Belépés
MÁRTÁSOK - alapLEVEK
... nyaka, 50 dkg füstölt csont, 50 dkg sárgarépa, 30 dkg fehérrépa, 20 dkg zeller, 50 dkg vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 babérlevél, 2 dkg fekete­bors, néhány szál kakukkfű, 5 dkg só.
A csontokat felaprítjuk és a karikára vágott vegyes zöldséggel, hagymával, fűszerekkel együtt tepsibe téve, kevés zsiradékkal, sütőben szép barnára pirít­juk. Ezután fazékba tesszük, 10 liter vízz...
2010-11-10 05:44:44
A Katolikus Biblia
... Milkomnak, az ammoniták szörnyének tiszteletére emelt, a király tisztátalanná tette.
2Kir 23.14
A kőoszlopokat összetörette, a szent fákat kidöntötte, helyükre pedig emberi csontokat hordatott.
2Kir 23.15
A bételi oltárt, a magaslati helyet, amelyet Nebat fia, Jerobeám épített, aki Izraelt bűnbe vitte - ezt az oltárt és magaslati helyet is lerombolta, a köveket...
2010-11-09 16:05:57
Étkezési kultúra a terített as
... hanem késsel és villával vesszük le róluk a húst. Újabb szokás szerint ezeket a csontrészeket me...
2010-11-08 21:45:06
Töltött medvetalp
... babérlevéllel, kevés citromhéjjal, kakukkfűvel, borókával ízesítjük. Ebben kifőzzük a talpat, majd a lével együtt kihűtjük. Hűvös helyen 1 napig állni hagyjuk.
Miután a pácléből kivettük, a csontokat és körmöket eltávolítjuk.
Az apróra vágott gombából, sonkából, tojásból készített sózott, borsozott keverékkel a talpat megtöltjük, olvasztott zsírral meglocsoljuk, pergamen...
2010-11-08 06:16:44
Borókás nyúlgerinc
... felengedjük a borral és a csontlével. Belekeverjük az összezúzott borókamagot és néhány szem borsot is. Az egészet könnyű mártás sűrűségűre leforraljuk. Ekkor levágjuk a húst a gerincről, a csontokat a mártásban jó 5 percig forgatjuk, majd kivesszük. A húst felszeleteljük és visszarakjuk a gerincre, s az egészet egy tálalóedényre tesszük meleg helyre.
Megjegyzés: Egyes vidéke...
2010-11-08 05:31:36
Zöldpaszulyleves
... zöldpaszuly, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 1 közepes hagyma, 1 ek petrezselyemzöldje, 3 ek liszt, 2 ek zsír, só, ecet, 1 csésze tejföl
Elkészítése: A marhahúst és a leforrázott csontokat 2 liter vízben főni tesszük. Amikor a hús félig megpuhult, bezöldségeljük, beletesszük a szalonnát, puhára főzzük, a csontokat eltávolítjuk.
Amíg a hús fő, megtisztítjuk a pasz...
2010-11-08 05:10:36
Tárkonyos disznóhúsleves
... 1 közepes zeller, 1 kg csont (disznó v. borjú), só, bors, ecet, 1 evők. petrezselyemzöldje, 8-10 szál tárkony, 3 ek liszt, 2 ek tejföl
Elkészítése: A disznóhúst és a leforrázott csontokat a zöldségekkel 3 liter vízben, kevés sóval és pár szem borssal addig főzzük, amíg a hús jól megpuhul. A levest leszűrjük. A húst a zöldségekkel egy tálba helyezzük, a hagyma kivételével. A c...
2010-11-08 05:09:11
Szilágysági bárányfejleves
... zöldséget és adjuk a bárányhoz a szalonnaszelettel együtt. Főzzük, amíg a hús majdnem leválik a csontról. A főzés utolsó 5 percében adjuk hozzá a májat.
Emeljük ki és dobjuk el a csontokat, vegyük ki és vágjuk fel a húst. A bárányfejet szétvágjuk, a velőt külön tálaljuk.
Egy vastag tűzálló edényben melegítsük meg a szalonnazsírt. Adjunk hozzá lisztet, pirítsuk meg aranyb...
2010-11-08 05:04:41
Somos csontleves
...
Hozzávalók: 1 kg csont, 60 dkg hús, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zsír, 2 tojásos tészta, 5 dkg vaj, 20 dkg som
Elkészítése: A csontokat leforrázzuk, majd hideg vízben lassú tűzre tesszük főni. A húst egészben, és ha félig megfőtt, a zöldségeket is beletesszük. Ha elkészült, a levest leszűrjük, a csontokat eldobjuk, a húst és a zöldséget félretesszük. A tésztá...
2010-11-08 04:58:02
Orjaleves
... gyömbér (friss gyökér), 1 kiskanál sáfrány, 1 kiskanál édes-nemes paprika, törött bors
Laskatészta: 20 dkg liszt, 4 tojás, 1 csésze tej
Elkészítése: Tisztítsuk és mossuk meg a csontokat, forrázzuk le lobogó vízben, majd tegyük fel főzni 10 liter hideg vízben. Adjuk ugyancsak bele a szemes borsot és 5 dkg sót. Ha forrni kezd, tegyük lassú tűzre. A tetején összegyűlt habot...
2010-11-08 04:53:52
1 2 3 ..................120 121 .......167 168 169 .180 181 .........240 241 
Címkék: Katolikus Biblia, csontokat felaprítjuk, karikára vágott, ammoniták szörnyének, király tisztátalanná, kőoszlopokat összetörette, szent fákat, bételi oltárt, magaslati helyet, lével együtt, pácléből kivettük, apróra vágott, talpat megtöltjük, összezúzott borókamagot, egészet könnyű, húst felszeleteljük, tálalóedényre tesszük, leforrázott csontokat, csontokat eltávolítjuk, levest leszűrjük, tálba helyezzük, hagyma kivételével, szalonnaszelettel együtt, főzés utolsó, bárányfejet szétvágjuk, velőt külön, vastag tűzálló, csontokat leforrázzuk, húst egészben, csontokat eldobjuk, zöldséget félretesszük, szemes borsot, tetején összegyűlt, zöldpaszulyleves, bárányfejleves, bezöldségeljük, disznóhúsleves, felszeleteljük, tisztátalanná, csontrészeket, babérlevéllel, megtisztítjuk, szalonnazsírt, tálalóedényre, belekeverjük, összetörette, citromhéjjal, félretesszük, kőoszlopokat, eltávolítjuk, meglocsoljuk, tiszteletére, visszarakjuk, zöldségekkel, szilágysági, leforrázott, felaprítjuk, borókamagot, fűszerekkel,
© 2013 TVN.HU Kft.