|
|
|
... oldódó poliszacharidokból állnak. A kefir kultúrában (kefirgomba) a lactococcus és lactobacillus fajok mellett van egy torula kefir (Candida pseudotropicalis) nevű élesztő és még más cukorbontó élesztőfaj is, amelyek 18-22 °C körüli hőmérsékleten szaporodnak.
A kefir krémes állagú, íze enyhén savanyú. 35-40 féle aromát tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a kefir egyedi, kellemes... |
2016-11-14 19:10:02 |
|
|
|
|
|
|
... vércukorszintet.
Az almaecet jó hatással van a vércukorszintre
A kedvező hatást azzal magyarázzák, hogy az ecetben található egyik fő összetevő, az ecetsav gátolhatja a cukorbontó enzimek működését, elősegítheti az izmok glükóz felvételét, valamint las... |
|
2016-05-11 14:14:29 |
|
|
|
|
|
|
... hatékonysággal alakítják energiává a felvett cukrokat, mert bennük hibásan vagy egyáltalán nem működik a Szentgyörgyi-ciklus, illetve az oxidatív foszforiláció.
A tejsavig történő cukorbontás azonban messze nem szolgáltat elégséges energiát, nemhogy a sejt osztódáshoz, de még a sejt fennmaradásához sem. Ezért a tumor sejteknek korlátlan mennyiségben kell felvenni szénhi... |
2013-01-27 05:14:20 |
|
|
|
|
|
|
... mivel a bor alkoholtartalma 83 fokon elpárolog, így maximum 7% lesz a forralt bor alkoholtartalma.) Ugyanis amellett, hogy a forraláskor elveszti alkoholtartalmát és eredeti aromáját, a cukorbontás mellékterméke, ún.: hydroxy-methyfurfural képződik, melynek rákkeltő hatása lehet.
Vannak, akik fokozzák a forralt bor élvezeti értékét, különböző rövid itallal vagy párlatta... |
|
2012-11-27 20:52:04 |
|
|
|
|
|
|
... keményítőt, de olyanok léteznek, amelyek a megpörkölődött keményítőt erjeszteni tudják. A pörkölés folyamán a keményítőből sok olyan oligoszaharid, úgynevezett prebiotikum keletkezik, amelyet a cukorbontó egysejtűek már szívesen és jól hasznosítanak.
Mint tudjuk, a sör olyan alkoholos erjedési folyamat eredménye, amelynek során az árpát megpörkölik, és azt erjesztik el ... |
|
2012-07-18 14:47:25 |
|
|
|
|
|
|
... hajlam, az egészségtelen étkezés, sőt egyes hormonális változások is, de ne szépítsük: a fogágy-betegségek leggyakoribb oka mégis az elégtelen fogápolás. Az eltávolítatlan lepedék és fogkő cukorbontó és savtermelő baktériumai okozzák az íny gyulladásos megbetegedéseit, amely a parodontitis kialakulásához vezet. Az elégtelen fog- és szájápolás, a kezeletlen fogszuvasodás, a helytel... |
2010-09-04 09:34:30 |
|
|
|
|
|
|
... rovarbeporzású növények termelik, hogy segítségével magukhoz vonzzák a megtermékenyítést végző szárnyas kis állatkákat. Ezt az édes folyadékot szállítja el a méh a kaptárba. Útközben cukorbontó enzimeket ad hozzá, majd a kaptárba érve ott dolgozó társai szétterítik a sejtekbe, így a felesleges víz elpárolog belőle. Mézzé a cukorbontást és a besűrűsödést követően alakul a nektár.... |
2007-09-13 00:38:04 |
|
|
|
|
|
|
... fejeződnek ki, tehát a többi rendszer csoportazonossága esetén bárkinek adhatók.
Az amerikai és dán kutatócsoport eredménye azért áttörés, mert a vörösvérsejteket glikozidáz, vagyis cukorbontó enzimek segítségével képesek voltak csoportantigénjeiktől megszabadítani. A lehetőség felmerülése már az 1980-as évekre datálható, amikor is kávémagból olyan enzimet izoláltak, amely B-... |
2007-04-15 00:26:27 |
|
|
|
|