|
|
|
Csopaki tokány
..............
A húst 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A kevés
zsiradékon reszelt vöröshagymát kicsit megpirítjuk, majd
paradicsompürét és kevés vizet adunk hozzá. Hozzátesszük a húst.
Sóval, törött borssal fûszerezzük és félig puhára pároljuk. Mikor
a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a zöldborsót és annyi... |
2010-11-04 04:42:08 |
|
|
|
|
|
|
... összeforralom.
äPecsenyéstálon tálalom. Köretnek zsemlego... |
|
2010-10-28 06:12:20 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
äForró... |
2010-10-28 05:10:42 |
|
|
|
|
|
|
... meglocsolva, va... |
|
2010-10-28 05:06:16 |
|
|
|
|
|
|
... is, de kijelentem, hogy a mi legegyszerûbb lángosunk is jobb ízû, finomabb, mint az ő pizzájuk!
åErre a remek lángosra csúszik ám a jó hideg ser, de megteszi a csopaki rizlinggel készült kisfröccs vagy mindezek híján az ásványvíz is.
=Volt azoknak a régi kenyérsütéseknek még két másik kísérője is. Nevezetesen a gubasütés és a paszuly. Mégpe... |
|
2010-10-28 04:57:47 |
|
|
|
|
|
|
... nyersen, rozskenyérrel, ecetes almapaprikával. Biztos vagyok benne, hogy nem fogja megbánni.
åAmennyiben úgy találjuk, hogy kevés benne a bor, bátran igyunk hozzá pár pohárka csopaki nemes-rizlinget, vagy bármilyen jóféle száraz fehérbort! Nem fog ártani sem nekünk, de talán a mi részeges kolbászunk hírnevének sem! A sört viszont most tényleg mellőzzük, mert ugyebár... |
2010-10-26 04:27:42 |
|
|
|
|
|
|
...
A húst 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A kevés zsiradékon reszelt vöröshagymát kicsit megpirítjuk, majd paradicsompürét és kevés vizet adunk hozzá. Hozzátesszük a húst.
Sóval, törött borssal fűszerezzük, és félig puhára pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a zöldborsót és annyi száraz fehérbort, hogy ne legyen túl híg a leve. Együtt ké... |
2010-10-23 15:06:47 |
|
|
|
|
|
|
Csopaki almás pite
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 15 dkg vaj vagy margarin, 3 tojás, egy kiskanál rum, 2 evőkanál porcukor, egy csipet só, 2 dl tejföl, 1 kg savanykás alma, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg porcukor. A felső részhez: 4 tojás, 12 dkg cukor, 10 dkg hámozott őrölt mandula, 1 kanál grízes liszt.
A lisztből, vajból, tojássárgákból egy kiskanál rummal, 2 evőkanál po... |
2010-10-14 20:06:54 |
|
|
|
|
|
|
Csopaki mandulás pecsenye
Hozzávalók 4 személyre:
0.5 kg pecsenyehús
0.5 kg burgonya
3-4 db alma
szeletelt mandula
fügelekvár
1 üveg csopaki bor
zöldbors
só
borókabogyó
mustár
olaj
Bepácoljuk a húst 24 órával a sütés előtt: a csopaki bort zöldborssal, borókabogyóval mustár és olajjal bekenjük. A tá... |
2010-10-02 15:47:34 |
|
|
|
|
|
|
A húst 5-6 cm hosszú, ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. A kevés zsiradékon reszelt vöröshagymát kicsit megpirítjuk, majd paradicsompürét és kevés vizet adunk hozzá. Hozzátesszük a húst. Sóval, törött borssal fűszerezzük, és félig puhára pároljuk. Mikor a hús félig megpuhult, akkor hozzáadjuk a zöldborsót és annyi száraz fehérbort, hogy ne legyen túl híg a leve. Együtt készre főzzük... |
2010-08-30 20:33:43 |
|
|
|
|