Belépés
Daragaluska
... duplájukra nem nőnek, vagyis megfőnek. Ehhez a mennyiséghez legalább 1,5 l lé szükséges. Ha nem vagyok bizonyos benne, hogy megfőtt a galuska...
2009-02-21 13:21:45
A koldusegylet
... a tűzhelyig ballag ezt okoskodja: - "Hát én úgy fogok tenni, hogy beleteszem a burgonyámat a vízbe, de igazából meg akarom tartani magamnak későbbre, úgyis lesz ott finom rizs és jó csontleves, mire kell az én elfőtt burgonyám oda!"

Mikor a fazékhoz érkezik olyan mozdulatot színlel, mintha beledobná a burgonyát és sietve odébáll. A következő koldus is hasonlóképpen gon...
2009-02-09 10:56:59
A kóser konyha
... olajban, meghintjük a liszttel, majd felengedjük vízzel. Beleadjuk a húst, majd puhára főzzük. Galuskával tálaljuk.

Zöldségleves
Hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 2 liter csontleves, 3 szál sárgarépa, 1 karalábé, 1 zellergumó, 3-4 paradicsom.
A zöldségeket apróra vágjuk, a káposztát a húslevesben félig puhára főzzük, majd hozzáadjuk a többi zöldséget. A dara...
2008-12-01 23:00:02
Húspótlók, feltétek
... tök

Hozzávalók:
1 kg tök
40-50 dkg darált sertéshús
1-2 tojás
1 zsemle
1 dl tej
2-3 dkg vaj
1 csomó petrezselyem
bors

(csontleves)
(kapormártás)

A megmosott tököt hámozd meg, hosszában vágd ketté, a magjait (a szivacsos állománnyal együtt) kapard ki, s a fél tököket kívül belül sózd meg. A zsemlét 1-2...
2008-11-30 10:44:24
Levesek
... tányérba tégy néhány kicsi fasírtot és szedd rá a levest.

Cápauszony-leves

Hozzávalók:
20 dkg szárított cápauszony, előre beáztatva
1,5 liter alaplé/csontleves
2 zöldhagyma
3 szelet gyömbérgyökér
2 evőkanál olaj
20 dkg csirke- vagy sertéshús, csíkokra vágva
0,5 csésze bambuszrügy, csíkokra vágva
0,5 csésze gomba...
2008-11-29 17:16:12
John Landis

John Landis

FILM:
A Horror Mesterei: Csontleves (2006) (TV film) rendező


A Horror mesterei: Indián legenda (2005) (TV film) rendező, forgatókönyvíró


(Masters of Horror) (2005) (TV film) rendező


Az amerikai rémálom (2000) ...
2008-11-24 17:45:04
Az örök fittség titka
... joghurt
V: magvas kenyér, snidlinges túrókrém, uborka, citromfűtea
2. nap

R: tej, korpás zsemle, gépsonka, margarin, uborka
T: kefires zabpehely, limonádé
E: csontleves, olasz csirkecomb, burgonyapüré
U: gyümölcssaláta dejóval, ásványvíz
V: gyümölcstea, virsli, magos kifli, vitaminsaláta joghurtos öntettel
3. nap

R: tejeskáv...
2008-11-15 09:38:41
A Padlizsán
... padlizsánszeletek és paradicsom következik, újra hús és újra padlizsán, úgy rétegezzük, hogy végül a tetejére padlizsánszeletek és paradicsomkarikák kerüljenek. Ezután ráöntünk egy csésze csontlevest és előmelegített sütőben, az első 10-15 percben lefedve, 180 °C-on átsütjük. Az eredeti recept szerint palacsintával fedik le.


Padlizsánkrém

Padlizsán ...
2008-10-20 10:24:19
Töltött patiszon kapor mártáss
... szerint: só, őrölt fehér bors

A kapor mártáshoz:

1 csomag kapor
50 g liszt
50 g vaj
ecet
1 dl tejföl
Ízlés szerint: só, cukor, 3 dl csontleves

Elkészítés:

Kisebb, zsenge patiszonokat válogassunk, Vékonyan hámozzuk meg, és formásra vágjuk le a kalapjukat. A patiszonok magházát kanállal kaparjuk ki. S...
2008-10-06 17:33:32
Mit főzzek ma....????????????
Ez egy örök kérdés.....finom is legyen,ne keljen az egésznapot a konyhában tölteni és persze mindenki szeresse
Mai menüm.....csontleves......gondoltam a holnapra is
főételnek pedig ...csirkemell tekercset,burgonyapürével és egy kis palacsinta

Csirkemell tekercs grillezve
Hozzávalók
16 szelet csirkemell filé(fél cm vastag, kb. 4 cm ...
2008-09-13 06:24:35
1 2 3 ..12 13 .19 20 .24 25 26 
Címkék: John Landis, Horror Mesterei, kóser konyha, örök fittség, mennyiséghez legalább, tűzhelyig ballag, fazékhoz érkezik, következő koldus, zöldségeket apróra, húslevesben félig, többi zöldséget, megmosott tököt, szivacsos állománnyal, amerikai rémálom, tetejére padlizsánszeletek, csésze csontlevest, első 10-15, eredeti recept, kapor mártáshoz, patiszonok magházát, örök kérdés, konyhában tölteni, forgatókönyvíró, burgonyapürével, gyümölcssaláta, gyömbérgyökér, vitaminsaláta, előmelegített, padlizsánkrém, palacsintával, hasonlóképpen, koldusegylet, zöldségleves, petrezselyem, burgonyapüré, mennyiséghez, patiszonokat, daragaluska, citromfűtea, burgonyámat, válogassunk, kapormártás, zöldségeket, csontlevest, bambuszrügy, gyümölcstea, felengedjük, állománnyal, húslevesben, zellergumó, kalapjukat, csontleves, galuskával, rétegezzük, következik, kerüljenek, mozdulatot, meghintjük, paradicsom, hozzávalók, elkészítés, beleteszem, csirkecomb, patiszonok, cápauszony, duplájukra, zöldhagyma, palacsinta, johnlandis, csirkemell, hozzáadjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.