Belépés
A C-vitamin csökkentheti a
A C-vitamin csökkentheti a cukorbetegség kockázatát
Új kutatások szerint a C-vitaminban gazdag étrend segíthet a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának megakadályozásában.

A középkorú férfiak és nők körében végzett friss kutatás eredményei szerint azoknál, akiknél magas volt a vérben a C-vitamin szintje, sokkal kisebb arányban fordult elő a cukorbetegség, mint azo...
2008-10-27 19:14:51
Vitaminok
... hogy a nagyobb mennyiségű C-vitaminbevitel, úgy 500 mg, vagy akár még több bevitele különösen, ha táplálékkiegészítésként történik, megelőzi a rák számos fajtájának, a szívbetegség, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a nátha vagy az influenza, a hályog, vagy akár az asztma és az allergia kialakulását. A kutatások azt is bebizonyították, hogy a C-vitamin az előbb felsorolt rendell...
2008-10-16 18:47:36
Szőlő: Vitalitás és szépség
... kutatások során kiderült, hogy absztinens társaikénál erősebb a csontozata azoknak a változókoron túljutott nőknek, akik naponta megisznak egy-két pohár bort, de ezzel csökkenthető a cukorbetegség kialakulásának és az epekő képződésének a veszélye is.

Hogyan hat?

Az alkohol tágítja a verőereket, ezáltal javítja a vérkeringést - márpedig a szívinf...
2008-10-07 06:05:59
Gyümölcsök, zöldségek
Bölcs tanácsa ma is időszerű. Köztudott, hogy számos betegség, így a szív- és érrendszeriek, köztük az infarktus, a cukorbetegség, köszvény, magas koleszterinszint kialakulása nagyrészt a kiegyensúlyozatlan vagy hibás táplálkozásra vezethető vissza. Tanácsot ad abban, mennyi üzemanyagra van szüksége a szervezetünknek, mert ha a készlet meghaladja a szükségletet, azaz több kalóriát ...
2008-10-04 00:10:57
VITAMIN: mikor és mennyit?
... tápanyagokból az ajánlott napi mennyiség többszörösére van szükségünk ahhoz, hogy a szervezet ne szenvedjen hiányt. Szerintük egyes betegségek (például a magas vérnyomás és koleszterinszint, cukorbetegség, szív - és érrendszeri betegségek) valamelyik vitamin vagy ásványi anyag tartós hiánya következtében alakulnak ki, s ha ezeket az ajánlott napi mennyiségnél jóval nagyobb adaggal...
2008-09-21 00:46:33
Sav-bázis egyensúly
... migrén, gyomorfekély, szív- és
érrendszeri problémák.
5. fázis:
degeneráció - sejtek leépülése, sorvadása indul meg
Pl. csontritkulás, infarktus, agyvérzés,
cukorbetegség, reuma, köszvény, sclerosis
multiplex, TBC, Bechterew-kór
6. fázis:
neoplazma - rosszindulatú elfajulások
Pl. leukémia, szarkóma, tüdő-, máj-, veserák

A bet...
2008-09-10 10:35:38
Érdemes elolvasni!!!!!
... zsírsavak
• javítja a sejtanyagcserét - klorofill, króm, szelén, zsírsavak
• vérnyomás szabályozásában, a sejtszaporodásban, a gyulladásos folyamatok, a szív- és cukorbetegség megelőzésében van szerepe - nukleinsav-, valamint Vlinolénsav- tartalmának köszönhetően - ez utóbbi elősegíti a prosztaglandin képződését
• elős...
2008-08-19 13:40:00
A vörösbor sejtvédő hatása
... Kanner és munkatársai a vöröshúsból felszabaduló malondialdehid nevű vegyületet választották kutatásuk tárgyául, amely egyaránt növelheti az érelmeszesedés, a daganatos betegségek vagy a cukorbetegség kialakulásának kockázatát: a kutatócsoport feltételezte, hogy a borban található polifenolok már a gyomorban, az emésztés kezdetekor képesek meggátolni a malondialdehid szervezetbe t...
2008-08-09 11:22:21
A vörösbor sejtvédő hatása
... Kanner és munkatársai a vöröshúsból felszabaduló malondialdehid nevű vegyületet választották kutatásuk tárgyául, amely egyaránt növelheti az érelmeszesedés, a daganatos betegségek vagy a cukorbetegség kialakulásának kockázatát: a kutatócsoport feltételezte, hogy a borban található polifenolok már a gyomorban, az emésztés kezdetekor képesek meggátolni a malondialdehid szervezetbe t...
2008-08-08 20:54:53
spirulina
... tevékenységüket a rákos sejteken, mihelyt azok
kialakulnak, így megelőzve a rák támadását.

Egy tudományos értekezésben japán tudósok azt állították, hogy a súlyos
cukorbetegségben szenvedőknél a spirulina 8 heti szedése után a cukorérték az enyhe
lefolyású cukorbetegek szintjére csökkent. Az értekezésben azt is leírták, hogy
Japánban sokan szednek ...
2008-07-19 09:01:21
1 2 3 ........30 31 ....45 46 ...58 59 60 61 62 
Címkék: vörösbor sejtvédő, cukorbetegség kockázatát, 2-es típusú, középkorú férfiak, nagyobb mennyiségű, magas vérnyomás, nátha vagy, allergia kialakulását, előbb felsorolt, csontozata azoknak, változókoron túljutott, cukorbetegség kialakulásának, epekő képződésének, alkohol tágítja, vérkeringést &#8211, készlet meghaladja, ajánlott napi, sejtanyagcserét &#8211, gyulladásos folyamatok, prosztaglandin képződését, vöröshúsból felszabaduló, daganatos betegségek, kutatócsoport feltételezte, borban található, emésztés kezdetekor, malondialdehid szervezetbe, rákos sejteken, tudományos értekezésben, koleszterinszint, cukorbetegségben, szabályozásában, szervezetünknek, sejtanyagcserét, bebizonyították, tevékenységüket, malondialdehid, prosztaglandin, érelmeszesedés, kialakulásának, vitaminbevitel, érrendszeriek, cukorbetegség, kutatócsoport, táplálkozásra, rosszindulatú, következtében, csontritkulás, többszörösére, tápanyagokból, megelőzésében, kialakulását, feltételezte, szívbetegség, választották,
© 2013 TVN.HU Kft.