|
|
|
|
... tojássárga,
5 dkg liszt.
só és bors.
elkészitése:
a haat megtisztitom és feldarabolom.A leves csontból,zöldségekből,1.5 liter enyhén sós vizben hagyományos csontlevest csinálok.Ha kész akkor leszűröm. A vajból és a lisztből világos rántást csinálok,a levest ezzel berántom.Teszek még hozzá tárkonyt,s most rakom bele a felszeltelt halat is.Óvatosan addig fö... |
2010-10-23 13:20:26 |
|
|
|
|
|
|
...
1 levesben főtt libaaprólék, 25 dkg tarhonya, 2 dl tejföl, 1 húsleveskocka (vagy fél liter húsleves vagy csontleves), 1 teáskanál vegeta, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma.
A főtt, kicsontozott aprólékot nagy lyukú darálón ledarálom vagy nagyon apróra összevágom. Tűzálló tálban megforrósítom az olajat, és a tarhonyát barnára pirítom r... |
|
2010-10-22 05:30:17 |
|
|
|
|
|
|
... szegfűbors, 1 evőkanál só, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, személyenként 1 tojássárga.
A megtisztított kakast kicsontozom, a húst ledarálom. (A csontokból később némi zöldséggel remek csontlevest főzthetünk.) Fazékba teszem a darált húst, hozzáadom a megtisztított, szeletekre vágott vöröshagymát, a sót, a borsot, és ráöntök 2,5 liter vizet. Felforralom, majd fedő alatt, kis ... |
|
2010-10-22 04:38:09 |
|
|
|
|
|
|
Rakott krumpli
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya, félliternyi jó erős, leszűrt húsleves (vagy csontleves), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 25 dkg darált sertéshús, 10 dkg reszelt füstölt sajt,
2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomliszt, 1 tojás, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, bazsalikom és r... |
2010-10-17 19:45:03 |
|
|
|
|
|
|
Húsos rakott burgonya
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya, félliternyi jó erős, leszűrt húsleves (vagy csontleves), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 25 dkg darált sertéshús, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 5 dkg reszelt trappista sajt, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál szárított bazsalikom, 1 mokkáskanál szárított ... |
2010-10-12 19:31:33 |
|
|
|
|
|
|
...
Rakott krumpli
Hozzávalók: 1 kg héjában főtt burgonya, félliternyi jó erős, leszűrt húsleves (vagy csontleves), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál paradicsompüré, 25 dkg darált sertéshús, 10 dkg reszelt füstölt sajt,
2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomliszt, 1 tojás, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1-1 mokkáskanál törött fekete bors, bazsaliko... |
2010-10-09 06:01:48 |
|
|
|
|
|
|
Kapormártás
1 csomag kapor
50 g liszt
50 g vaj
ecet
1 dl tejfel
ízlés szerint:
só
cukor
3 dl csontleves
Világos vajas rántás készítünk, majd tűzhelyről lehúzva az edényt hozzáadjuk a finomra vágott kaprot. Áthevítjük, és csont lével elkevert tejfellel kiforraljuk. Ételecettel, sóval, cukorral és a patisszon pároló l... |
2010-10-07 17:17:59 |
|
|
|
|
|
|
Kapormártás
1 csomag kapor
50 g liszt
50 g vaj
ecet
1 dl tejfel
ízlés szerint:
só
cukor
3 dl csontleves
Világos vajas rántás készítünk, majd tűzhelyről lehúzva az edényt hozzáadjuk a finomra vágott kaprot. Áthevítjük, és csont lével elkevert tejfellel kiforraljuk. Ételecettel, sóval, cukorral és a patisszon pároló l... |
2010-10-07 17:17:23 |
|
|
|
|