|
|
|
... járnék.
Tenyerem tavába gyűlne a zápor,
Csontváry-sárga lenne az ég,
gyopárt álmodnék nagy hegyekkel...
Négyzetes szobában
behatárolt csönd vagyok,
forintos könnyet csurgatok,
szara-facsari éhes vagyok,
lusta és jajgatós,
ha néha játszom magamba-hallgatóst.
Napot lesek az égen,
ahogy csendesen leég
porbafingó ... |
2019-02-07 18:00:24 |
|
|
|
|
|
|
... magját eltávolítom, majd feldarabolom. A répát megpucolom, nagyobb darabokra, a hagymát pedig négybe vágom.
A zöldségeket egy serpenyőbe rakom, sózom, locsolok rá olajat, csurgatok rá mézet. Letakarom fóliával, és beteszem a 180 fokra (hőlégkeverésen) előmelegített sütőbe. Fél óra elteltével leveszem a fóliát, s újabb fél órát sütöm.
Eközben a narancsot m... |
|
2017-10-05 22:31:14 |
|
|
|
|
|
|
... megpuhul a sütőtök. Ha nagyon nem ereszt levet, öntök rá egy kis vizet. Ha már jól megpuhult a tök, leveszem a fedőt, és megszórom lenmaggal, kicsit pirítgatom, majd néhány e... |
2016-02-12 19:04:15 |
|
|
|
|
|
|
... kekszet. Rárakok a karikára vágott
banánból egy részt, az almából is valamennyit. Következik a mazsola,
majd a pudingból annyi, hogy jól ellepje a kekszeket. A csokimázból
csurgatok rá ízlés szerint. Újból következhet a keksz, gyümölcs, mazsola,
puding... és így tovább.
Amikor elkészült, hideg helyre teszem, és egy napig állni hagyom.
Másnapra a keksz... |
|
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... olaj
pirosarany
kakkukfű
só
Elkészítés:
A hússzeleteket nem túl vékonyra kiverem, és csak közvetlenül sütés előtt sózom. A sütőlapra olajat csurgatok egyenletesen, ráterítem a hússzeleteket, tetejét fél mokkáskanálnyi mustárral és ugyanennyi pirosarannyal bekenem. Rávagdalom a megtisztított gombát, finoman meghintem kakukkfűvel és k... |
|
2015-10-26 23:05:26 |
|
|
|
|
|
|
... akkor a kezemmel egy kissé lenyomkodom, hogy laposabb és egyenletesebb legyen.
Az egészet megkenem 1 nagy pohárnyi tejföllel, majd abból az olajból, ami... |
2015-09-17 22:02:28 |
|
|
|
|
|
|
... ellenőriztettem, aki jóváhagyta! Ezek szerint konyítok hozzá! A borításhoz, meghámozott almát reszelek. Úgy, mintha almás pitébe tenném, de nem annyira cukrozom meg. Kevés citromlevet csurgatok rá, és őrölt fahéjat keverek hozzá. Cukrot nagyon keveset teszek bele!
Nem csak szép, finom is.
Reszelt sajtból, tejfölből, tojásból, kevés lisztből, petrezselyem zöldből, palacsi... |
2015-05-31 17:44:37 |
|
|
|
|
|
|
... utána odaragad. Tippek trükkök: vaj helyett margarin is használható, de abból 13 dkg kell. Ha éppen nincsen kéznél diszitő finomság, akkor a tojásos kenést elhagyom, ha kihült csokit csurgatok rá. Akkor sem esem kétségbe, ha nincsen mézeskalácsfűszer ( nekem sosincs itthon, mert nem szeretem) 1-1 evőkanál őrölt fahéj és őrölt szegfűszeg, kávéskanálnyi őrölt gyömbér, és csipetnyi s... |
2014-05-09 23:28:51 |
|
|
|
|
|
|
... kimagozott, szeletekre vágott almát. A karajt megsózom, fűszerezem ízlés szerint, ráteszem a kis darabokra vágott fokhagymát, majd a már előkészített *ágyra* fektetem. A tetejére mézet csurgatok, majd alufóliával lefedve forró sütőbe rakom. Először lefedve sütöm, majd az utolsó 20-30 percben már fedés nélkül, meg-meglocsolva a levével. Amikor a hús megsült, kiszedem a tálból, és a... |
2014-02-28 16:14:09 |
|
|
|
|
|
|
... fűszersóval meghintem,majd megkenem mustárral mind a két felét.Kevés olajat öntök egy edénybe,rárakom a húsokat,majd 10 szem egész borsot és négy öt babérlevelet teszek a tetejére.Még csurgatok rá olajat és beteszem a hűtőbe egy napra.
Másnap mehet az edénybe a húsokra a darabolt zöldségek és egy fej vöröshagyma,felöntöm vízzel és még teszek a vadak fűszerkeverékből egy teás ... |
2014-02-09 14:34:26 |
|
|
|
|