|
|
|
... Ft.
Elkészítése.
Melegítsünk egy akkora serpenyőt, amekkorába el fog férni a tészta. Amíg a serpenyő hevül pucoljuk meg a hagymát és a fokhagymát; vágjuk kockára a szalonnát. A forró serpenyőbe csurgassunk kicsi olajat, majd tegyük bele a kockára vágott füstölt szalonnát. Amíg a szalonna pirul szeleteljük félfőre a hagymát és azt is tegyük a serpenyőbe.Pirítsuk egy... |
2018-04-26 09:47:45 |
|
|
|
|
|
|
... tegyük bele az összeaprított aszalt gyümölcsöket, majd a felhasított vaníliát is. Nem kell sok idő neki, 20-25 perc alatt puhára párolódik. Keverjük b... |
|
2017-12-08 12:20:19 |
|
|
|
|
|
|
... szép magasra feljön már korán a tészta és hajlamos a sütőforma kürtőjén kifolyni a sütő aljára).
A megsült és kihűtött kuglófot felszeletelés előtt hintsük meg porcukorral vagy csurgassunk rá olvasztott csokoládét ( vagy hideg csokimazat ) és hagyjuk hogy rádermedjen.
Ha még 2-3 nap múlva is marad belőle, akkor is ugyan olyan finom puha, mint frissen.
Mivel a puding... |
2017-11-29 12:15:37 |
|
|
|
|
|
|
... habosra a túrót a vajjal, 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. A habtejszínt verjük fel jó keményre, és óvatosan ezt is forgassuk hozzá ... |
|
2017-08-15 18:41:22 |
|
|
|
|
|
|
... csoki
Tipp: a kakaós piskótát meglocsolhatjuk kevés calvadossal, vagy citromos teával, vagy citrom likőrrel.
A felső tésztára is kenhetünk egy kevés vanília krémet és arra csurgassunk olvasztott étcsokit
összetevők
piskóta egyértelmű:
- 8 tojás
- 1 csésze liszt
- 1 csésze cukor
- 2 teáskanál sütőpor
Szivacs sötét... |
|
2017-02-23 12:39:04 |
|
|
|
|
|
|
... Etetni-itatni erkélyen, ablakpárkányon is lehet.
- Az etetőre kihelyezett alma nem csak élelmet, de némi vízutánpótlást is jelent a madarak számára, ha ez kőkeményre fagyott, csurgassunk rá meleg vizet, hogy felpuhulva a gyengébb csőrű madarak számára is megkönnyítsük a csipegetését.
A TELJES CIKK KÉPEKKEL, VIDEÓKKAL AZ ALÁBBI LINKEN OLVASHATÓ:... |
2017-01-05 21:46:25 |
|
|
|
|
|
|
... zeller-zöldje, 3 csomó zöldség-zöldje. Lemérjük, ledaráljuk, minden kilóhoz 20 dkg tengeri sót adunk, jól elkeverjük és üvegbe tesszük. Amennyiben kg/15 dkg sóval készítjük, úgy a tetejére csurgassunk étolajat. Bármilyen leveshez kiváló, egész évben készen áll. Egyre kell figyelnünk, soha nem sózunk előre. 1 evőkanál vegyes zöldséggel 2 liter leves készíthető.
Készítettem vel... |
2016-08-05 13:10:49 |
|
|
|
|
|
|
Házi ételízesítő, amiből 10 perc alatt sokféle leves készíthető.
Saját recept:
70 deka gyökér, (lehet benne 1-2 paszternák) 1 nagyobb zeller, 1 kg sárgarépa, 1 karalábé, 1 kis öklömnyi karfiol, 1 férfi ökölnyi káposzta fele, 2-3 makói hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 2-3 kápia paprika, 1 pritamin paprika, 2 szál (5.10 cm-es) friss rozmaring, 5-6 szál friss lest... |
2016-06-06 16:27:24 |
|
|
|
|
|
|
... hozzá, hogy kemény tésztát kapjunk. Majd nyújtsuk ki és a kivajazott kilisztezett piteformába tegyük. A krumplit főzzük meg és amikor kihűlt daraboljuk fel. Egy kevés olvasztott vajat csurgassunk a tésztára, tegyünk rá egy sor krumplit, sózzuk, majd a felvágott újhagymát, (a hagyma zöldjét is beledarabolhatjuk) a reszelt sajt felét, majd újra a krumplit, rá hagymát és sajtot. A te... |
2016-01-30 16:51:21 |
|
|
|
|
|
|
... zeller-zöldje, 3 csomó zöldség-zöldje. Lemérjük, ledaráljuk, minden kilóhoz 20 dkg tengeri sót adunk, jól elkeverjük és üvegbe tesszük. Amennyiben kg/15 dkg sóval készítjük, úgy a tetejére csurgassunk étolajat. Bármilyen leveshez kiváló, egész évben készen áll. Egyre kell figyelnünk, soha nem sózunk előre. 1 evőkanál vegyes zöldséggel 2 liter leves készíthető.
Készítettem vel... |
2016-01-13 09:18:29 |
|
|
|
|