Belépés
Már szedik a kékfrankost a soproni borvidéken
... a tavaszi időjárás, majd jégverés és szárazság sújtotta a területet, az utóbbi hetek csapadékos időjárása miatt pedig megduzzadtak, kiteltek ugyan a ritkás fürtök, de ez csökkentette a cukorfokot.
Közlése szerint október 5. és 10. között végezhetnek a kékfrankos szüretével, de közben a jobb minőségű termés reményében a tőkén hagyott cabernet franc-t, sauvignon-t és zöldveltel...
2013-09-30 15:14:36
Beaujolais -os szalvétámhoz:
... almasavbomlást, így lágyítva a készülő bor savait. A gamay szőlő bőtermő, hálás szőlőfajta, de nem nagy cukorgyűjtő, még jó évjárat idején sem terem kiemelkedő minőséget. Ezért ha a gyümölcs cukorfoka nem megfelelő, esetenként feljavítással segítik az alkoholos bomlás beindulását.A borok derítése, érlelése és a stabilizáló eljárások pincészetenként változnak. Ám sok borszakértő ne...
2011-10-03 14:31:08
Vízválasztó
... szürettel. A betegségek és a rothadás miatt minden hét várakozással csak az alapanyag egészségi állapotát rombolta az ember, és az igazán durva technológiai beavatkozások nélkül az alacsony cukorfokú, de egészséges szőlőből még mindig nagyobb eséllyel lehet kevésbé testes, de szép üde borokat csinálni, mint egy üveg rothadt lekvárból szupertoszkánt.

Visszanézve talán a ...
2010-11-19 14:06:14
Gyorshajtás az utakon!!!!
... vagy menj vonattal.
Ismerősömnek elvették a jogsit ittas motorozás miatt( no komment(idióta)) és a kötelező tanfolyamon arra tanítják őket mennyit ihat vezetés elött (ital/alkohol cukorfok/g kiszámolása mellett) és mennyi idő amíg a 3 pofa sör kimegy a szervezetből. Ergó nem , hogy elvennék a jogsit örökre még meg is tanítják őket, hogy kell legálisan inni!
Sorolhatnám...
2010-09-05 22:20:45
Portugália Kalauz - Porto
... borokról. Több évszázados hagyománnyal rendelkeznek, kialakulásukban az angolok nagy szerepet játszottak. Jónéhány pincészet a mai napig angol kézben van.Alapjában véve nagyon édes borok, cukorfokuk a mi Tokaji Aszú borunkkal vetekszik. Igazság szerint a vörös portói borok szerintem méltó párjai a mi tokajinknak. Létezik fehér fajtája is, ám sokkal elterjedtebb a vörös. Színük nag...
2009-04-15 15:38:33
1 
Címkék: Portugália Kalauz, Tokaji Aszú, soproni borvidéken, tavaszi időjárás, utóbbi hetek, ritkás fürtök, kékfrankos szüretével, jobb minőségű, tőkén hagyott, gamay szőlő, gyümölcs cukorfoka, alkoholos bomlás, borok derítése, stabilizáló eljárások, rothadás miatt, alapanyag egészségi, igazán durva, alacsony cukorfokú, üveg rothadt, jogsit ittas, kötelező tanfolyamon, jogsit örökre, angolok nagy, vörös portói, pincészetenként, kialakulásukban, szupertoszkánt, almasavbomlást, feljavítással, beavatkozások, hagyománnyal, rendelkeznek, megduzzadtak, szalvétámhoz, csökkentette, ismerősömnek, technológiai, várakozással, szervezetből, elterjedtebb, tokajinknak, vízválasztó, kiszámolása, stabilizáló, kékfrankost, cukorgyűjtő, végezhetnek, sorolhatnám, beindulását, borszakértő, visszanézve, gyorshajtás, tanfolyamon, kékfrankos, szüretével, kiemelkedő, esetenként, beaujolais, évszázados, cukorfokuk, zöldveltel, reményében, szőlőfajta, egészséges, cukorfokot, betegségek, csapadékos, játszottak, borvidéken, portugália, legálisan,
© 2013 TVN.HU Kft.