Belépés
7 sütés nélküli fenséges édesség! A hét minden napjára 1!
... kétszersültdarabokat teszünk, és ráöntjük a maradék krémet, hogy teljesen befedje. Jól behűtve tálaljuk.

Mama kedvence


Fél liter tejet 5 dkg cukorral felforralunk, ízesítjük néhány csepp rumaromával. Előkészítünk 25 babapiskótát, amelyből annyit mártunk a tejbe, hogy egy hosszúkás tál alját befedje. Erre ráöntjük egy elkészített csokoládépuding felét, m...
2018-11-09 17:37:14
Meggyes-mákos kocka - KARÁCSONYRA
... öntsük a felforrt tejhez. Ekkor vegyük le teljesen a hőmérsékletet és szép lassan sűrítsük be. Fedjük le és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a lágy vajjal keverjük krémesre. Citromlével ízesítjük. Mehet a hűtőbe legalább 1 órára.
A kimagozott meggyet a cukorral és a citromlével forraljuk fel. A lapzselatint áztassuk vízbe. Miután felforrt a meggy (ha szükséges adjunk hozzá vi...
2018-11-03 15:19:15
Céklából készül a legfinomabb saláta!
... evőkanál reszelt torma).

A céklát és a hámozatlan almát vékony csíkokra vágjuk, az almát le is reszelhetjük nagy lyukú reszelőn. A tejszínt habbá verjük, s ha szeretjük, tormával ízesítjük. Ezekből a nyersanyagokból összekeverjük a salátát, és hidegen tálaljuk.
Bébi cékla

Hozzávalók

2 kg apró cékla,
2 evőkanál olaj,
4 evő...
2018-10-20 00:12:49
Csülökkel töltött karaj
... olaj



Elkészítés

Elkészítés: Először elkészítjük a tormakrémet: felforrósítjuk a margarint, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tűzről levéve a tej jel felöntjük, simára keverjük, ízesítjük sóval, borssal, cukorral, és sűrűre főzzük. Végül hozzákeverjük a tojássárgáját és a fél
citrom levét. Ha kihűlt, beleöntjük az üveg ecetes ...
2018-09-17 11:17:07
Mákos szűzpecsenye vajban párolt édesköménnyel
... olívaolajat öntünk alá, f...
2018-09-09 16:22:18
Mákleves eperrel
... tejjel, hozzáadjuk a mákot, a vaníliás cukrot, egy csipet sót és a reszelt citromhéjat. Felforraljuk, és kb. 10 percig főzzük, közben többször megkeverjük, és ha szükséges, még cukorral ízesítjük.
A pudingport a tejszínnel simára keverjük, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatjuk. felforraljuk, és még 2-3 percig kevergetve főzzük, majd levesszük a tűzről, és ...
2018-08-27 23:15:01
AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT 2.
... hagyjuk.
A mandulát vagy diót serpenyőben zsiradék ...
2018-08-27 18:43:39
Almás (meggyes) krémes
... összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.
A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.
A me...
2018-08-09 11:35:52
Tejbegriz kirántva
... dkg cukor, csipetnyi só, 1 vaníliás cukor, 3 tojás, 10 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa. A tálaláshoz fahéjas porcukor, lekvár.
Három dl tejben elkeverjük a cukrot és a búzadarát. Ízesítjük csipetnyi sóval és vaníliás cukorral.
A megmaradt tejet felforraljuk, és a búzadarás keveréket apránként hozzáadjuk. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg a tejbegríznél is sűrű...
2018-08-09 11:32:15
Meggyes-grizes habos
... szerint cukor
5 dl tejszín

Elkészítés
Ha a meggylét pótolni kell 1 literre akkor csak 10 kanál cukrot teszünk bele. 1 kg gyümölccsel feltesszük főni. Kevés fahéjjal ízesítjük.
5-10 perc főzés után beleöntünk 20 kanál búzadarát, és addig kevergetjük, amíg a dara megfő. (kb. 8-10 perc) Ha nem elég sűrű a masszánk, akkor még egy kis búzadarával lehet sűríten...
2018-08-08 13:12:40
1 2 3 .........................152 153 ............228 229 ............304 305 
Címkék: AUGUSZTUS HAVI MENÜ AJÁNLAT, legfinomabb saláta, maradék krémet, elkészített csokoládépuding, felforrt tejhez, lágy vajjal, hűtőbe legalább, kimagozott meggyet, citromlével forraljuk, lapzselatint áztassuk, hámozatlan almát, tejszínt habbá, nyersanyagokból összekeverjük, lisztet világosra, tűzről levéve, üveg ecetes, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, tejszínnel simára, levesbe csorgatjuk, mandulát vagy, pudingport kevés, többi tejet, pudinggal sűrűre, tálaláshoz fahéjas, megmaradt tejet, búzadarás keveréket, meggylét pótolni, dara megfő, nyersanyagokból, csokoládépuding, felforrósítjuk, édesköménnyel, hőmérsékletet, megtisztított, tojássárgáját, hozzákeverjük, összekeverjük, előkészítünk, felforralunk, zsemlemorzsa, babapiskótát, felforraljuk, reszelhetjük, lapzselatint, szűzpecsenye, tejbegríznél, félretesszük, elkészített, kevergetjük, karácsonyra, serpenyőben, legfinomabb, megpároljuk, elkészítjük, rumaromával, megkeverjük, citromlével, tormakrémet, olívaolajat, megmaradjon, citromhéjat, gyümölccsel,
© 2013 TVN.HU Kft.